Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Chyba najlepsze ogórki jakie mogą być dla naszej Wilczkowej rodziny. Tradycyjny przepis,świetny smak, doskonałe przez całą zimę. Kiedyś dodawałam do słoików liście dębu i czarnej porzeczki, ale ten smak jakoś mi nie podszedł. Ostatecznie skończyło się bez tych "dodatków"  a i tak są pyszne! Jeśli jeszcze nie robiliście to musicie koniecznie spróbować zwłaszcza, że robi się je naprawdę szybko. ogórki czosnek (kilka ząbków na słoik) koper liście i korzeń chrzanu gorczyca marchewka (opcjonalnie kilka plast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.