cytryna - 13435 przepisów (strona:566/896)

Rozgrzewająca herbata z czerwonym pieprzem i malinami. 121

mile zaskoczona. Pycha! I na dodatek świetnie się prezentuje i genialne rozgrzewa. Potrzebujesz następujących składników: kubek ulubionej herbaty - u mnie zielona kilka ziarenek czerwonego pieprzu pół plasterka grejpfruta i cytryny kilka malin (mogą być mrożone) opcjonalnie miód/słodzik i odrobina soku malinowego Herbatę zaparz razem ze zmielonym pieprzem, następnie dodaj maliny i plasterki cytrusów. W razie potrzeby możesz posłodzić

Powiedz dietom nie
Likier cytrynowy. 111

filmie poniżej znajdziesz przepis na dobry likier cytrynowy. Jest on łatwy w przygotowaniu i nie musi on długo leżakować. Zapraszam na film po przepis.                          Życzę dużo zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty 263

tłuszcz, druga – wodę. Majonez to trójkąt idealny Przynajmniej chemicznie.   Aioli to majonez który powstał w Prowansji, na południu Francji. Rolę zakwaszacza, zamiast musztardy, pełni w nim sok z cytryny lub ocet winny. Na południu Hiszpanii robi się go i bez żółtka – czosnek również posiada zdolności emulgujące, dużo jednak słabsze niż żółtko – taka mikstura lubi się oddzielać. Nie jest idealnie

Karo in the Kitchen
Biszkopt z masą śliwkową i bitą śmietaną. 296

podłogę z wysokości ok. metra później wkładamy z powrotem do piekarnika do wystudzenia. Gdy wystygnie przecinamy na dwie części. Masa Śliwkowa: 1 kg śliwek (mogą być mrożone) 1 galaretka cytrynowa 1 kisiel (ja dałam poziomkowy - ale w zasadzie może być też inny) Śliwki dusimy na małym ogniu dzieląc na mniejsze części Blendujemy na gładka masę, Przekładamy z powrotem do garnka

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Szpik – masło bogów 315

możesz nim posmarować chleb paleo (tylko taki o łagodnym smaku, bez przypraw, np. Chleb paleo z mąki migdałowej) , świetnie też do niego pasuje zielona sałatka przyprawiona sokiem z cytryny. Szpik nie zawiera w ogóle węglowodanów, przez co ma miejsce w dietach niskowęglowodanowej/LCHF , SCD , FODMAP , GAPS , a także protokole autoimmunologicznym . Nie wyrzucaj kości! W porach kości zostało jeszcze trochę szpiku

PaleoSMAK
szarlotka z bananami 1086

wzbogaciłam bananami, które nadały zupełnie nowego charakteru.  *foremka 25*34 cm lub mniejsza Składniki: na ciasto: na nadzienie: 1,5 kg jabłek 3 banany łyżka cukru opakowanie galaretki cytrynowej szczypta cynamonu garść rodzynek Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zasypać cukrem, dodać rodzynki i poddusić. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i rozmieszać. Na końcu dodać banany

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
.1147. czekoladowa paczka 138

Jednak z trzy rodzaje z nowej serii są wegańskie! I to jest dobra wiadomość :) W nowej serii znajdziecie następujące czekolady (zaz. na zielono są wegańskie): klasyczna gorzka , z nadzieniem cytrynowym, wiśniowym i miętowym, ze skórką pomarańczy oraz z crunchy owocowym . Zaczęłam już testowanie (wegańskich) czekolad i niedługo dam Wam znać co o nich sądzę. Testerami niewegańskich czekolad zostaną moi rodzice

breakfast of dreams
TORT ANANASOWO- KOKOSOWY. PINACOLADA 170

używać do obsypania tortu - ananas na wierzch tortu do dekoracji (może być z puszki) 4. PONCZ DO BLATÓW BISZKOPTOWYCH: - 100 ml przegotowanej wody - 50 ml syropu z pigwy lub cytryny - 100 ml pinacolady Ponczem nasączamy każdy blat biszkoptowy. Składanie tortu ;-) Na sam spód używamy blat biszkoptu, nasączony dwustronnie ponczem, następnie cieniutka warstwa marmolady z pigwy, krem ananasowy, blat kokosowy, krem

SMYKWKUCHNI
Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady 379

śmietany kremówki (36%) 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 2 łyżki cukru pudru (najlepiej trzcinowego) Masa jabłkowa: 10 jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do nasączania ciasta: 1/2 szklanki soku jabłkowego sok z 1/4 cytryny 1 kieliszek wódki (opcjonalnie) Do dekoracji: 1 łyżka kakao 1/2 tabliczki białej czekolady

Trzeci talerz
Weganin na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA CZERWONA 196

łyżeczka pieprzu, - teraz szatkowanie kapusty i rzucanie na patelnię, mieszanie, - 6 goździków, - łyżeczka gałki muszkatołowej, - kawałek świeżego imbiru startego na tarce,  - sól morska, - trochę wody, - sok z połówki cytryny, - na koniec zielona cebulka, którą sypiemy już na talerzu. Efekt - bardzo fajne danie kapuściane, a zimne resztki smakują "jak kapusta, która leżała w sosie z rolad

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Naleśniki dyniowe z serem 163

jajka 1 łyżka oleju 1 op. serka śmietankowego (np. Bielucha) 1 kopiasta łyżeczka kremu miodowego (lub 1 łyżeczka miodu, 0,5 łyżeczki kakao i kilka kropel soku z cytryny) W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, soda i przyprawy), w drugiej mokre (mleko, wodę, dynię jajka i olej), które trzeba dobrze wymieszać, żeby powstało gładkie ciasto. Następnie po łyżce

Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffiny z herbatą Matcha 120

mnie z kokosową) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki herbaty Matcha 1 szklanka cukru płynne: 3/4 szklanki mleka 4 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżki soku z cytryny dodatkowo na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka lub śmietany 30% 1/2 łyżki miodu naturalnego Przygotowanie: W oddzielnych miskach wymieszać suche składniki i płynne, następnie połączyć je ze sobą

Kuchcik gotuje
w korzennym cieście z migdałami dynia galaretkowa i bita śmietana... 145

wyłożone papierem do pieczenia, boków nie smarować - ciasto rozsmarować w blaszce, piec w 190 C 60 minut, do suchego patyczka zimne ciasto przekroić na połowę, nasączyć np. herbatą z cytryną i włożyć 1 blat do tortownicy mus z dyni z 1 szklanki wymieszać z jogurtem i galaretką rozmieszaną w 1 szklance gorącej wody, tężejącą dynię wyłożyć na ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Warzywny tort dla weganina na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA BIAŁA. 231

zmienia kolor na coraz ciemniejszy, aż wygląda prawie jak bigos, - dolewamy trochę wody i przykrywamy patelnię, żeby zrobiło się trochę sosu, - na koniec skrapiamy kapustę sokiem z połówki cytryny. Wszystko trwało niecałą godzinę (od obrania cebuli do wyłączenia ognia pod patelnią), w międzyczasie robiłam inne rzeczy i wyjątkowo nie spieszyło mi się aż tak bardzo, jak zazwyczaj

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa z czerwonych buraczków 157

Jeśli zbiera się szum to go zbieramy. Gotujemy koło 20 minut po dodaniu buraczków. Zupa gotowa. Podajemy z pasztecikami . Ps. Jeśli brakuje wam nadal wyrazistości, dodajcie odrobinę kwasku cytrynowego lub octu

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania