czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:161/223)

Piaskowiec z czereśniami na mące jaglanej 247

miękkiego masła 2 łyżki mielonych nasion CHIA 2,5 szklanki cukru pudru + trochę do owoców 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 250g czereśni 200g porzeczki czarnej Przygotowanie: 1/ Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy do nich na przemian: mąki wymieszane z proszkiem i mleko ze śmietanką oraz miękkim masłem. Ucieramy na jednolitą masę

Kuchnia PROzdrowotna
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 115

Doskonałe do dań z wołowiny. Pić już, nie odstawiać na długo. Médoc AOP Château La Valiere 2007 (27,99 zł) dojrzałe i zrównoważone. W nosie i w ustach czarna porzeczka , jeżyna i dojrzałe wiśnie. Bardzo dobra cena. Zdecydowanie dekantować przed podaniem. Do ciężkich dań z wołowiny lub jagnięciny. Alsace Pinot Gris Grand Cru Marckrain Grand

królestwo garów
Jogurtowiec z galaretkami 480

więcej deser nie jest bardzo kaloryczny, więc śmiało można sięgnąć nawet po dwa duże kawałki :D SKŁADNIKI (1 keksówka) 3 dowolne galaretki w różnych kolorach ( u mnie czarna porzeczka, agrest i owoce leśne) 350-400g jogurtu naturalnego 2,5 łyżeczki żelatyny 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego/ 1 opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżki ksylitolu/stewii/cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretki rozpuszczamy

DefinicjaSmaku
Ciasto Czekoladowe bez Nabiału 1374

kryształu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 5 łyżek oleju 250 ml wody pół słoiczka ulubionej konfitury (u mnie z czarnej porzeczki) W naczyniu mieszamy mąkę, kakao, sodę i sól. Dodajemy cukier i ponownie mieszamy. Następnie wlewamy ocet, ekstrakt z wanilii, olej i wodę. Całość mieszamy łyżką, do połączenia się składników

Made By Mom And Son
Tort czekoladowy 238

budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła +wiśniówka na poncz, wiśnie ze słoika, domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki) Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy razem z kakao w miseczce i przesiewamy. Jajka wyciągamy z lodówki – dobrze, żeby miały temperaturę pokojową, wtedy łatwiej je ubić. Formę do pieczenia wykładamy papierem

Ciastkozercy
.1006. z wizytą u babci 95

Patrzcie jaki Simba jest juz duży! :o ♥  Truskawki...  Podczas gdy my zrywaliśmy truskawki Simba upodobał sobie wylegiwanie się wśród czosnku, okej...  Brzoskwinie...  Czarna porzeczka... I czerwona...  Agrest, który kupiłyśmy z mamą niestety był do babci za późno przywieziony i cóż, nie przyjął się...Może za rok coś z niego wyrośnie? ;)  Jabłuszka...  Maliny

breakfast of dreams
Ciasteczka marcepanowe z galaretką 149

jajko  Ozdobny brzeżek z marcepanu: 250 g masy marcepanowej 1 jajko 50 g cukru Ponadto: 100 g galaretki żurawinowej (można dać dżem lub konfiturę wiśniową lub z czarnej porzeczki) 100 g galaretki jabłkowej lub innej żółtej lub pomarańczowej (dałam mandarynkową) Uwaga: chodzi o taką galaretkę śniadaniową sprzedawaną w słoiczkach jak dżem, do chleba lub tostów

Kuchnia Prezydentowej
"Wino i sery" - finał akcji 124

Castroviejo Crianza, Rioja DOC – czerwone wytrawne o głębokim kolorze starzone w     dębie - argentyńskie Jean Bousquet, Malbec Reserva – czerwone wytrawne bardzo ciemne z aromatem    czarnej porzeczki i jagód - francuskie Château La Foncalpre, AC Monbazillac – białe słodkie Do tego zaserwowano nam deski pełne różnych serów: pleśniowych, kozich, z przerostem niebieskiej pleśni i białych. Ponadto bardzo smaczne

Wiem co jem
Pełnoziarniste knedle serowe z konfiturą porzeczkową 176

mogę podać ani jego tytułu, ani linku. Pamiętam tylko, że w oryginale były z konfiturą żurawinową. Zrobiłam więc tak trochę na oko, zamieniając żurawinę na czarną porzeczkę. Mąka pełnoziarnista nadała im ciemnego wyglądu, trochę mało apetycznego jak stwierdziły moje dzieci, widząc jak je jem, ale za to w smaku są doskonałe. Mocno sycące, z lekko kwaskowatym nadzieniem

Wiem co jem
Bliny drożdżowe, czyli moje ulubione puszyste racuchy 147

średnicy około 10 cm i grubości niewiele większej niż 0,5 cm. Na małym ogniu smażyłam na rumiano z obu stron. Podałam gorące w towarzystwie domowej konfitury z czarnej porzeczki. Ponieważ bliny nie są bardzo słodkie, z powodzeniem można je podać z dowolnym, nawet wysoko-słodzonym dżemem albo posypane cukrem pudrem

Kuchenne zapiski Edyty
Dżem z porzeczkoagrestu z jabłkiem 78

moja pierwsza przygoda z porzeczkoagrestem . Owoce wypatrzyłam w ogrodzie przyjaciółki i z ciekawości natychmiast skosztowałam. Posmakowały mi bardzo, pewnie dlatego, że smakowo podchodzą pod czarną porzeczkę, którą uwielbiam pod każdą postacią. Okazało się, że ani gospodyni, ani jej rodzina nie lubi porzeczkoagrestu, a jego krzewy służą jako żywopłot odgradzający ich od posesji sąsiadów. Za pozwoleniem właścicieli zerwałam wszystkie

Kuchenne zapiski Edyty
Tarta orzechowa 324

ostudzonego 120 g syropu klonowego lub sztucznego miodu (może też być syrop kukurydziany lub Golden Syrup) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy 40 g dżemu z czarnej porzeczki (może być inny kwaskowaty, niskosłodzony) Przygotowanie: Ciasto kruche: Ręcznie : Posiekać masło z mąką i cukrem, Palcami rozetrzeć grudki, dodać żółtko i jogurt/ śmietanę. Zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią

Domowa Cookierenka Agi
Wymyślny tort RÓŻE z owocowym kremem 239

jasny: 5 jajek 3/4 szklanki (160g) cukru 3/4 szklanki (100g) mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki (35g) mąki ziemniaczanej Krem owocowy: 500 g mrożonej mieszanki owocowej (truskawki, maliny, wiśnie, czarne porzeczki) 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30 lub 36% 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru pudru 2 czubate łyżeczki pektyny 1 łyżka soku z cytryny Do nasączenia

Domowa Cookierenka Agi
Pączki z owocowym lukrem 201

owoców ) olej do smażenia (ok. 1,3 l) UWAGA: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Lukier owocowy: 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) kilka łyżek soku z cytryny lub gorącej wody Przygotowanie: 1. Zaczynamy od przygotowania rozczynu: wymieszać pokruszone drożdże z niedużą ilością ciepłego mleka (ok. 80 ml), 1 łyżką cukru

Domowa Cookierenka Agi
Dietetyczny chlebek bananowy (wegański) 213

pełnoziarnistej typ 2000 2 łyżki karobu 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli niecałe pół szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania