zdjęciu kolejka była spora. Smaki do wyboru? Bardzo oryginalne i zdecydowanie zachęcające do konsumpcji: Kinder Bueno (idealne dla małych smakoszy J ) Piernikowe z truskawką Mascarpone z czarną porzeczką (na zdjęciu) Snikers Banan z karmelem i herbatnikami w czekoladzie Malina z winem porto Sorbet mango Oraz klasyczne: Czekoladowe Śmietankowe Truskawkowo – śmietankowe Koszt porcji : 4zł (ale!!!! w tej cenie można
Kolizje Smakówprzestudzenia. Jeszcze ciepły wylać na upieczony biszkopt i odstawić na około pół godziny. Warstwa jabłkowa: 1 duży słoik domowego musu jabłkowego (0,9 l) 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki lub jagody 350 ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Mus jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą galaretką, dokładnie wymieszać całość. Wstawić mus do lodówki
Qlinarnie i Qlinarniewanilię, a deser upiekłam w formie na muffiny. Prosto, smacznie i zdrowo. P.S. Można też użyć świeżych owoców, dżemu lub gęstego syropu. Nam deser smakował z sorbetem z czarnej porzeczki. P.S. 2. Można również oddzielić kaszę od masy twarogowej i ułożyć je warstwowo. Składniki na 6-7 małych sztuk: 10 łyżek kaszy jaglanej + mleko do gotowania 5 łyżek twarogu
Qlinarnie i Qlinarniełyżki cukru garstka orzechów włoskich garstka rodzynek (opcjonalnie) Kokos: 4 białka 1/2 szklanki cukru 120 g wiórków kokosowych ok. 100 g powideł (np. wiśniowych, śliwkowych, z czarnej porzeczki) Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Masło siekamy na drobne kawałki, dodajemy resztę składników (oprócz kakao) i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (gdyby ciasto okazało się zbyt suche
Słodka Stronałyżek masło -250 g Polewa jajko - 1 szt cukier - 3 łyżki kakao - 3 łyżki margaryna - 0,5 kost Dodatkowo biszkopty okrągłe - 120 g wódka - 125 ml dżem z czarnej porzeczki - 280 g Sposób przygotowania: Biszkopt kakaowy. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem
Kuchnia Danusiprzy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi owocami sezonowymi . Ja dziś wykorzystałam rabarbar , ale miałam go mało więc dodałam nieco mrożonych czarnych porzeczek . (nie rozmrażałam ) Wyszło smakowicie . Kruszonkę zrobiłam z dodatkiem mleka w proszku ... ach te smaki dzieciństwa :) Musicie koniecznie wypróbować :) Przepis zaczerpnęłam z tej strony (klik ) Składniki : 4 jajka
Malinowa KawiarenkaZdejmujemy z patelni i odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Podajemy z czym tylko mamy ochotę :) U mnie świetnie sprawdza się śmietanka i starta czekolada, dżem z czarnej porzeczki i (chyba mój ukochany dodatek) frużelina rabarbarowa. Dla każdego coś dobrego :) Bardzo proste, szybciutkie i smaczne :) Przypominają mi czasy dzieciństwa i aż się rozpłynęłam jak je jadłam. Dzięki wspomnieniom
Jedzeniomaniałyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego. Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki. WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami żółtka i cukier ,cały czas ucierając. Na koniec dodajemy kawę połączoną z przesianą mąką. Wsypujemy stopniowo
W kuchennym oknie EwyPyszne, kakaowo-śmietankowe ciasto z kwaskowatym posmakiem czarnej porzeczki zadowoli niejednego smakosza słodkości. Idealnie sprawdzi się jako deser na wiosenno-letnich plenerowych przyjęciach i spotkaniach towarzyskich
Milion Smakówkucharskich, a także w rodzinnych zeszytach z przepisami. Ten jest połączeniem kilku z nich. Efekt jest naprawdę zadowalający i pyszny. Wspaniale kruche ciasto doskonale współgra z warstwą bezową, czarnymi porzeczkami i kremową masą budyniową. Istna pychotka
Milion Smakówszkl. cukru) 1 kostka masła 6 paczek dużych herbatników typu petit beurre 1 duża paczka krakersów solonych 1 puszka gotowej gostyńskiej masy krówkowej 2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki (po 260g każdy) 0.5 l śmietany 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance gorącej wody Sposób Na blasze wyłożonej pergaminem układamy ciasno herbatniki
Kuchenne aromatypołączone z drylowanymi wiśniami i orzechami nerkowca, na wierzchu posypane dodatkową porcją czekolady. Niebo w gębie - nic innego nie można o nim powiedzieć! Torcik czekoladowy z czarną porzeczką Pierwszy torcik, jaki robiłam w życiu! Dla fanów mocno czekoladowego ciasta i porzeczek. Nie jest zbyt słodkie, a masa porzeczkowa nadaje mu lekko kwaskowego charakteru. Całość uzupełnia czekoladowa polewa. Kruche
Moje Qulinariamąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru waniliowego, łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki konfitury z czarnej porzeczki, 5 łodyg rabarbaru, 200g truskawek, 100g jagód. Wykonanie Miękkie masło utrzeć z cukrami do białości. Kolejno dodawać jajka na przemian z przesianymi mąkami wraz z proszkiem
Z miłości do słodkościwystudzeniu przekroić na pół. Masa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżeczki cukru pudru Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, delikatnie wymieszać. Do nasączenia: kompot z czarnych porzeczek, rozcieńczony wodą (według uznania). Spód biszkoptu umieścić na paterze, nasączyć połową ponczu. Na ciasto wyłożyć masę śmietanową (odrobinę można zostawić do dekoracji). Przykryć 2 połową biszkoptu, nasączyć. Wstawić
kulinarnyswiatdomibiałej czekolady 30 ml śmietanki kremówki łyżka wódki lub 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki łyżka wódki konfitura lub dżem z czarnej porzeczki(opcjonalnie) ok. 1/4 szklanki wiórków kokosowych do posypania wierzchu Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem - Sposób przygotowania: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia
Słodka Strona