myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Do środka ryb wkładamy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz masło. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym! oleju. Po usmażeniu podajemy z cytryną. Smacznego
Moje-pitraszeniekremu masy kajmakowej z puszki (około 1/2 puszki) Składniki na krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 150 g marmolady z pigwy (lub innej, najlepiej kwaskowatej) 100 g gorzkiej czekolady (1/2 tabliczki) oraz połówki orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z kakao, proszkiem
Trzeci talerzmielenie. Nie będziecie żałować. Składniki (na około 100 g): duży kawałek korzenia imbiru (około 50g) skórka otarta z 4 mandarynek skórka otarta z trzech dużych cytryn 8 dużych kawałków kory cynamonu (razem około 50g) 1 cała gałka muszkatołowa 10 strączków zielonego kardamonu 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1 łyżeczka całych goździków 1 cała gwiazda anyżu
Sto kolorów kuchniłyżeczkę mąki ziemniaczanej i wlałam mieszając do rozgotowanych wiśni, całość zagotowałam. Takim sosem polałam wątróbkę. Moje uwagi: Jeśli lubimy sos lekko kwaskowy to można dodać kilka kropel soku z cytryny
Proste Potrawypropolisie i pyłku kwiatowym - konkretne informacje o właściwościach i stosowaniu, a ponadto jak wykonać naturalny antybiotyk stworzony z miodu z propolisem, z kurkumą i imbirem, czy syrop z czosnku, cytryny i miodu. Sposoby jak możemy wykorzystać imbir, olejek z oregano czy cynamon. Jak przygotować antyseptyczny płyn do płukania gardła z nagietkiem i propolisem czy szałwiowo-propolisowe ukojenie dla chorego gardła
Plate of Joysoli szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła Prosta sałata z winegretem: 150 gram mixu sałat winegret: 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu, 1 łyżka soku z cytryny Kaczka i sos Piersi kaczki doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem, dokładnie ją nacieramy i odkładamy na 30 minut. Po tym czasie skórę kaczki nacinamy w paski i smażymy
Mango Papajamascarpone i cukrem pudrem na gładką masę. Odłożyć 3-4 łyżki na pyszczek, a do reszty dodać nutellę i kakao. Zmiksować. Ponadto: 1 słoiczek dżemu malinowego słodka herbata z cytryną do nasączania biszkoptów FORMOWANIE I PRZEŁOŻENIE: Biszkopty przekroić na pół, a mały z rondelka na 3 blaty. W prostokątnym biszkopcie wyciąć kawałeczki ciasta w okolicy łap (patrz:zdjęcie
Kto ugości moich gości?bardzo. Polecam Wam koktajl, który pomoż e w walce ze zbędnymi kilogramami SKŁADNIKI 200 ml ma ś lanki 1/2 awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka otrębów owsianych PRZYGOTOWANIE Awokado przekrawamy na pół. Usuwamy pestkę i obieramy połówkę owocu ze sk órki i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy razem i od razu wypijamy
Moje Kuchenne Rewelacjemnie - 3 rodzaje sałaty w doniczce) Wędzony łosoś (100-120 g) 1/4 średniej wielkości granatu 150 g sera typu feta Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wody 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego Przygotowanie Sałatę rwiemy na kawałki, układamy na talerzu. Na sałacie układamy pokrojoną w kostkę fetę. Łososia kroimy na niewielkie plasterki (tego, który był już
Kuchnia w szuwarachszklanki tahini 1,5 szklanki mąki (pół na pół pszenna i żytnia razowa) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia sok z połówki cytryny Brownie z masłem sezamowym tahini Wykonanie: Piekarnik włączamy na 180 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy tahini i mleko a następnie cukier i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy mąkę i proszek
Pyza i Surówkamąki do ostatniego placka masa 500 ml śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklaka wrzątku do nasączenia placków 1 szklanka wody sok z 2 cytryn 1 łyżka cukru Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: ciasto: W misce ubijamy na sztywną pianę białka, cały czas ubijając dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, mąkę
Niezły Młynekrozgniatając trochę owoców z 1 łyżeczką cukru i chwilę gotowałam żeby się zredukował. KREM 1 serek mascarpone 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka kakao
harrisaszkl.cukru 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 10 dkg drożdży + 1/4 szkl. mleka + łyżka cukru + łyżka mąki szczypta soli 3 łyżki cukru waniliowego skórka otarta z 2 cytryn 2 łyżki spirytusu wiśnie Proszek budyniowy rozrobić w 1/2 szkl. zimnego mleka. 1,5 szklanki mleka zagotować, wlać do niego rozrobiony budyń. Gotować na małym ogniu mieszając
Moje domowe kucharzeniełyżeczka startej skórki cytrynowej/pomarańczowej Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania lub lukier Lukier: 200g cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Smalec rozpuścić w połowie ciepłego mleka. Do reszty wkruszyć drożdże, dodać łyżkę mąki, cukru, wymieszać i odstawić, aby powstał zaczyn. Do przesianej mąki (w dużej misce) dodać sól, cukier, cukier
Di gotujeSkładniki: udka kuczaka 3 duże, papryka słodka 1 łyżka, musztarda miodowa 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka, miód 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka te pyszne porcje kuczaka przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij
W Mojej Kuchni Lubię