czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:153/223)

Babka cynamonowa oprószona cukrem pudrem 171

wystudzić w foremce, następnie wyjąć i posypać przez siteczko cukrem pudrem lub polukrować lukrem i udekorować według uznania. Ps. Do ciasta można dać 4 łyżki dżemu (np. z czarnej porzeczki, czy z wiśni) lub wymieszać z powidłami (np. 1 łyżka dżemu + 3 łyżki powideł śliwkowych). Wierzch babki można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Smacznego Artykuł Babka

Gotowanie-uk
WYBORNY PIERNIK 133

szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1 łyżka kakao 1 - 1,5 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 słoiczek dżemu np. wiśniowy, czarnej porzeczki lub inny nasz ulubiony 1 tabliczkę czekolady (100 g) orzechy laskowe lub włoskie do obsypania wierzchu piernika Przygotowanie: Mąkę z sodą oczyszczoną, kakao i przyprawą do piernika przesiewamy. Ubić jajka

Ciastka - domowe słodkości
czekoladowe ciasto z masą chałwową 370

Następnego dnia przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę chałwową: 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% dodatkowo: 200 g dżemu z czarnej porzeczki wiórka czekoladowe wykonanie: Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy drobniutko pokruszoną chałwę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do całkowitego wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Kanapki na śniadanie po francusku 263

głównej. Podpieczone bagietki podałam z podsmażoną kiełbasą francuską Rosette, z serem Comte oraz z warzywami. Dodatkowo spód bułki posmarowałam francuską musztardą z dodatkiem czarnej porzeczki. Takie śniadanie przygotowałam wspólnie z bazarem Cabas.pl na którym możecie kupić wszystkie użyte przeze mnie produkty.   Post Kanapki na śniadanie po francusku pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Czekoladowa babka na białkach 176

lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy. Ciasto robiłam również w wersji bezglutenowej – przepis znajdziecie tu . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak 248

ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na Pleśniak, w wersji bezglutenowej i bezmlecznej. Jest to przepyszne ciasto słodko kwaśne z dużą ilością dżemu z czarnej porzeczki. Inspiracja z blogi Moje Wypieki . Zapewniam Was, że nie czuć, że upieczone na mące bezglutenowej. Składniki na formę o średnicy 28-30 cm: 3 szklanki mąki bezglutenowej (u mnie

moj przepis na
Suszone czarne porzeczki z UK 166

Kolejnym produktem zakupionym przeze mnie są suszone czarne porzeczki. Bardzo słodkie i delikatne. O lekkim smaku przypominające rodzynki.  Za 100g zapłaciliśmy

Gotowanie Patki
ekspresowy piernik bez jajek 2100

Składniki: 2 szklanki mleka 3 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dowolnego dżemu (użyłam z czarnej porzeczki) duża łyżka przyprawy do piernika na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru  2 łyżki kakao łyżka wrzątku  Mleko, olej i dżem wymieszać. Dodać przesianą mąkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
torcik strażaka dla 4letniego Kuby 107

Torcik składa się z trzech warstw biszkopta , masa budyniowa, czarna porzeczka i masa czekoladowa. Owoce to gruszki z zalewy . Dodatkowo delicje.  genialna drabina , no cóż jedna sprawna druga za to mniej :)  Wersja po , jak na drugi tort to uważam że całkiem nieźle wyszło

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Biszkopt z masą orzechową i bitą śmietaną 425

Jest nim puszysty biszkopt z masą orzechową i bitą śmietaną. Ciasto urozmaiciłam dodając do niego prażone płatki migdałowe oraz odrobinę dżemu z czarnej porzeczki. Zrobicie je błyskawicznie, ale uważajcie zniknie z blaszki w takim samym tempie Polecam do kawy jak i na świąteczny stół Post Biszkopt z masą orzechową

Marta Gotuje
Mazurek kajmakowy 174

kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej kolorowe barwniki spożywcze(żółty,zielony,pomarańczowy,czerwony) tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy na dwie

Bajeczna Kuchnia
Kompot owocowy 140

Taki kompot owocowy lubi każdy z nas, im więcej jest w nim owoców tym jest lepszy. Latem lubię schłodzony, doskonale gasi pragnienie. Składniki: 250 gram malin 250 gram czarnej porzeczki 200 gram wiśni 3 jabłka Cukier do smaku Sposób przygotowania: Maliny, porzeczki, wiśnie myjemy, przekładamy do garnka. Jabłka myjemy nie obierając, kroimy na mniejsze kawałki, usuwając gniazda nasienne, dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 115

łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka o smaku owoców leśnych owoc :porzeczki i borówki Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na końcu

Bajeczna Kuchnia
Jogurtowa tarta z dżemem z czarnej porzeczki 151

graham 100g mąki żytniej pełnoziarnistej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu naturalnego 1 jajko 150ml jogurtu naturalnego Masa: 100g jogurtu naturalnego 1/4 słoika dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego  1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1232

oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy

MyCookBook.pl