czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:159/223)

Wytrawny wegański „Twix” 116

mieszając od czasu do czasu) około 1 godziny). Gdy masa krówkowa stwardnieje rozsmarować warstwę dżemu, jak wspomniałam ja użyłam własnej roboty a aronii, sprawdzi się też dżem z czarnej porzeczki czy też żurawiny. A na to 2 tabliczki roztopionej w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady (min 70%). P 30 minutach w lodówce można jeść! Smacznego

greenscarf
Serniczek na zimno z jeżynami 150

jogurtu naturalnego - 200 g jeżyn - 5 łyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku z czarnej porzeczki - 150 g gorącej wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców leśnych, ale w połączeniu z sokiem wiadomo, dały kolor bordo. Wykonanie bardzo proste,pamiętać należy, alby serek

Z Kuchni Do Kuchni
Mini Pavlova 126

łyżeczka skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej – ja nie dodaję) 300-400 ml kremówki 36% 200-300 g konfitury z malin – w sezonie świeże owoce; maliny można zastąpić czarną porzeczką – te 2 owoce najlepiej komponują się z słodką bezą 50-80 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Białka ubić z solą; gdy piana zacznie sztywnieć dodawać cukier partiami (nie wolno

Pociąg Do Kuchni
Ogórki małosolne/kiszone 135

można kisić w specjalnych naczyniach, ale również w słojach lub glinianych czy kamionkowych naczyniach. składniki: ogórki, najlepiej małe świeże gałęzie kopru kilka ząbków czosnku korzeń chrzanu kilka liści czarnej porzeczki lub wiśni woda sól Wykonanie: Ogórki oczyścić, umyć, zalać zimną wodą i moczyć przez co najmniej 3 godziny. Przygotować zalewę: Zagotować wodę z solą. Na 1 litr wody wsypać

Mama Gotuje
Tarta z morelami z kremem budyniowym na mleku nerkowcowym, puder różany i płatkami nagietków 161

moreli, płatki nagietków do przybrania, cukier puder różany do posypania. Sos wiśniowy cassis: 300 g wypestkowanych wiśni (świeżych lub mrożonych), 100 ml casissa , 3 łyżki owoców czarnej porzeczki, które pozostały po przygotowaniu cassisa (opcjonalnie), cukier do smaku.  Ceramika Żaneta Jędral  Pracownia autorska Przygotowanie: Ciasto Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte

SzczyptaSmaQ
Malinowa kopuła 120

szklanki cukru 3/4szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej WARSTWY: 1 galaretka brzoskwiniowa lub morelowa + 200ml wrzątku 1 galaretka owoce leśne lub jagodowa + 200ml wody 300g czarnych porzeczek 5 brzoskwiń (bez pestek i obrane ze skóry) 300ml kremówki 1 galaretka malinowa + 150ml wrzątku DEKORACJA: 800g malin 400g czekolady (u mnie mieszanka gorzkiej i mlecznej) mięta Przygotowanie: CIASTO: Żółtka

Cakes By Kejt
Kruche ciasto z czereśniami i pianką 112

Składniki: CIASTO: 0,5 kg mąki 1kostka margaryny 100 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych porzeczek PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 szklanki oleju szczypta soli Przygotowanie: CIASTO:  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe

Cakes By Kejt
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 152

naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki) i około 1 łyżeczki

Kuchnia co dnia
Tort Czekoladowy 327

łyżki kakao Masa - tabliczka gorzkiej czekolady - 500 ml śmietanki kremówki 36% - 500 ml serka mascarpone - 2 łyżki kakao - łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy - słoiczek konfitury z czarnej porzeczki - opakowanie kolorowych  lentilek - 12-13 wafelków WW - słoik wiśni drylowanych - kawałek czerwonej wstążki Sposób przygotowania: Pieczemy biszkopt: ubijamy białka. Powoli dosypujemy cukier. Dodajemy żółtka. Cały czas miksujemy. Do mąki

Pan i Pani Smith w kuchni
Czekoladowe ciasto drożdżowe z owocami 176

suchych) * jajka- 2 szt. * masło- 100 g * mleko- 300 ml * posiekana czekolada mleczna- 100 g * posiekana czekolada gorzka- 100 g * owoce- 800 g (ja wykorzystałam czarne porzeczki, jagody i czereśnie) * cukier puder- do posypania Mąkę pszenną przesiać do miski, wymieszać z kakao i szczyptą soli. Zrobić zagłębienie, pokruszyć drożdże, zasypać 1 łyżką cukru, wlać 100 ml ciepłego mleka

Kraina Miodem Płynąca
Najlepsze lemoniady na lato 247

podziwem przyglądałam się niecodziennej kuchni molekularnej, gdzie mogłam zrobić kawior z kawy, spróbować lodów borowikowych z tymiankiem, waniliowych i alkoholowych z użyciem suchego lodu, pianki z soku z czarnej porzeczki stworzonej przy pomocy alginianu sodu. Smakowałam również makaronu z suszonych moreli, syropu klonowego i cynamonu, podziwiałam "kapsulację" oliwy z oliwek w izomalcie. Poznałam tajniki tej kuchni, co jeszcze bardziej

Be Fit Be Strong
Deser z borówkami i porzeczkami 194

Chrupiące płatki owsiane w miodzie, bita śmietana, borówki i czarne porzeczki. Pyszne połączenie. W sam raz na szybki, letni deser. 200 g śmietany 36% 2 łyżeczki cukru pudru 1 szklanka płatków owsianych 3 łyżki miodu 2 łyżki masła ok. 200 g borówek i porzeczek Masło i miód rozpuścić w garnku na małym ogniu. Dodać płatki owsiane i dokładnie wymieszać

Bullio
Czekoladowy torcik z czereśniami 190

cukrem pudrem. Opcjonalnie można użyć usztywniacza do śmietany. Posmarować nią wierzch tortu.  Dekoracja garść czereśni z szypułkami starta lub posiekana gorzka czekolada konfitura/dżem (u mnie z czarnej porzeczki) Na koniec torcik można posypać startą czekoladą, ułożyć czereśnie i np. wykończyć kilkoma łyżkami (podgrzanej wcześniej) konfitury.  Gotowy tort przechowywać w lodówce.  Udanych wypieków

Kuchnia Ellie
Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie 134

przestudzenia. Jeszcze ciepły wylać na upieczony biszkopt i odstawić na około pół godziny. Warstwa jabłkowa: 1 duży słoik domowego musu jabłkowego (0,9 l) 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki Delecta 350 ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Mus jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą galaretką, dokładnie wymieszać całość. Wstawić mus do lodówki

FitKot

Proponowane wyszukiwania