czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:173/223)

Ciasto porzeczkowiec 688

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny  kakaowy przekładaniec z masą serową oraz śmietankową przełożony z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki. Słodko- kwaśne ciasto, które smakuje wyśmienicie. Jestem pewna, że i Wam również posmakuje Jest bardzo podzielne, z przepisu wychodzi duża blacha ciasta dla całej rodziny. Świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju imprezy

Marta Gotuje
Holenderskie ślimaki z gruszkami 242

mąki 250 ml mleka 100 g masła 1 jajko nadzienie 500 g gruszek obranych i bez gniazd 2 opakowania budyniu waniliowego 80 g cukru 200 ml soku z czarnej porzeczki Przygotowanie: Gruszki pokroić w małą kosteczkę i z 100 ml soku oraz cukrem gotować na małym ogniu. Gotujemy, aż gruszki się rozpadną i powstanie jednolita masa. Budyń połączyć

Niezły Młynek
Ciasto Bawole oczy według Siostry Anastazji 558

pszennej,  250g margaryny,  szklanka cukru pudru,  4 żółtka,  2 łyżki śmietany 12%, łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżka kakao,  1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki,  szklanka twardej marmolady.  Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Dodać cukier, śmietanę, żółtka i margarynę. Posiekać i zagnieść ciasto. Podzielić na pół, do jednej części dodać kakao. Jasną

Z miłości do słodkości
Domowe wina i nalewki 161

Dzisiaj odświeżam przepisy na publikowane  przeze mnie wina i nalewki.           Nalewka malinowa Wino z wiśni i czarnej porzeczki Wino z dzikiej róży Nalewka z pigwy

W kuchennym oknie Ewy
Upiorny napój na Halloween 187

Ostatnia już propozycja na Halloween. Tym razem napój. Zrobiony na podstawie zdjęcia znalezionego w sieci. Składniki: kilka jabłek sok z czarnej porzeczki lub w wersji alkoholowej czerwone wino ewentualnie czerwony barwnik spożywczy Jabłka obrać ze skórki i ostrym nożykiem powycinać w nich twarze. Zalać sokiem lub winem. Jeśli wycięte otwory są zbyt mało widoczne można do każdego z nich

chwile dla mnie
Malinowe ciasto. 150

czyli ubić śmietanę i dodać "proszek" Oetkera. Ja do ubitej masy dodałem połowę malin, lekko wymieszałem i przełożyłem na krążki biszkoptu. Wierzch obsypałem resztą malin i czarną porzeczką. P.s. Nie jestem zwolennikiem gotowych mas ,ale w tym przypadku nie zawiodłem się

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone piersi z gęsi. 160

jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki 1 łyżka miodu 100 ml wino czerwone półsłodkie 0,5 łyżeczki mąka ziemniaczana Wykonanie. Piersi z gęsi natrzeć przyprawami. Zmieszać sok z winem i włożyć doprawione piersi. Wstawić na 24 godziny do lodówki

Kulinarny karnet Christophera
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12000

cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej porzeczki,  50g mlecznej czekolady. Białą czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i cukier puder. Krótko zmiksować. Na koniec dodać

Z miłości do słodkości
Sernik z konfiturą jagodową na spodzie z kruszonych ciastek (bez glutenu) 247

cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowykonfitura jagodowa, z czarnej porzeczki lub inna 50 ml200 ml Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wyłożyć formę (tortownicę) papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki, rozdrobnić je w blenderze, dolać stopione masło i utrzeć

głodny alergik
Przetwory 175

Dżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty

Aga w kuchni
Pulchne placuszki na serwatce. 262

wykorzystać. Oto właśnie przepis! Pyszne, smaczne, pulchne placuszki na serwatce, które są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Placuszki na serwatce uwielbiam podane z dżemem z czarnej porzeczki lub z dżemem truskawkowym, lub kwaśną śmietaną z odrobiną cukru. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 350 ml serwatki 170-250 g mąki 1 jajko 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki oleju łyżeczka soli

Kuchnia Łukasza
Drożdżowe grzebienie z dżemem 343

grubości ok. 0,5cm. Na środek nałożyć kopiastą łyżeczkę dżemu. Już sprawdziłam, że najlepiej pod mój smak pasuje tu nadzienie w postaci dżemu z przetartej czarnej porzeczki lub wiśniowy z kawałkami owoców. Złożyć na kształt pieroga i zlepić brzegi, tworząc szerokie na ok 1,5cm krawędzie. Można też dodatkowo pomóc tu sobie widelcem i podociskać

Grunt to przepis!
Keks z owocami lata 33

sezonie świeżych owoców postanowiłam upiec keks właśnie z nimi – sezonowymi owocami. Zimą zawsze piekę z suszonymi owocami i wtedy taki smakuje najlepiej. Do letniego keksa użyłam czarnych jagód i czerwonej porzeczki, ale można dać również czarną czy białą porzeczkę, poziomki, borówkę amerykańską czy żurawinę. Ważne, aby to były małe owoce i nie krojone, bo wtedy

To co kocham
Keks z owocami lata 103

keks właśnie z nimi – sezonowymi owocami. Zimą zawsze piekę z suszonymi owocami i wtedy taki smakuje najlepiej. Do letniego keksa użyłam czarnych jagód i czerwonej porzeczki, ale można dać również czarną czy białą porzeczkę, poziomki, borówkę amerykańską czy żurawinę. Ważne, aby to były małe owoce i nie krojone

To co kocham
Torcik Porzeczkowo - Serowy 147

Piątnicy 1/3 szkl cukru 100 gr masła 2 jajka 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 80 ml mleka 1/2 słoika dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Polewa: 80 gr białej czekolady 1-2 łyżeczki dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania