curry - 8956 przepisów (strona:171/598)

BAKŁAŻAN A'LA ŚLEDZIE Z CURRY I MIGDAŁAMI 90

warto. Zeżarłyśmy z Tolą całą porcję.  Ps. Super_mama2a, pozdrawiam :).  Składniki: 1 duży bakłażan 1 większa cebula pół pęczka koperku garść obranych migdałów 1 płaska łyżeczka curry sól pieprz 150 ml oleju lnianego lub oliwy extra virgin olej rzepakowy Bakłażana myjemy, kroimy w plasterki o grubości około 1 cm, grillujemy na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju rzepakowego(...)miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy na sitku. Migdały prażymy na suchej patelni, kroimy w mniejsze kawałki. Do bakłażanów dodajemy cebulę, migdały, olej lniany/oliwę, a także curry i poszatkowany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy

Kardamonovy
Potrawka Taco 134

Olej do smażenia ·       Szczypta czosnku ·       Papryczka Chili ·       1 łyżka curry ·       1 łyżeczka gałki muszkatołowej ·       Puszka pomidorów ·       2 limonki ·       Kostka rosołowa(...)Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4.         Do cebuli dodajemy czosnek, papryczkę chili, curry, gałkę muszkatołową oraz pomidory. 5.         Następnie wyciskamy sok z limonek, 10 minut gotujemy. 6.         Kostkę rozrabiamy w 1 szklance wody i łączymy

Kulinarna Chwila
Risotto z szafranem i parmezanem! 104

ANANSEM, GROSZKIEM CUKROWYM I CHILLI. NAJLEPSZY PATENT NA SZYBKI OBIAD! KURCZAK W SOSIE PAD THAI! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! ZUPA KREM Z KALAFIORA! CURRY Z INDYKIEM I ŚWIEŻYM ANANASEM, JAK ZROBIĆ SAMEMU W DOMU PRZYPRAWĘ CURRY? RISOTTO Z PESTO I GRANA PADANO - OBIAD W 15 MINUT

SMYKWKUCHNI
Żeberka pieczone 349

żeberek, nie musimy nic z nimi robić-praktycznie robią się same. Żeberka proponuję podać z ulubioną sałatą. 1 pasek żeberek (ok 1 kg) Na marynatę: 5 łyżek pokantnego ketchupu curry (jeżeli nie mamy takiego można go zatąpić zwykłym ketchupem i przyprawą curry w proszku) 1 łyżka bardzo ostrego sosu chilli 2 łyżki sosu worcestershire 1 łyżka miodu naturalnego 3 łyżki

Krylowa Kuchnia
Zupa z czerwonej soczewicy 110

szklanka czerwonej soczewicy 1 1 / 2 litra wywaru z warzyw lub rosołu 200 g kiełbasy 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 czubata łyżka curry 1 / 4 łyżeczki pieprzu 1 / 4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 szczypta chilli 1 / 2 pęczka natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Marchewki i cebule obrać, umyć, pokroić w kostkę(...)zalewą. Gotować 15 minut. Do zupy wsypać soczewicę i pokrojoną w plasterki kiełbasę, trzymać na średnim ogniu 10-15 minut do momentu, aż soczewica zmięknie. Doprawić do smaku curry, pieprzem, solą, słodką papryką oraz chilli. Przy serwowaniu zupę z czerwonej soczewicy posypać posiekaną natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Kalafior pieczony w stylu indyjskim 101

wyraziste przyprawy nadające potrawom smaku i kolorów, kalafior w stylu indyjskim z pewnością przypadnie Wam do gustu. Składniki na kalafior pieczony w stylu indyjskim 1 / 2 kalafiora 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 4 łyżki oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kalafior umyć, podzielić na różyczki. W misce wymieszać curry, kminek, kurkumę i sól

niecodziennikpary
Madras curry, pyszne danie z piersi kurczaka. 149

źródło pełnowartoścowego białka oraz żródło witamin z grupy B, cynku magnezu i potasu. Niestety prez to że tak czesto przygotowywany może nam się znudzić. Dlatego proponuję aromatyczne i kremowe curry. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Składniki: 2 średniej wielkości cebule 4 ząbki czosnku 2cm imbiru przyprawy do madras curry (mielona kolendra, kmin rzymski, łyżeczka musztardy, szczypta cynamonu, kardamon, chilli

wysmienity
Kotleciki ryżowe z łososiem 103

groszku (rozmrożony) 1 nieduża cebula (lub dwie szalotki) 1 mały pęczek koperku 1 duże jajko 1 łyżka masła + olej do smażenia 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki curry w proszku sól morska, świeżo mielony pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku – zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (idealnie nadaje się ryż z poprzedniego dnia, jeśli ugotowaliśmy zbyt dużo(...)kawałeczki. Koperek drobno siekamy. Groszek rozmrażamy poprzez zalanie ciepłą wodą. W dużej misce łączymy ze sobą: ryż, łososia, podsmażoną cebulę, posiekany koperek oraz groszek. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, curry oraz po dużej szczypie soli i pieprzu. Mieszamy dłonią, aż składniki równomiernie się wymieszają. Formujemy ok. 12 kotlecików (możemy lepić owalne lub okrągłe – jak mielone) i obtaczamy w bułce

Poezja smaku
Pieczone sajgonki z ciasta francuskiego 117

chili lub innych. Składniki: (6 porcji) 1 op. świeżego ciasta francuskiego (ok. 275 g) 1 op. mieszanki chińskiej mrożonej (450 g) 1 jajko sezam (do posypania) przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka słodka, chili, sos sojowy olej do smażenia Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mieszankę chińską i smażymy około 10 min., aż cała woda odparuje. Przyprawiamy według uznania solą, pieprzem(...)curry, papryką słodką oraz chili, sosem sojowym. Studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy i obsypujemy mąką z dwóch stron. Następnie rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na cienki placek (u mnie: około 48 x 36 cm). Placek kroimy na 6 prostokątów (u mnie: 16 x 18 cm)  Na każdym prostokącie, wzdłuż krótszego boku, wykładamy po czubatej łyżce warzyw. Najpierw składamy boki ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone sajgonki z ciasta francuskiego 117

chili lub innych. Składniki: (6 porcji) 1 op. świeżego ciasta francuskiego (ok. 275 g) 1 op. mieszanki chińskiej mrożonej (450 g) 1 jajko sezam (do posypania) przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka słodka, chili, sos sojowy olej do smażenia Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mieszankę chińską i smażymy około 10 min., aż cała woda odparuje. Przyprawiamy według uznania solą, pieprzem(...)curry, papryką słodką oraz chili, sosem sojowym. Studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy i obsypujemy mąką z dwóch stron. Następnie rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na cienki placek (u mnie: około 48 x 36 cm). Placek kroimy na 6 prostokątów (u mnie: 16 x 18 cm)  Na każdym prostokącie, wzdłuż krótszego boku, wykładamy po czubatej łyżce warzyw. Najpierw składamy boki ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Złote mleko – napój na poprawę odporności, przeciwwirusowy i antybakteryjny 92

align="aligncenter" width="1024"] Złote mleko[/caption] Zobacz inne przepisy z kurkumą: Gulasz Wieprzowy Z Kurkumą Szybki Kurczak Z Warzywami W Sosie Szybki Kurczak W Sosie Śmietanowym Z Curry Curry Z Kurczakiem I Warzywami Piersi Z Kurczaka Zapiekane Z Pieczarkami Artykuł Złote mleko – napój na poprawę odporności, przeciwwirusowy i antybakteryjny pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Burgery rybne w błyskawicznych bułkach 109

Backtothebooknutrition.com Składniki: 200-300 g wędzonej ryby ½ szklanki kaszy orkiszowej 1 mała cukinia ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku ½ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oleju Szczypta curry Szczypta kminu rzymskiego Sól Pieprz Dodatki: sałata, słodka cebula, pomidor, ogórek Bułki 31/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około 450 g) 4 łyżeczki proszku do pieczenia 11/2 szklanki jogurtu (około(...)czosnek do malaksera i zmiksuj na gładką masę. Cukinię zetrzyj na tarce dobrze odciśnij z wody, dodaj do masy rybnej razem z kaszą i parmezanem. Ponownie zmiksuj. Dopraw masę curry, kminem, solą i pieprzem. Krok 4 Wsyp płatki kukurydziane do woreczka i pokrusz np. przy pomocy wałka do ciasta. Wysyp do misy. Zwilż dłonie olejem, nabieraj masę rybną i formuj

Niedzielny kucharz
Gulasz z halibuta po tajsku 94

ryby ,przy tym nie stronicie od szybkich oraz aromatycznych dań, to serdecznie zapraszamy. Wszystko max 25 minut. Składniki: 2 szalotki 2 łyżki pasty tom kha 1 łyżeczka żółtej pasty curry 4 łyżki oleju sezamowego 1 kawałek pora 2 duże pomidory 500 g filetów halibuta 3 liście kaffiru 1 łyżeczka cukru palmowego 400 ml mleka kokosowego 1 łyżka mąki z tapioki(...)piórka pora, szklimy na oleju sezamowym (najlepiej użyć woka). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, miąższ kroimy w ósemki. Do cebuli i pora dodajemy pomidory, liście kaffiru, pastę curry i tom kha. Smażymy kilka minut, dodajemy rybę, pokrywamy przyprawami. Wlewamy 2/3 mleka kokosowego, dodajemy cukier palmowy i suszoną kolendrę. Dusimy. W tym czasie w pozostałym mleku kokosowym rozrabiamy mąkę

R'n'G Kitchen