czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:151/223)

Czekoladowy mazurek 174

żółtka szczypta soli ganasz czekoladowy  200 g śmietany 30% 220 g czekolady deserowej 2 łyżki miodu 2 łyżki miękkiego masła 40 ml burbonu opcjonalnie dżem z czarnej porzeczki do dekoracji: płatki migdałów, czekolada, jajka czekoladowe Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  tarta: mąkę i kakao mieszamy, dodajemy masło, cukier, żółtka, sól i zagniatamy. Ciasto owijamy folią i chłodzimy

Niezły Młynek
Mazurek czekoladowy z nutą porzeczkową 155

łyżka kwaśnej śmietany 12%   Ganache czekoladowe: 100 g  gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłka w cieście twarogowym 199

łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 150 g twarogu zmielonego 1 jajko 1 żółtko ok 4 jabłka POLEWA: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z czarnej porzeczki Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i pozostałe składniki, oprócz jabłek. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 min do lodówki. W tym czasie można obrać i pokroić

https:KKuchniaMniam
KOPERTY NA PIWIE 124

minut, aż zarumienią się. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem. Do przygotowania ciastek wykorzystałam MARMOLADĘ WIELOOWOCOWĄ TWARDĄ firmy JAMAR . Wytworzona jest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, ś liwki i truskawki. Na 1 0 0g produktu znajduje się 110g owoców. Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików. Swoją konsystencją powoduje, iż nie wypływa z wypieków

Prosto i Smacznie z Anetą
Naleśniki z nadzieniem serowo - porzeczkowym 125

mojej rodziny. Jakość zdjęć świadczy tylko o tym jak szybko musiałam je robić mając za sobą głodujących... a mogło wyjść całkiem przyzwoite zdjęcie :) Skłandniki: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 g serka waniliowego (ewentuanie: twaróg + cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto

W Moim Magicznym Domu
Ciasto kawowo- makowe 165

kropli proszek do pieczenia - 2 łyżeczki Masa kawowa masło - 1 kost kawa mielona - 2 łyżki woda gotowana - 0,5 szkl cukier puder - 0,5 szkl Dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki - 1 słoik mieszanka studencka - 1 opak Przygotowanie : Ciasto : Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać w misce ze sobą mak mielony, bułkę tarta

Kuchnia Danusi
Pleśniak i moja pierwsza idealna beza 155

pieczenia 5 żółtek 250 g masła 1,5 łyżki śmietany 3 łyżeczki kakao lub karobu (dodając karob nie dajemy cukru) do przełożenia: 1,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki 1 garść żurawiny i rodzynek beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Z mąki, cukrów, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany i masła  zagniatamy ciasto

Bon appetit mon amie
.1217. czy to marzec? 152

kakaowa kaszka gryczana na mleku ryżowym z domowym dżemem z czarnej porzeczki i masłem orzechowym~ Pogoda robi sobie jakieś żarty...Myślałam, że z dnia na dzień będzie coraz słoneczniej i coraz cieplej, a jest coraz bardziej szaro, buro, mokro, zimno i...śnieżnie... :( Dawno nie było mnie tutaj ze śniadaniem więc postanowiłam zawitać tu dzisiaj z niby prostą, ale jednak

breakfast of dreams
Bananowe serniczki z dżemem jeżynowym. 155

Bardzo ważne, aby smażyć je na małym ogniu gdyż szybko się przypalają. Najlepiej smakują podane na gorąco wraz z dżemem o dość kwaśnym smaku np. jeżynowy bądź z czarnej porzeczki

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pijak-Cycki Murzynki 446

polewa będzie stygnąc zaczynamy składać ciasto.  DODATKOWO POTRZEBNE DŻEM, BISZKOPTY OKRĄGŁE I ALKOHOL NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt nasączamy lekko alkoholem następnie smarujemy ulubionym dżemem u mnie dżem z czarnej porzeczki.  Na to wykładamy ciasto makowo-kokosowe.  Na ciasto makowo-kokosowe wykładamy krem budyniowy.  Na krem układamy nasączone w wódce biszkopty.  Na biszkopty wylewamy przygotowaną polewę

Moje Słodkie Piekiełko
Murzynek – duża blacha 366

używam domowej soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego)   Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy

Moja Delicja
IDEALNE DROŻDŻOWE ROGALIKI 135

Składniki: 1 kg mąki 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru 1 3/4 szkl mleka 2 całe jajka 2 żółtka 2 łyżki wódki 1 kostka drożdży dżem z czarnej porzeczki DAGOMA do nadzienia nutella do nadzienia Wykonanie: Drożdże rozkruszamy, zasypujemy łyżką cukru, zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy aż rozczyn wyrośnie. Masło rozpuszczamy, studzimy. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem

Z Majeczką w kuchni
Sos z owoców leśnych 158

Idealny sos do gęsi, kaczki (szczególnie pierś z kaczki czy gęsi stworzy idealny duet), dziczyzny... generalnie do mięs. Przygotowuje go z mieszanki owoców mrożonych, w których jest czarna porzeczka, jeżyny, maliny... Do tego butelka czerwonego wina... i demi glas (tak przy okazji – warto poświęcić czas, aby przygotować demi glace a nie korzystać z kostek sklepowych). 1 butelka czerwonego wytrawnego

królestwo garów
Ciasteczka z kleiku ryżowego 174

wszystkim idealnie wpasowały się w moją nową dietę. Zamiast wisienek, do wgłębienia można nałożyć ulubionych konfitur, najlepiej kwaśnych. Ja, piekąc ciasteczka po raz drugi, użyłam domowej konfitury z czarnej porzeczki - pasowała idealnie. Z podanych proporcji wyszło mi 26 sztuk. SKŁADNIKI: 200 g miękkiego masła 100 g nierafinowanego cukru trzcinowego zmielonego na puder 8 g bezglutenowego cukru z burbońską wanilią

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 229

musli Ba! 5 owoców leśnych 80 g rozpuszczonego masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki galaretki z czarnej porzeczki Delecta listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mascarpone i ricottę miksujemy z białym cukrem i mąką ziemniaczaną. Dodajemy po jednym

Poezja smaku