prosto z sadu) nie ma sobie równych! Z kruchą kratką, tak jak piekły nasze babcie J Gdyby nie kalorie mogłabym jeść ją codziennie, najlepiej smakuje jeszcze ciepła a podana z lodami czy bitą śmietaną to istna smakowa poezja! Ciasto kruche na okrągłą formę o Śr 26 cm 40 dag mąki pszennej Młynomag 30 dag masła(...)płatkami migdałowymi. Włożyć szarlotkę do nagrzanego do 190*c piekarnika na grzaniu góra –dół, temperaturę od razu zmniejszyć do 185*c i piec około 45-50 minut. Podawać lekko ciepłą lub po wystudzeniu z dowolnymi dodatkami. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonposiekaną czekoladę dodajemy na końcu. Gotową kruszonką posypujemy owoce. Crumble zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez około 20-25 minut. Crumble podajemy na ciepło samo lub z lodami
Przysmaki Karolki190º C przez oko ło 50 minut, na zloty kolo r. Ostudzić tarte przed podaniem przez co najmniej 15 minut . Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłą.. . z gałką lodów waniliowych :)) pyszny i łatwy letni deser .Ta domowa tarta jest dokładnie tym czego potrzebujesz. Łuszcząca się skórka i maślane, chrupiące ciasto z nadzieniem owocowym Jest to idealny deser
mojej kuchniciasto jest kruchutkie, delikatne i proporcjonalnie, do wilgotnej warstwy jabłek, nie ma go za dużo. Dzięki temu szarlotkę je się lekko, bez wyrzutów sumienia. Najlepiej na ciepło, np. z gałką lodów waniliowych. SKŁADNIKI SPÓD 1 szklanka (150 g) mąki pszennej 1/2 szklanki (100 g) mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki (50 g) cukru szczypta soli 150 g zimnego masła
cool and mintyśliwki, przy słodkich nie ma takiej potrzeby. Całość obsypać schłodzoną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i zapiekać ok.30 minut na termoobiegu. Podawać na ciepło (gorąco) z kulką loda lub na zimno (równie smaczne, a łatwiej się wyjmuje z formy). Można posypać pudrem. Smacznego
Smaczne Zdroweminut. Białka muszą lekko się zarumienić. Naduszając pianę z białek musicie poczuć konsystencję jak legumina. Czasami trzeba lekko przedłużyć czas pieczenia. Wyjąć ciasto z piekarnika. Można podawać ciepłe z dodatkiem gałki lodów waniliowych lub zimne. Posmakujcie
Kuchnia Pokoleńugotowanych na mleku,na to owoce i wszystko obficie posypać kruszonką. Napełnione kokilki wstawić do nagrzanego do 200* C piekarnika i zapiekać 20 minut. Podawać na ciepło np z gałką lodów waniliowych
Kolorowa kuchnia Elkiciasta zawinąć na owoce, posypać cukrem. Galette wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut w temp. 180stC (grzanie góra-dół lub dół+wentylator) Podawać na ciepło np. z gałką lodów lub sosem waniliowym. Smacznego
Obiad gotowy190º C przez oko ło 50 minut, na zloty kolo r. Ostudzić tarte przed podaniem przez co najmniej 15 minut . Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłą.. . z gałką lodów waniliowych :)) pyszny i łatwy letni deser .Ta domowa tarta jest dokładnie tym czego potrzebujesz. Łuszcząca się skórka i maślane, chrupiące ciasto z nadzieniem owocowym Jest to idealny deser
w mojej kuchnijabłkowe, czyli warstwa jabłek z cynamonem i rodzynkami, a na niej słodka i chrupiąca kruszonka. Jest to deser pochodzący z Wielkiej Brytanii, który najlepiej smakuje na ciepło np. z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną. Składniki: 1,5 kg jabłek łyżka cukru 1/2 szkl. rodzynek łyżeczka cynamonu na kruszonkę: 200 g mąki 110 g masła
wyzwania kuchennekardamonu oraz wanilii, z dużą ilością chrupiącej kruszonki do wydłubywania. Działająca jak wehikuł czasu – każdy kęs to powrót do dzieciństwa i miłych wspomnień. Obłędna na ciepło z kulką waniliowych lodów. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 1,5 szklanki (210 g) mąki 3/4 kostki (150 g) zimnego masła + 1 łyżka do wysmarowania formy 1 jajko
Fitsweet.mePodczas wakacyjnych wypadów, czy to nad morze czy też w góry, atakowani jesteśmy co kilka kroków przez budki z lodami i goframi. Zapach ciepłego gofra wypełnia uliczki, którymi spacerujemy. Nie ma się więc czemu dziwić, że gofry to chyba najpopularniejszy wakacyjny deser. Dlaczego cieszą się aż taką popularnością? Być może chodzi o ich smak. Słodki, o lekkim waniliowym
Jacob Tasteskardamonu oraz wanilii, z dużą ilością chrupiącej kruszonki do wydłubywania. Działająca jak wehikuł czasu – każdy kęs to powrót do dzieciństwa i miłych wspomnień. Obłędna na ciepło z kulką waniliowych lodów. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 1,5 szklanki (220 g) mąki 0,75 kostki (150 g) masła 1 jajko 2 łyżki (30 g) cukru
Fitsweet.mejednocześnie bardzo smaczny. Porcje są raczej niewielkie i równie dobrze mogą stanowić dodatek - jeśli nie musicie żyć z ograniczeniami dietetycznymi to naprawdę polecam ten deserek na ciepło, podany z gałką lodów waniliowych. Składniki 100 g suszonych śliwek bez pestek * 50 ml wytrawnego czerwonego wina 100 g orzechów włoskich rozpuszczona gorzka czekolada * Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, zalać winem
Słodkie inspiracjeminut. Wyłowić i ostudzić. W osobnym garnku zagrzać wodę, mleko i łyżkę cukru. Rozpuścić w tym płynie prawie całą tabliczkę czekolady. Ułożyć gruszki na talerzu z gałką lodów waniliowych, oblać jeszcze ciepłą czekoladą i posypać wiórkami. Udekorować listkami mięty
Karola gotuje