cieple lody - 1725 przepisów (strona:23/115)

Tarta rustykalna ze śliwkami. Galette 168

trzeba mieć do niej nawet żadnej specjalnej foremki. Ciasto formuje się po prostu na papierze do pieczenia i już. Tarta ze śliwami najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepła a podana z lodami waniliowymi to już szczyt rozpusty. Ale czasami można przecież zaszaleć, prawda? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tradycyjna domowa szarlotka 153

Szarlotka domowej roboty? Zdecydowanie tak! Najlepiej smakuje podawana na ciepło z gałką waniliowych lodów. Polecam!   Tradycyjna domowa szarlotka Składniki Ciasto:   3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru   1 cukier wanilinowy 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Smaki Natalii
Crumble - jabłko i banan pod kruszonką 266

będą "bulgotać" Po wystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej, to do jeszcze ciepłego deseru dodajcie gałkę lodów waniliowych - niebo w gębie

Cooking Monster
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 213

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepyszny deser lub jak kto woli - ciasto.  Truskawki z kruszonką doskonale smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów, bitą śmietaną, czy po prostu bez dodatków.   Czekolada sprawia, że deser jest bardziej kuszący i obłędnie pachnie! Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się(...)Owoce posypać cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką. Zapiekać około 20 minut w 200 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać startą białą czekoladą. (Dodatkowo posypałam również odrobiną czekolady mlecznej.) Podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków

Di gotuje
Tatrzańska szarlotka w wersji wegańskiej 244

jabłka były przykryte. Piecz całość w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posyp szarlotkę cukrem pudrem. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłą szarlotkę podałam z lodami ze zrożonych bananów, kolor może mało zachęcającym, ale górskie niebo w gębie

greenscarf
Domowa szarlotka na cieście półkruchym 311

mieszamy!). 4. Gdy karmel się rozpuści dodajemy sok z cytryny i cynamon. Mieszamy dokładnie. Jabłka są gotowe gdy zaczną się lekko rozpadać. Szarlotka najlepiej smakuje jeszcze ciepła, podana z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną. Istna rozpusta

W kuchni Katie
czekoladowa babeczka z płynącym środkiem 331

powinno być podpieczone z wierzchu i po bokach). Po upieczeniu przykładamy talerzyk do kokilki i odwracamy do góry dnem. Usuwamy papier. Oprószamy cukrem pudrem, Podajemy ma ciepło z truskawkami lub lodami

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone jabłka z cynamonem 152

popękane i leje się z niego gęsty syrop. Zachęcam, prościej się chyba nie da, a efekt, jak zwykle pyszny. Ja jadam te jabłka jak są jeszcze ciepłe. Genialnie smakują z lodami

Z Kuchni Do Kuchni
Napój jogurtowy mięta - mango 172

Szybki, pożywny, bardzo aromatyczny napój na bazie jogurtu z moim ulubionym mango. Doskonale zaspokoi pragnienie w ciepłe dni z kostkami lodu lub rozgrzeje w zimę z odrobiną chili. Polecam, popróbujcie. Napój jogurtowy mięta - mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 228

ulepszyłam". Deser lub jak kto woli - ciasto smakuje przepysznie. Aromat cynamonu i orzechy sprawiają, że tak przyrządzonym jabłkom nie sposób się oprzeć.  Rewelacyjnie smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje

Di gotuje
odwracane ciasto bananowe 192

niedrogie ciasto, które długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, bardzo aromatyczne, dobrze wyczuwalne są w nim nie tylko banany ale też orzechy i miód. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych. To także fajny sposób na zużycie mocno dojrzałych bananów. *foremka 23*23 cm Składniki: 4 dojrzałe banany 250 g mąki 100 g jogurtu naturalnego gęstego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Crumble "wspomnienie lata" 165

kokilek do zapiekania. Posypać łyżką cukru i kruszonką. Crumble wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut, do zarumienienia. Podawać na ciepło. Świetnie smakują z lodami waniliowymi

Smakołyki Asi
Tarta tatin ze śliwkami i marcepanem 186

winna być większa niż forma w której pieczemy oraz winna mieć zaokrąglone boki do góry aby nie spływał wyciekający z owoców sok. Tartę najlepiej podawać na ciepło np. z gałką lodów (to już taka wersja bardziej rozpustna ). Uwaga: 1. Są różne opcje jeżeli chodzi o cukier i owoce. Merry sypała cukier na dno naczynia – w którym pieczemy

Kuchenne Wariacje
Deser na pożegnanie wakacji 186

czasu. Udało mi się za to wykraść małą chwile by przygotować coś słodkiego. Takie małe co nie co na koniec wakacji. I choć deser na ciepło to z dodatkiem lodów smakuje wyśmienicie. Co ja się będę dużo rozpisywać, sami spróbujcie bo pracy przy num tyle co nic. Nektarynka pod kruszonką z amaretti składniki: 4 nektarynki 50 g białej(...)cytryny. Dodajemy pokruszone ciastka, migdały i posiekaną czekoladę.Dokładnie mieszamy i powstałą mieszanką wypełniamy nektarynki.  Zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy lekko wystudzone z lodami lub kremem angielskim

Przysmaki Karolki
Tarta Jabłkowa 200

Tarta Jabłkowa   Kruche ciasto w połączeniu z jabłkami i cynamonem, najlepiej na ciepło a do tego lody śmietankowe, mmm... chyba nie ma osoby, która mogłaby się oprzeć takiemu połączeniu. Składniki 300 g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg jabłek cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu Mąkę

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania