Dal z czerwonej soczewicy

Dal z czerwonej soczewicy

Dal z czerwonej soczewicy

Dal lub dahl to danie kuchni indyjskiej , którego podstawą są warzywa strączkowe takie jak soczewica bądź fasola. Przyrządzany jest w formie curry, z dodatkiem przypraw oraz dodatkowych warzyw . Poza soczewicą, podstawą dal z czerwonej soczewicy są także pomidory oraz cebula. Ja kiedy tylko mogę to staram się sięgać po świeże pomidory, gdyż zmieniają one zdecydowanie smak tego dania. W dal nie może oczywiście zabraknąć przypraw typowych dla kuchni indyjskiej takich jak kardamon, imbir, kolendra czy kurkuma. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.