każdym imprezowym stole. Składniki: 800g fileta z kurczaka 160g płatków kukurydzianych 1 szklanka mleka 1/2 szklanka maki pszennej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżka curry sól pieprz olej Wykonanie: 1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość drobno za pomocą dłoni lub w malakserze. 2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o grubości około 3cm, oprószyć solą(...)pieprzem. 3. Mleko zmiksować z mąką, przyprawą do kurczaka, curry, jajkiem, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kawałki fileta przełożyć do ciasta, wymieszać tak aby każdy kawałek był pokryty ciastem. Następnie każdy kawałek fileta obtoczyć w pokruszonych płatka kukurydzianych, układać na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Szalona Kuchnia Ewelinylekką nutką orientu, sprawdzi się na zdrowy obiad i na pewno zaskoczy twoich domowników i gości. Składniki: 250 gramów fileta z łososia, mąka pszenna, jajko, pieprz, sól, szczypta proszku curry, olej do smażenia. Zrób tak: z łososia zetnij skórę (jeśli jest). Następnie mięso pokrój wzdłuż na około 0,5 cm pasy. Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry
Kulinarna Polskapewnością będą wychodzić smacznie i różnorodnie! Dziś potrzebujemy: 500 g fileta z kurczaka, 1,5 litra bulionu, 1 cebula, 2 łyżki sosu z grzybów shitake, pasta z zielonego curry, 2 łyżki soku z limonki, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki żółtej, mleczko kokosowe (400 ml), olej z ryżu i zielonej herbaty, sól, pieprz, czosnek, szczypiorek, sezam czarny, 200 g ryżu Kurczaka(...)Dodaję pół szklanki bulionu i duszę ok. 10 minut na małym ogniu. Dodaję sos z grzybów shitake. Wlewam mleczko kokosowe. W oddzielnym naczyniu rozrabiam ok. 1,5 łyżeczki pasty curry z niewielką ilością gorącego bulionu. Dodaję na patelnię. Kiedy całość się zagotuje wrzucam nieugotowany ryż. Całość doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem oraz sokiem z limonki. Gotuję 15 minut. Na koniec wrzucam
Przepis na Dzień DobryBest Joy Olej kokosowy w sprayu 500ml 31,42 zł Dodaj do koszyka Kikkoman Sos Sojowy 150ml 12,87 zł Dodaj do koszyka Hotz Ketchup Curry bez cukru 280g 8,80 zł Dodaj do koszyka Oslov. – Mąka z Tapioki 200g 3,52 zł Dodaj do koszyka Hotz Koncentrat Czosnek(...)kurczaka ((z uciętymi lotkami)) 50 ml Sosu sojowego ((lub aminokwasów kokosowych)) 3 łyżeczki Koncentratu czosnkowego Hotz 1 łyżeczka Koncentratu chili Hotz 1 łyżeczka Garam Masala 1 łyżka Ketchupu Curry Hotz 1 łyżeczka Mąki z tapioki 1 Soczysta pomarańcza Tłuszcz do smażenia ((np. ghee)) Cebula dymka Sól i pieprz ((do smaku)) Natka kolendry ((opcjonalnie)) Ze skrzydełek utnij lotki i podziel
Oslov.osoby : 3 udka z kurczaka 3 łyżki gęstego majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki brązowego cukru 3 płaskie łyżeczki mielonej , wędzonej papryki 3 płaskie łyżeczki curry sól , chilli do smaku Udka płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i nacinamy od spodu . Czyli tak jak widać na zdjęciu , po prostu oddzielamy część mięsa od kości i rozchylamy . Nie jest(...)konieczne , ale ułatwia przenikanie przypraw i jedzenie Z wierzchu nacinamy do kości . W każde udko wcieramy kolejno , cukier , sól, chilli , paprykę wędzoną , curry i wyciśnięte praską, ząbki czosnku . Następnie każdą sztukę pokrywamy majonezem wymieszanym z ketchupem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po 2 łyżki mazidła , na sztukę z każdej strony . Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i umieszczamy w nim nasze grzeszne kawałki
Ogrodnik w podróżydyni (lub 800 g dyni hokkaido - nie trzeba obierać ze skórki) 500 - 600 ml bulionu warzywnego 250 ml mleka kokosowego 1 - 2 cm korzenia imbiru 1/2 łyżeczki przyprawy curry w proszku płatki chili lub pieprz cayenne - ilość wg uznania sól i świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka masła DODATKOWO: kilka łyżeczek słonecznika łuskanego WYKONANIE: Dynię (obraną ze skórki) lub hokkaido(...)cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, zamieszaj i podsmaż około 30 sekund. Dodaj teraz dynię oraz ziemniaki, posól i popieprz całość. Przesmaż całość około 7 - 8 minut. Następnie oddaj curry, chili oraz starty imbir, wymieszaj. Wlej gorący bulion, zamieszaj i gotuj całość około 15 minut do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania wlej mleko kokosowe i dodaj masło, zamieszaj i gotuj
Słodko-Słony Świat Ilonypiersi z kurczaka – papryka czerwona i żółta – cebula – sól i pieprz – szczypta chili i pieprzu cayenne – 1 łyżeczka imbiru mielonego – szczypta curry – 1 łyżeczka papryki słodkiej sos – 2 łyżki octu balsamicznego – 2 łyżki miodu Przygotowanie: Filet opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ipokroić w kostkę. Paprykę żółtą(...)czerwoną umyć i pokroić w cienkie paski. Filet przyprawić solą i pieprzem, dodac curry, paprykę mielonąoraz imbir, chilli i pieprzu cayenne. Smażyć na rozgrzanej patelni aż kurczak będzie kruchy. Pod koniec dodać ocet balsamiczny wymieszany z miodem i smażyć chwilę aż sos zgęstnieje. Na drugiej patelni zeszklić cebulę a następnie dodać pokrojone papryki, dusić pod przykryciem kila minut Gotowe warzywa
I LOVE LIFEmajonezu ♥ Nadaje się idealnie do sałatek, potraw z ryżem czy na kanapki. Polecam! 🙂 Składniki: 6 łyżek majonezu sok z 0,5 cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry w proszku 2-3 ząbki czosnku pieprz czosnek przeciśnij przez praskę połącz wszystkie składniki – dopraw pieprzem i gotowe! [...] Artykuł SOS CZOSNKOWY Z CURRY pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comkurczaka 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek 5 niewielkich ziemniaków 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczki curry 1 łyżeczki imbiru 1,5 łyżeczki słodkiej papryki natka pietruszki pieprz, sól, sos sojowy do smaku 100g gęstej śmietanki 12 lub 18% Do garnka wlać 2l wody, dodać(...)pokrojone w kostkę ziemniaki oraz odsączoną soczewicę. Całość gotować przez ok 20 minut, aż zmieniki i soczewica zmiękną. Zupę przyprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, kurkumą, curry, papryką, imbirem oraz pozostałymi przyprawami. Zupę odstawić z ognia, dodać zahartowaną śmietankę i posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę jedną marchewkę z bulionu. Smacznego. Większość moich zupy serwuję
Słodki Zakątekmielonego mięsa z szynki wieprzowej 2-3 świeże ,kolorowe papryczki chilli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżeczka miodu sól do smaku 1 łyżka majonezu 1 jajko , najlepsze kacze , ale kurze też może być patyczki do szaszłyków Mięso mielone przekładamy(...)miski . Dodajemy do niego startą na grubych oczkach cebulę , wyciśnięty praska czosnek , gałkę , curry , imbir , miód , siekane chilli i jajko . Mięso z szynki jest bardzo chude więc trzeba dodać majonez , on sprawia ,że szaszłyki nie będą wiórowane i twarde , tylko soczyste . Wyrabiamy wszystko na gładka masę . Z mięsa formujemy podłużne cygara i nabijamy je na patyczki , mocno dociskają i spłaszczając
Ogrodnik w podróżygarść makaronu spaghetti Arc Pol 80 g sera żółtego 3 marchewki 1 żółta papryka oliwa z oliwek sól syrop z agawy DRESSING: 1/4 mango 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka curry sól pieprz Przygotowujemy dressing: mango, majonez, curry oraz przyprawy wymieszać ze sobą dokładnie. Przygotowujemy sałatkę. Rukolę skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Parówki kroimy w mniejsze części (u mnie
Kuchnia w oparachczarny. Stąd gołąbki z tej kapusty w czerwonym sosie wyglądają zjawiskowo i pasują idealnie na Halloween. Gołąbki przyrządzam naprawdę różnie. Lubię gołąbki z kaszą . Lubię również gołąbki z sosem curry . Najbardziej jednak zaskoczyłam rodzinę przepisem na gołąbki z rybą . Oczywiście latem gotuję gołąbki z młodej kapusty , a kiedy już się pojawią kurki to oczywiście podaję je w sosie kurkowym. Głąbki(...)Farsz jedynie doprawiłam solą i pieprzem. Jaki sos lubicie do gołąbków? Najczęściej gotuję sos pomidorowy, ale jak wspomniałam wcześniej próbuję podać gołąbki z innymi sosami jak grzybowym, krewetkowym czy curry. Gołąbki z czarnej kapusty w krwisto – czerwonym pomidorowym są smaczne i proste w przygotowaniu. Gołąbki z czarnej kapusty Składniki: na 4 porcje 800 g czarnej kapusty 500 g mielonego
codojedzenia