cieple lody - 1725 przepisów (strona:25/115)

DELIKATNA SZARLOTKA Z MIGDAŁOWĄ POSYPKĄ 240

ciasto jest kruchutkie, delikatne i proporcjonalnie, do wilgotnej warstwy jabłek, nie ma go za dużo. Dzięki temu szarlotkę je się lekko, bez wyrzutów sumienia. Najlepiej na ciepło, np. z gałką lodów waniliowych. SKŁADNIKI SPÓD 1 szklanka (150 g) mąki pszennej 1/2 szklanki (100 g) mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki (50 g) cukru szczypta soli 150 g zimnego masła

cool and minty
ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ 225

śliwki, przy słodkich nie ma takiej potrzeby. Całość obsypać schłodzoną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i zapiekać ok.30 minut na termoobiegu. Podawać na ciepło (gorąco) z kulką loda lub na zimno (równie smaczne, a łatwiej się wyjmuje z formy). Można posypać pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pyszny jabłecznik inaczej jak zwykle. 151

minut. Białka muszą lekko się zarumienić. Naduszając pianę z białek musicie poczuć konsystencję jak legumina. Czasami trzeba lekko przedłużyć czas pieczenia. Wyjąć ciasto z piekarnika. Można podawać ciepłe z dodatkiem gałki lodów waniliowych lub zimne. Posmakujcie

Kuchnia Pokoleń
Crumble z malinami i jeżynami 189

ugotowanych na mleku,na to owoce i wszystko obficie posypać kruszonką. Napełnione kokilki wstawić do nagrzanego do 200* C piekarnika i zapiekać 20 minut. Podawać na ciepło np z gałką lodów waniliowych

Kolorowa kuchnia Elki
Galette ze śliwkami 172

ciasta zawinąć na owoce, posypać cukrem. Galette wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut w temp. 180stC (grzanie góra-dół lub dół+wentylator) Podawać na ciepło np. z gałką lodów lub sosem waniliowym. Smacznego

Obiad gotowy
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 150

190º C przez oko ło 50 minut, na zloty kolo r. Ostudzić tarte przed podaniem przez co najmniej 15 minut . Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłą.. . z gałką lodów waniliowych :)) pyszny i łatwy letni deser .Ta domowa tarta jest dokładnie tym czego potrzebujesz. Łuszcząca się skórka i maślane, chrupiące ciasto z nadzieniem owocowym Jest to idealny deser

w mojej kuchni
Crumble z jabłkami 166

jabłkowe, czyli warstwa jabłek z cynamonem i rodzynkami, a na niej słodka i chrupiąca kruszonka. Jest to deser pochodzący z Wielkiej Brytanii, który najlepiej smakuje na ciepło np. z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.  Składniki: 1,5 kg jabłek  łyżka cukru 1/2 szkl. rodzynek łyżeczka cynamonu na kruszonkę: 200 g mąki 110 g masła

wyzwania kuchenne
Tarta z jabłkami i kruszonką 188

kardamonu oraz wanilii, z dużą ilością chrupiącej kruszonki do wydłubywania. Działająca jak wehikuł czasu – każdy kęs to powrót do dzieciństwa i miłych wspomnień. Obłędna na ciepło z kulką waniliowych lodów. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 1,5 szklanki (210 g) mąki 3/4 kostki (150 g) zimnego masła + 1 łyżka do wysmarowania formy 1 jajko

Fitsweet.me
Gofry 322

Podczas wakacyjnych wypadów, czy to nad morze czy też w góry, atakowani jesteśmy co kilka kroków przez budki z lodami i goframi. Zapach ciepłego gofra wypełnia uliczki, którymi spacerujemy. Nie ma się więc czemu dziwić, że gofry to chyba najpopularniejszy wakacyjny deser. Dlaczego cieszą się aż taką popularnością? Być może chodzi o ich smak. Słodki, o lekkim waniliowym

Jacob Tastes
Tarta z jabłkami i kruszonką 287

kardamonu oraz wanilii, z dużą ilością chrupiącej kruszonki do wydłubywania. Działająca jak wehikuł czasu – każdy kęs to powrót do dzieciństwa i miłych wspomnień. Obłędna na ciepło z kulką waniliowych lodów. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 1,5 szklanki (220 g) mąki 0,75 kostki (150 g) masła 1 jajko 2 łyżki (30 g) cukru

Fitsweet.me
Prosty deser śliwkowy (GF, vegan, bez cukru, tłuszczu, mąki) 168

jednocześnie bardzo smaczny. Porcje są raczej niewielkie i równie dobrze mogą stanowić dodatek - jeśli nie musicie żyć z ograniczeniami dietetycznymi to naprawdę polecam ten deserek na ciepło, podany z gałką lodów waniliowych. Składniki 100 g suszonych śliwek bez pestek * 50 ml wytrawnego czerwonego wina 100 g orzechów włoskich rozpuszczona gorzka czekolada * Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, zalać winem

Słodkie inspiracje
Gruszki w czekoladzie z lodami waniliowymi 178

minut. Wyłowić i ostudzić. W osobnym garnku zagrzać wodę, mleko i łyżkę cukru. Rozpuścić w tym płynie prawie całą tabliczkę czekolady. Ułożyć gruszki na talerzu z gałką lodów waniliowych, oblać jeszcze ciepłą czekoladą i posypać wiórkami. Udekorować listkami mięty

Karola gotuje
Tarta rustykalna ze śliwkami. Galette 168

trzeba mieć do niej nawet żadnej specjalnej foremki. Ciasto formuje się po prostu na papierze do pieczenia i już. Tarta ze śliwami najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepła a podana z lodami waniliowymi to już szczyt rozpusty. Ale czasami można przecież zaszaleć, prawda? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tradycyjna domowa szarlotka 153

Szarlotka domowej roboty? Zdecydowanie tak! Najlepiej smakuje podawana na ciepło z gałką waniliowych lodów. Polecam!   Tradycyjna domowa szarlotka Składniki Ciasto:   3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru   1 cukier wanilinowy 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Smaki Natalii
Crumble - jabłko i banan pod kruszonką 266

będą "bulgotać" Po wystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej, to do jeszcze ciepłego deseru dodajcie gałkę lodów waniliowych - niebo w gębie

Cooking Monster
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 213

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepyszny deser lub jak kto woli - ciasto.  Truskawki z kruszonką doskonale smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów, bitą śmietaną, czy po prostu bez dodatków.   Czekolada sprawia, że deser jest bardziej kuszący i obłędnie pachnie! Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się(...)Owoce posypać cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką. Zapiekać około 20 minut w 200 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać startą białą czekoladą. (Dodatkowo posypałam również odrobiną czekolady mlecznej.) Podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków

Di gotuje
Tatrzańska szarlotka w wersji wegańskiej 244

jabłka były przykryte. Piecz całość w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posyp szarlotkę cukrem pudrem. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłą szarlotkę podałam z lodami ze zrożonych bananów, kolor może mało zachęcającym, ale górskie niebo w gębie

greenscarf
Domowa szarlotka na cieście półkruchym 311

mieszamy!). 4. Gdy karmel się rozpuści dodajemy sok z cytryny i cynamon. Mieszamy dokładnie. Jabłka są gotowe gdy zaczną się lekko rozpadać. Szarlotka najlepiej smakuje jeszcze ciepła, podana z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną. Istna rozpusta

W kuchni Katie
czekoladowa babeczka z płynącym środkiem 331

powinno być podpieczone z wierzchu i po bokach). Po upieczeniu przykładamy talerzyk do kokilki i odwracamy do góry dnem. Usuwamy papier. Oprószamy cukrem pudrem, Podajemy ma ciepło z truskawkami lub lodami

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone jabłka z cynamonem 152

popękane i leje się z niego gęsty syrop. Zachęcam, prościej się chyba nie da, a efekt, jak zwykle pyszny. Ja jadam te jabłka jak są jeszcze ciepłe. Genialnie smakują z lodami

Z Kuchni Do Kuchni
Napój jogurtowy mięta - mango 172

Szybki, pożywny, bardzo aromatyczny napój na bazie jogurtu z moim ulubionym mango. Doskonale zaspokoi pragnienie w ciepłe dni z kostkami lodu lub rozgrzeje w zimę z odrobiną chili. Polecam, popróbujcie. Napój jogurtowy mięta - mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 228

ulepszyłam". Deser lub jak kto woli - ciasto smakuje przepysznie. Aromat cynamonu i orzechy sprawiają, że tak przyrządzonym jabłkom nie sposób się oprzeć.  Rewelacyjnie smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje

Di gotuje
odwracane ciasto bananowe 192

niedrogie ciasto, które długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, bardzo aromatyczne, dobrze wyczuwalne są w nim nie tylko banany ale też orzechy i miód. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych. To także fajny sposób na zużycie mocno dojrzałych bananów. *foremka 23*23 cm Składniki: 4 dojrzałe banany 250 g mąki 100 g jogurtu naturalnego gęstego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Crumble "wspomnienie lata" 165

kokilek do zapiekania. Posypać łyżką cukru i kruszonką. Crumble wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut, do zarumienienia. Podawać na ciepło. Świetnie smakują z lodami waniliowymi

Smakołyki Asi
Tarta tatin ze śliwkami i marcepanem 186

winna być większa niż forma w której pieczemy oraz winna mieć zaokrąglone boki do góry aby nie spływał wyciekający z owoców sok. Tartę najlepiej podawać na ciepło np. z gałką lodów (to już taka wersja bardziej rozpustna ). Uwaga: 1. Są różne opcje jeżeli chodzi o cukier i owoce. Merry sypała cukier na dno naczynia – w którym pieczemy

Kuchenne Wariacje
Deser na pożegnanie wakacji 186

czasu. Udało mi się za to wykraść małą chwile by przygotować coś słodkiego. Takie małe co nie co na koniec wakacji. I choć deser na ciepło to z dodatkiem lodów smakuje wyśmienicie. Co ja się będę dużo rozpisywać, sami spróbujcie bo pracy przy num tyle co nic. Nektarynka pod kruszonką z amaretti składniki: 4 nektarynki 50 g białej(...)cytryny. Dodajemy pokruszone ciastka, migdały i posiekaną czekoladę.Dokładnie mieszamy i powstałą mieszanką wypełniamy nektarynki.  Zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy lekko wystudzone z lodami lub kremem angielskim

Przysmaki Karolki
Tarta Jabłkowa 200

Tarta Jabłkowa   Kruche ciasto w połączeniu z jabłkami i cynamonem, najlepiej na ciepło a do tego lody śmietankowe, mmm... chyba nie ma osoby, która mogłaby się oprzeć takiemu połączeniu. Składniki 300 g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu Mąkę

Słodka Kraina Wypieków
Pieczone jabłuszka, czyli pochwała prostoty 123

Napełnić rodzynkami wymieszanymi z orzechami, polać miodem. Ustawić w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody. Piec w 200 stopniach C przez 20 minut. Pysznie smakują na ciepło, podane z kulką lodów

Cakes By Kejt
Szarlotka z rabarbarem. 168

nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 40-50 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy na zimno lub na ciepło np. z porcją lodów waniliowych oprószonych cynamonem. Pycha

Rozpustne gotowanie
Krajanka owsiana z rabarbarem 261

piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 50-60 minut - upieczone ciasto porcjować dopiero po ostygnięciu, gdyż ciepłe jest bardzo delikatne, chyba że chcemy je jeść na ciepło, np. z gałką lodów - polecam :-) - ciasto przechowywać poza lodówką, niezbyt szczelnie przykryte (w zbyt szczelnym pojemniku chrupki wierzch zmięknie

Smakołyki Bereniki
Babcina szarlotka z cynamonową kruszonką 192

wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika i pieczemy 10 minut,po tym czasie temp zmniejszamy do 180*c i pieczemy 35 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła a z dodatkiem lodów waniliowych to prawdziwa poezja! Przed podaniem można też oprószyć cukrem pudrem

Wanilia i Kardamon
Płatki orkiszowe o smaku szarlotki na ciepło 189

dodatkami - moje nowe ulubione śniadanie :) Szczerze przyznam, że jabłka i cynamon to jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Dzisiejsze płatki smakują jak najlepsza szarlotka podawana na ciepło, brakuje tylko gałki lodów waniliowych, ale przecież chcemy, żeby śniadanie nie było zbyt kaloryczne ;) Jabłuszka z tego przepisu wychodzą cudownie miękkie i soczyste, a cynamon doskonale uzupełnia ich smak. Polecam podać

Chocolate Muffin Blog
Szarlotka z połówek jabłek 182

Jedna z prostszych szarlotek, a zarazem bardzo smaczna. Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem gałki lodów :) Przepis znalazłam tutaj Składnik: 250g zimnego masła 2,5 szklanki mąki krupczatki 200g serka waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 6 dużych kwaskowatych jabłek, cynamon do posypania   Lukier pół szklanki  cukru pudru 1 łyżka kwaśnej

Delicious Titbits
122. Wermiszel z bakaliami 174

namoczone w gorącej wodzie) i delikatnie wymieszać. Ciasto można nałożyć do foremek mufinkowych lub do naczynia żaroodpornego i piec przez 15 minut w 170 stopniach. Podawać ciepłe z bitą śmietana, lodami lub sorbetem owocowym

Jadło i czytadło
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 200

niej słodkie, orzechowe ciasto z pyszną masą jabłkową z nutą mandarynki (można użyć soku z pomarańczy). Całość wyszła słodziutka i obłędnie pyszna, szczególnie podawana na ciepło z gałką ulubionych lodów. To taki idealny comfort food, gdy pogoda robi nas w balona , obiecując wiosnę, a za chwilę sypiąc gradem; gdy ciągle chce się spać, a tyle jest do zrobienia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pudding z chałki 191

Pomysł na pudding zaczerpnęłam z książki Nigelli Lawson, aczkolwiek Ona użyła rogalików typu 7days a ja wykorzystałam chałkę. Za każdym razem możemy stworzyć inny smak tego

upichcic
Śliwki pod migdałową kruszonką 211

Śliwki zapiekane pod migdałową kruszonką, czyli crumble ze śliwkami. Pyszny i prosty deser, który najlepiej smakuje podany na ciepło. A w towarzystwie lodów śmietankowo-waniliowych to uczta dla podniebienia…Składniki na 5 kokilek o średnicy 9 cm:11 duuużych śliwek 4 łyżki cukru (zależy jak bardzo słodkie są śliwki)duża szczypta cynamonu1 łyżka maki ziemniaczanejKruszonka:2/3 szklanki

Oryginalny smak
Szarlotka 129

dzieciaki :) Jeśli mamy niespodziewanych gości , to jest ona odpowiednia,aby przygotować coś na szybko ze składników które zawsze znajdą się w domu :) Najlepsza jest na ciepło z gałką ulubionych lodów - pyyyyycha ! :)Składniki :1 szkl. mąki pszennej1 szkl. cukru1 szkl. kaszy mannyłyżeczka proszku do pieczeniaok 1 kg jabłekmargarynacynamonrodzynkiPrzygotowanie:Mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie

charlotte gotuje
Tarta z porzeczkami 169

małe kawałki na pianie z białek. Piec w 180st. C, 20 -25 min. Wszystko zależy od piekarnika, więc należy sprawdzać co jakiś czas.Ja je podałam z lodami jak było jeszcze ciepłe ;)Smacznego

charlotte gotuje
Szarlotka 426

wyłożyć na jabłka , lekko po-nakłuwaćPiec w nagrzanym piekarniku od 180 - do 200 stopni przez około 30 - 40 min do zrumienieniaGotowe posypać cukrem pudrem jeszcze ciepłe można podać z lodami  śmietankowymi , waniliowymi lub cynamonowymi

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Crumble z nektarynkami 166

przykryć nią owoce. Wierzch posypać płatkami migdałów.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż kruszonka i migdały się zrumienią. Podawać na ciepło np. z gałką lodów lub bitą śmietaną

wyzwania kuchenne
Włoskie ciasto czekoladowe bez mąki 509

nasz klasyczny murzynek – ciasto jest cięższe i ku uciesze czekoladoholików – bardziej czekoladowe. Nikt mu się nie oprze – szczególnie dzieci. Najlepiej podawać je na ciepło z gałką ulubionych lodów. Wtedy jest zdecydowanie najsmaczniejsze. Co ciekawe przepis na to ciasto jest wyjątkowo prosty do zapamiętania. Wystarczy po 200 g – mielonych migdałów, cukru, masła, czekolady – które

Poezja smaku
Gdzie maliny rządzą.. Domowy SOK MALINOWY. 190

zakręcam i odstawiam do góry dnem. Studzę, a zimne postawiam już w normalnej pozycji. Przechowuję w ciemnym i chłodnym miejscu. Zastosowanie: baardzo szerokie! Idealny na upały, z lodem. Na chłody, z ciepłą lub gorącą wodą. Idealny do herbatki na przeziębienie, czy też jako sok do piwa. Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
JABŁKA Z KOZIM SEREM, RODZYNKAMI I CYNAMONEM. 232

serkiem kozim. Na wierzchu wciskam jeszcze kilka rodzynek, posypuję całość obficie cynamonem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut. Podaję na ciepło. Świetnie tez pasowałyby lody waniliowe lub bakaliowe. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Domowe lody orzechowe 145

Wróciła pogoda wakacyjna. Przez trzy dni było znośnie po 20 stopni a teraz dalej upały. Na tak ciepłe dni jak dzisiaj polecam lody . Przepis akurat na orzechowe ale smaki można zrobić z nich przeróżne.Zamiast ekstraktów polecam też owoce , orzechy.     Składniki : *  3 żółtka * 100 g cukru * 250 ml śmietanki kremówki * 250 ml mleka * 2 łyżeczki

Magiczne Życie Marty
lody-banan, brzoskwinia, malina, miód... 179

sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki do lodów i schować do zamrażalnik przed wyjęciem loda z foremki wystarczy chwilę polać ciepłą wodą i same łatwo wychodzą po kilku godzinach są gotowe pyszne, owocowe lody...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lody wiśniowe 179

Lody wiśniowe   Lody to idealny deser na ciepłe dni. W okresie wakacyjnym to właśnie po nie sięgamy najczęściej. A co lepiej orzeźwi w gorący letni dzień, niż soczyste, mocno owocowe lody wiśniowe? Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego, to dietetyczne lody są dla Ciebie! Szybkie w przygotowaniu

Fit Food Brunetki
PIECZONE BANANY Z CZEKOLADĄ I MAŚLANYMI CIASTECZKAMI 297

Deserem zainspirowałam się podczas wizyty w meksykańskiej restauracji o nazwie „ chiquito „ . Skusiłam się na pieczonego banana z brownie i lodami waniliowymi. Muszę przyznać, że połączenie jest trafione. Ciepły banan, z roztopionym brownie, a do tego zimne lody waniliowe. Standardowo przepis zmodyfikowałam pod moje podniebienie. SKŁADNIKI : banany – 2 sztuki gorzka czekolada z wiórkami kokosowymi – 4 kostki biała

kuchniabellissima.wordpress.com
Lody z dwóch składników w trzech smakach 121

dwóch składników i to w trzech różnych smakach – pycha! Lato co prawda powoli dobiega końca (niestety <rozpacz>), jednak na horyzoncie wciąż widnieje jeszcze sporo ciepłych dni, a to [...] Artykuł Lody z dwóch składników w trzech smakach pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Lody wiśniowe 214

przekór pogodzie na kolacje we dwoje w Walentynki albo na podwieczorek z koleżanką proponuje lody wiśniowe, przepyszne. Kiedyś słyszałam taką opinię że lody jemy zimą a latem pijemy ciepłe napoje aby nie szokować organizmu zmiana temperatur. Może i racja, dlatego polecam gorąco te zimne lody. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jogurtowe lody truskawkowo - malinowe (bez cukru) 234

orzeźwiający smak. Przygotowałam pyszną, malinowo - truskawkową wersję o słodkim, różowym kolorze. Deser możecie podać z jadalnymi kwiatami lub dodać świeże owoce. A przy okazji życzę wam udanej, ciepłej i słonecznej majówki :) Jogurtowe lody truskawkowo - malinowe (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 150 g gęstego jogurtu typu greckiego 1 łyżka inuliny 2 łyżki odżywki białkowej (u mnie truskawkowa

FitKot
lody na gorących truskawkach 172

cukrem i cynamonem, skropić sokiem z cytryny. Dusić kilka minut aż puszczą sok (jeśli tego soku jest dużo, to należy go odparować). Na dno pucharków nałożyć ciepłe truskawki na na nie lody. Posypać poziomkami i udekorować świeża miętą lub melisą. Podawać natychmiast po przygotowaniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lody cytrynowe z serkiem mascarpone 162

Być może to już ostatnie ciepłe dni w tym roku, warto więc zrobić  lody. Tym razem nasze ulubione lody cytrynowe. Dodałam serek mascarpone, który powoduje, że lody są bardziej kremowe. Bardzo polecam, zwłaszcza z dodatkiem np malin . Pycha! Składniki ok 125 ml soku z cytryny (2 szt) + opcjonalnie skórka otarta

Stare Gary
KREM Z KUKURYDZY NA OSTRO 349

Brrr , zimno! Za oknem szaro, buro i ponuro, a my zamiast wygrzewać dupki w promieniach słońca skrywamy się pod kocami w ciepłych skarpetach. A zamiast objadać się pyszny lodami ( np. tymi ) i popijać orzeźwiające koktajle ( np. takie ) szukamy rozgrzewających dań i ciepłych zup. Ja dziś mam dla Was taką zupkę! Delikatny, a zarazem niesamowicie aromatyczny i sycący krem

Ostra na Słodko
Owocowe lody, czyli sorbet jabłko-grejpfrut (dieta dr Dąbrowskiej) 228

Dieta warzywno-owocowa wymaga od nas wielu wyrzeczeń i silnej woli, aby nie ulec pokusom czyhającym na nas wszędzie. Szczególnie kiedy za oknami ciepło, a wszyscy objadają się lodami dla ochłody. Ale okazuje się, że my sobie też możemy pozwolić na coś pysznego i zimnego. Oto przepis na owocowe lody, czyli sorbet jabłko-grejpfrut. Wszystkie

Kulinarne przygody Gatity
Cytrusowa woda 154

wody"- w takiej wersji nie będziesz mieć z tym żadnego problemu. Składniki: litr wody mineralnej dobrej jakości świeża mięta 1 cytryna 1 pomarańcz 1 limonka kostki lodu Sposób przygotowania: Owoce wyszoruj pod ciepłą wodą i pokrój w plastry o równej grubości. Umieść je w dzbanku wraz z umytą miętą. Następnie dodaj lód i wodę. Jeśli chcesz, aby twój napój był

Wielki apetyt
Szybkie ciasto z mąki teff przekładane owocami i z lodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 227

lody domowe lub kupne -gorzka czekolada   do ozdoby -owocki do ozdoby 1. Rabarbar obrać, pociąć na mniejsze kawałki i z odrobiną wodę przez dosłownie chwilę dusić go na patelni aby nieco zmiękł. Truskawki umyć a banan pociąć na plastry. 2. Mąki wymieszać razem z ksylitolem i cynamonem. 3. Jajka rozmieszać. 4. Olej zalać 3/4 szklanki ciepłym napojem(...)jeszcze zostawić ciasto w piekarniku na opcję „dół” kilkanaście minut aby mieć pewność, że spód się dopiecze bo owoce puszczą sok. 10. Można podawać jeszcze trochę ciepłe wraz z owocami i lodami

Candy Pandas
BANANY SMAŻONE Z MIODEM I CYNAMONEM 139

położyć banany i obsmażyć z obu stron chwilę, aż banany zrobią się miękkie.  Banany ostrożnie przełożyć na talerzyk, polać pozostałym sosem z patelni. Najlepiej podawać jeszcze ciepłe, można dodać 2 gałki lodów waniliowych

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania