czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:155/223)

Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 91

łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka o smaku owoców leśnych owoc :porzeczki i borówki Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na końcu

Bajeczna Kuchnia
Jogurtowa tarta z dżemem z czarnej porzeczki 128

graham 100g mąki żytniej pełnoziarnistej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu naturalnego 1 jajko 150ml jogurtu naturalnego Masa: 100g jogurtu naturalnego 1/4 słoika dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego  1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1195

oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Kokosowy puch 120

mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170st. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy

Gotowanie moimi oczami
Kokosowe ciasto z dżemem porzeczkowym 269

pszenna, 125g margaryna, 100g żółtka, 3szt cukier, 80g wiórki kokosowe, 100g sól, szczypta Składniki na bezę białka, 3szt cukier, 60g mąka ziemniaczana, 1 kopiasta łyżka Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Przygotowanie W misce mieszamy mąkę, kokos, cukier i sól. Dodajemy mocno schłodzoną margarynę, siekamy całość nożem, aż powstaną drobne okruszki. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy ciasto, wykładamy

Gotowanie moimi oczami
Kruche babeczki z serkiem mascarpone 113

pszenna, 150g masło, 100g cukier, puder, 50g żółtko, 1 szt cukier waniliowy, 1 małe opak Składniki na nadzienie serek mascarpone, 250g cukier puder, 3-4 łyżki dżem z czarnej porzeczki, 1/2 słoiczka Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski. Początkowo siekamy nożem, później wyrabiamy ręcznie gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 1 godzinę

Gotowanie moimi oczami
CIASTO " PYCHOTKA" 575

równe części Masa 5 żółtek 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej ½ litra mleka ½ kostki masła orzechy włoski - ja dałam migdały dżem - dałam z czarnej porzeczki Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ½ szklanki mleka – dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować

Darcia w kuchni
test herbatek TEEKANNE 121

Fruit Kiss- wiśnie i truskawki Herbatką, którą najbardziej upodobała sobie moja córeczka jest zapakowana w ozdobiony dziecięcymi motywami kartonik Cherry Berry. Aromatyzowana mieszanka herbatek o smaku wiśni i czarnej porzeczki, w stu procentach naturalna, zawierająca również hibiskus, jabłko, dziką różę. Pachnie zabójczo.  Najbardziej smakiem zaskoczyła mnie zielona herbata z jaśminem. Spróbowałam jej jako ostatniej, bo byłam przekonana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzechowa pychotka 629

żółtka 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 2-3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki amoniaku dodatkowo: 2 szkl. orzechów powidła (śliwkowe,lub z czarnej porzeczki) 4 białka(pozostałe z ciasta) i 10 łyżek cukru na masę: 0,5 l mleka 3/4 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka margaryny

Swojskie jedzonko
Tort - piłka nożna 227

cukrem. Krem:  500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  100g mlecznej czekolady,  1/2 szklanki cukru pudru,  100g posiekanych orzechów laskowych,  dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i ubijać chwilę do połączenia się składników. Dodać posiekaną czekoladę oraz posiekane orzechy, wymieszać. Dżemem posmarować pierwszy blat ciasta

Z miłości do słodkości
Ciasto królowej 168

budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g) Krem: * opakowanie kremu karpatkowego np. Delekta w 5 minut * mleko do przygotowania kremu ok. 400 ml * Dodatkowo: pół słoika dżemu z czarnej porzeczki. Ja zrobiłam klasyczną masę budyniową gdyż nie lubię sztuczności w torebkach, tym bardziej, że żółtka zostają z masy bezowej a nie lubię jak jedzenie się marnuje. Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
EkoBazar - jedyny taki w Lublinie 136

Zdrowia czy Pani Eugenia Budzyńska, która oprócz świeżutkich warzyw i owoców oferowała bardzo dobre i na dodatek prażone pestki dyni. Dla amatorów miodu oraz soków jabłkowych, z czarnej porzeczki i buraków znajdzie się także co nie co na EkoBazarze. Miodu nie próbowałem ale zakładam, że słodki... natomiast soki... wyśmienite! Naturalnie gęste, a skład? 100% owoców/warzyw i ewentualnie

Right Behind The Kitchen
Festiwal Kocham Wino w Lublinie (relacja) 159

spróbowanie rozmaitych win. Nie trudno było skosztować delikatnych win białych, mniej lub bardziej cytrusowych czy ciężkich, o intensywnym bukiecie win czerwonych, w których odkryliśmy na nowo czarną porzeczkę czy jagodę. Chyba jednak najmniej było win słodkich aczkolwiek bystre oko wyszukało słodkiego Tokaja czy jeszcze słodszą Maderę . Tak na marginesie - wino, które tego dnia najbardziej przypadło mojemu węchowi

Right Behind The Kitchen
Ciasto chałwowe bez pieczenia 5501

cukru ciasto jest słodkie) - 200g chałwy - 75g miękkiego masła * polewa: - 50g gorzkiej czekolady - 50ml mleka - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżka masła * dodatkowo: - 2-3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki (lub innej cierpkiej konfitury) - opakowanie herbatników maślanych Budyń: 3/4 mleka zagotować, dodać połamaną chałwę i dobrze ją rozpuścić. W pozostałym mleku (1/4 szklani) wymieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz

CookYourself
MURZYNEK CIASTO 131

piekarnika na około 40 minut  i piekę w temp.180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta-kroję je na trzy placki. Dwa z nich smaruję dżemem z czarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymi  a wierzch polewam wcześniej odlaną polewą. Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-) Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania