cytryna - 13435 przepisów (strona:570/896)

CIASTO MARCHEWKOWE 128

stopni przez 45 minut. Można posypać ciasto cukrem pudrem, bądź przekroić  i przełożyć je kremem z serka mascarpone lub Philadelphi. Smacznego! Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
KURCZAK W CURRY Z FASOLKĄ W MLECZKU KOKOSOWYM 176

żółtą ostrą pastą curry,  mleczkiem kokosowym i zieloną fasolką. Ostra pasta curry jest bardzo aromatyczna, nadaje się idealnie do drobiu. W jej skład wchodzą min: trawa cytrynowa,szalotka,suszone papryczki chilli,proszek curry,kolendra, kurkuma, kmin rzymski,goździki,anyż,imbir,cynamon,kardamon. Danie naprawdę proste w wykonaniu. Z paru składników można wyczarować naprawdę pyszny i szybki obiad. Składniki

potrawyregionalne
CIASTO PIASKOWE 173

rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam 50-60 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest suchy. Po wystudzeniu na kratce, posypałam cukrem pudrem. Smacznego!  Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
Gruszkowo - kawowa Fantazja 182

blaty.   Mus gruszkowy :   1,5 kg dojrzałych pachnących gruszek pół szklanki wody 2 galaretki gruszkowe (użyłam z firmy Delekta) ew jak nie mamy gruszkowych możemu użyć cytrynowych   Gruszki obrać , pokroić na drobne kawałki . Wrzucić do garnka , wlać wodę i gotować na małym ogniu aż owoce się rozpadną.  Zdjąć garnek z ognia , wsypać galaretki i dokładnie wymieszać

Malinowa Kawiarenka
Słodka kampania ciasteczek Dr Gerard - Więcej RAZEM 208

wysłali nam do testowania aż 11 rodzajów słodkości :) Ale przejdźmy do meritum - tak wygląda paczka ambasadorki i jednocześnie moje zadanie (zjedz je wszystkie!): W środku znalazły się: - Mafijne śmietankowo-cytrynowe - KreMisie z nadzieniem śmietankowym - Rurki waflowe z kremem o smaku śmietankowym - Pasja. Czekoladki z kremem kokosowym na kruchym ciasteczku - PryncyTorcik - Wit'AM ze śliwkami - Wit'AM z czekoladą - PryncyPałki klasyczne

W poszukiwaniu inspiracji
jabłecznik z pianką i migdałami 124

ciasto: 500 g mąki 6 żółtek 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cynamonu na piankę: 6 białek pozostałych z ciasta 3/4 szklanki cukru 3 łyżki płatków migdałowych cukier puder do posypania  Składniki ciasta zagnieść. Jeśli ciasto będzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto karmelowe z jabłkami 137

mąki 120 g masła 200 g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżka octu na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru na masę budyniową: 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru 150 g masła dodatkowo: 4 herbatniki 4 kostki białej czekolady Ciasto: Masło, cukier i miód

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
bananowiec z pianką 181

Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na mus bananowy: 4 duże banany 150 g masła 2 galaretki cytrynowe na piankę: 250 ml kremówki 2 opakowania galaretki czerwonej na wierzch: 2 duże banany 2 opakowania galaretki agrestowej Białka ubić z cukrem na pianę. Ubijając dodawać żółtka. Kiedy masa będzie puszysta dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tygrysek 95

łyżeczka proszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu brzoskwiniowego 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej kilka połówek brzoskwiń z puszki kilka plastrów ananasa z puszki dodatkowo: opakowanie galaretki cytrynowej opakowanie galaretki brzoskwiniowej  5-6 łyżek kremu typu nutella (użyłam biało-brązowego) Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodawać żółtka. Do ubitej piany dodać mąkę wymieszaną z proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wafel przekładany galaretkową masą 169

też. Składniki: 5 dużych kwadratowych wafli na masę różową:  2 galaretki malinowe 150 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka gęstej śmietany 18% na masę żółtą: 2 galaretki cytrynowe 150 g masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka gęstej śmietany 18% W osobnych rondelkach umieścić masło i cukier, zagotować. Dodać śmietanę i mieszać aż masa będzie jednolita. Zdjąć z ognia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 146

rodzynek łyżka masła roślinnego/oleju roślinnego łyżka cynamonu sok z 2-3 cytryn Przygotowanie: Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pociąć w 8, wymieszać z sokiem cytrynowym, rodzynkami i poddusić na łyżce ojeju.masła tak aby zmiękły ale się nie rozpadły (5-10 minut max). Ciasto: zblendować banany, utrzeć razem z cukrem i olejem, połączyć z mąką i proszkiem

greenscarf
Filet z kurczaka faszerowany pesto migdałowo - pietruszkowym 139

mięciutkie, delikatne i niedrogie, no i można je podać na tysiąc i jeden sposobów. Proponuję popularny filet z kurczaka w nieco bardziej wyrafinowej odsłonie. Faszerowany mielonymi migdałami, doprawionymi skórką cytrynową i zieloną pietruszką będzie smakował jak z najlepszej restauracji. Z banalnych składników możesz przygotować danie do zaserwowania nie tylko na nieoficjalnym obiedzie. Składniki: 5 gałązek pietruszki 2 filety z kurczaka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia jak ananas 161

zrobione to na myśl nie przyjdzie mu cukinia :) Składniki: 1,5 kg cukinii 300g cukru 0,7 l  wody 16g cukru waniliowego 2-3 goździki 1 łyżeczka kwasku cytrynowego. Przygotowanie:  Cukinię obieramy i kroimy w kostkę (bez pestek). Wodę z kwaskiem gotujemy i zalewamy nią cukinię. Odstawiamy na 24 godziny. Odcedzamy cukinię, nie wylewamy zalewy. Do zalewy dodajemy

Aga w kuchni
NALEŚNIKI KAKAOWE Z MĄKI KOKOSOWEJ Z MUSEM BRZOSKWINIOWO-DYNIOWYM – dietetyczne – BE FIT! 174

cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MUS BRZOSKWINIOWO – DYNIOWY: Startą dynię wkładamy do rondelka, dodajemy pokrojoną drobno brzoskwinię , podlewamy odrobiną wody i na wolnym ogniu rozgotowujemy. Słodzimy do smaku, dodajemy sok cytrynowy i wszystko razem miksujemy. NALEŚNIKI: Mąkę przesiewamy z kakaem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodajemy jajko, olej kokosowy i napój owsiany / mleko – mieszamy. Smażymy 3 średniej wielkości naleśniki

Ostra na Słodko
Poduszkowiec z kremem 115

francuskiego na krem 1 kostka masła 1 szkl cukru pudru 3 serki homogenizowane 1,5 szkl mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny otarta skórka z cytryny aromat cytrynowy dodatkowo truskawki Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki. krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania