cytryna - 13435 przepisów (strona:577/896)

Lemoniada w trzech smakach 139

Lemoniada. Cytrynowe orzeźwienie z ziołową nutą. Która będzie najlepsza na zapowiadany na weekend upał stulecia? Moją faworytką jest jaśminowa, rodzina stawia na bazyliową, a lawendowa – wakacyjne odkrycie z Chorwacji, przywodzi na myśl fajne wspomnienia. Jedno jest pewne: jutro trzeba wypić naprawdę dużo, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście spróbowały wszystkich trzech! Lemoniada jaśminowa 2 torebki zielonej jaśminowej herbaty

Patchwork
Konkurs z sosami Folwark 156

Sosy Folwark inspirują smakiem. Można z ich udziałem stworzyć wiele wspaniałych dań, takich jak: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue  Po więcej pysznych inspiracji zapraszam na fanpage Folwark

Słodkie okruszki
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i cykorią pod beszamelem 190

Najłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko przyciskając rybę do deski, trzymając ją skórką do dołu. Filet kroimy w kostkę, posypujemy ulubioną przyprawą do ryb lub mieszanką soli i pieprzu cytrynowego. Cebule i czosnek obieramy. Cebulki kroimy w cienkie piórka, czosnek w plasterki. Ziemniaki obieramy lub oskrobujemy je (jeśli kupiliśmy młode) i kroimy w plastry grubości około

Karo in the Kitchen
GRILL U BURMISTRZA – czyli „czy Policja robi najlepsze burgery w Niepołomicach” 144

goście, którzy siedzieli w pobliżu mnie! ) oceniało kilkanaście wypieków. Były drożdżowe … z owocami .. galaretkami … lukrami plastycznymi … kremami … masami … kruszonkami itd. Zwyciężyło Rafaello! Moje cytrynowe z kremem budyniowym i pianką , które Wy tak uwielbiacie ( które uwielbiają wszyscy ) niestety nie załapało się na nagrodę. ( pamiętajcie, że tu macie przepis : http://ostra-na-slodko.pl/2013/11/22/ciasto-cytrynowe-z-kremem-budyniowym-i-pianka/ ) No cóż , następnym razem stanę

Ostra na Słodko
Pachnie jesienia. Buchty z powidlem czyli Niedzielne Sniadanie odc.63 135

żółtka 50 g masła, rozpuszczonego skórka otarta z połowy cytryny 10 łyżeczek powidła śliwkowego do posmarowania pozostałe białka do posypania cukier puder W misce mieszamy mąkę, sól i skórkę cytrynową. Żółtka ucieramy z cukrem a następnie łączymy z mlekiem, drożdżami i przestudzonym masłem. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłym miejscu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z krewetek z ananasem 176

krewetek surowych 1 puszka ananasa w całości (6 plasterków do szaszłyków) 2 łyżki soku z ananasa 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1/2-1 łyżeczka chili sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 1 papryka czerwona 1 cebula 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kolendry 1/2 łyżeczki mielonego jałowca 3 łyżki oliwy Wykonanie: Jeśli

Pociąg Do Kuchni
Biszkopt z jabłkami i pianką 230

szkl  Masa jabłkowa  budynie waniliowe -2 opak  woda -650 ml  jabłka -1,5 kg  cukier -250 g  Pianka śmietana kremówka - 400 ml galaretka cytrynowa - 1 opak woda - 1/2 szkl  Przygotowanie : Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek.  Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo

Kuchnia Danusi
Torcik z jeżynami i borówką 241

niego też najmłodsi...pycha! Deser podałam na Porcelanie Rajski Ogród  BOGUCICE Składniki: Tortownica śr 24 cm 100 g okrągłych biszkoptów 400 ml śmietanki 30% 1 łyżka soku z cytryny 3 czubate łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 1 galaretka truskawkowa 20 dag jeżyn 15 dag borówki winogrona zielone Sposób przygotowania: Tortownicę wykładamy biszkopcikami.Można je lekko nasączyć ponczem

Wanilia i Kardamon
Kremówka 107

widelcem podczas pieczenia w kierunku masy śmietanowej. Posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. PS Myślę że następnym razem spróbuję do warstwy śmietanowej dodać kilka kropli cytryny :) Polecam i życzę smacznego :) Zachęcamy do zapoznania się z przeprowadzonym przez nas testem kawiarek

cucinare
Ciasto z owocami 93

szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 torebka cukru waniliowego (16 g) skórka otarta z jednej cytryny 1 i 2/3 szklanki mleka 2/3 szklanki oleju 450 g malin cukier puder do posypania Wykonanie : Odłoż dwie łyżki mąki do oprószenia owoców. Pozostałą mąkę przesiej razem z proszkiem

cucinare
Strucla z makiem 123

margaryny 250 ml mleka 150 g cukru pudru 3 jajka szczypta soli   1 jajko do posmarowania ciasta   1 szklanka cukru pudru i sok wyciśnięty z jednej cytryny (jako posypka użyłam suszonej skórki cytrynowej)   Wykonanie : Białka z 3 jajek ubić na sztywną pianę. Mleko lekko podgrzać. Roztopić margarynę.   Gotową masę makową z puszki przełożyć

cucinare

Proponowane wyszukiwania