zupa pomidorowa - 17510 przepisów (strona:22/1168)

Kremowa zupa pomidorowa, Blue Jasmine 118

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa pomidorowa z zielonym makaronem naleśnikowym 146

Składniki: 1,5 kg pomidorów główka czosnku 2 cebule 1 litr bulionu warzywnego oliwa sól  pieprz Zielony makaron: 1 duże jajko 150 ml mleka 100

Smakowity Blog Kulinarny
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 51

Tęczowe papryki nadziewane lekkim farszem z mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Oblane jak gołąbki, pikantnym sosem pomidorowym z pomidorów z puszki i bulionu. Efektowne i lekkostrawne danie obiadowe, które chętnie przygotowujemy. Bardzo lubię kiedy papryki użyte do przepisu są w różnorodnych kolorach, to zapewnia jeszcze bardziej apetyczny wygląd. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone papryki z mięsem, ryżem(...)Trudność: Łatwe Ilość 5 porcji Przygotowanie 20 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 130 kcal Papryki nadziewane farszem z mięsa, ryżu i suszonych pomidorów. Pieczone w piekarniku, skąpane w sosie pomidorowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: FASZEROWANE PAPRYKI 5 – 6 większych kolorowych papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 150 g ryżu długiego pół słoiczka

ProstePesto.pl
Domowy sos pomidorowy 114

Większość gotowych sosów pomidorowych zawiera sztuczne składniki. Dlatego stworzyliśmy przepis na domowy sos pomidorowy. Jest pyszny i zdrowy. Czas: 50 minut Poziom trudności: średni Cena dla dwóch osób: ok. 14 zł Składniki: 2 butelki passaty pomidorowej (łącznie 1,5 l) 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku Łyżka stołowa oregano Łyżka stołowa bazylii Sól Pieprz Dwie łyżki miodu(...)czosnek nie przypalił, bo stanie się gorzki i popsuje smak sosu. Krok 2 Dodaj posiekany pęczek bazylii lub suszoną bazylię i oregano. Wymieszaj wszystko, chwilę przesmaż i dodaj przecier pomidorowy. Smaż całość do 2 minut, tak aby składniki się połączyły. Krok 3 Dodaj pulpę pomidorową i wymieszaj. Przykryj rondel pokrywką i doprowadź do wrzenia, a potem gotuj na bardzo

Niedzielny kucharz
Ser żółty z czarnuszką oraz igiełkami pomidorowymi 141

być półtłusty) - 2 jajka - 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% - 100 g masła - 1 łyżka octu 10% - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka czarnuszki - 2 łyżeczki pomidorowych igiełek (kupisz TUTAJ ) - 1 – 1,5 łyżeczki soli morskiej Mleko podgrzewamy w garnku, dodajemy pokruszony twaróg i śmietanę. Mieszamy ok. 20 minut. Gdy wytrąci się twaróg i wyraźnie oddzieli(...)Twaróg lekko odciskamy pozbywając się resztek serwatki. Przekładamy go do garnka z rozpuszczonym masłem. Mieszamy do chwili, aż składniki się połączą. Zestawiamy z kuchenki, dodajemy sól, kurkumę, czarnuszkę, igiełki pomidorowe (przed dodaniem wymieszałam wszystko razem), jajka, ocet i sodę. Ponownie stawiamy garnek na włączoną kuchenkę i mieszając łączymy składniki (masa urośnie i początkowo stanie się puszysta). Mieszamy do chwili

mojewypiekiinietylko
PIECZONE SZNYCLE W WIÓRKACH POMIDOROWYCH 110

Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało. Wiórki pomidorowe nadały ciekawego smaku i aromatu. Spróbujcie, polecam!   Składniki: 5 sznycli z indyka 1 op. wiórek pomidorowych (40 g) 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Sznycle z indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozklepujemy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Na jednym(...)talerzu rozbełtujemy jajko, a na drugim wysypujemy wiórki pomidorowe. Każdy ze sznycelków obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w wiórkach pomidorowych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 min. 2-3 min. przed końcem pieczenia możemy odkryć folię. P.S. Nie popełnijcie tego błędu

Kuchnia MagdaLeny
Salsa pomidorowa – jak przygotować 134

Salsa pomidorowa to znakomity dodatek do wielu potraw. Salsa pomidorowa wywodzi się z Meksyku, jednak idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np. do bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej(...)swój sposób. Jeden doda trochę mniej cebuli, a inny więcej pieprzu i soli. Poniższy przepis to tylko pewna inspiracja do przygotowania salsy pomidorowej . Salsa pomidorowa – składniki 3 pomidory cebula (najlepiej czerwona) 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli sól pieprz sok z 1/2 limonki Salsa pomidorowa – przygotowanie Pomidory obieramy ze skórki. Zobacz „ jak obrać pomidory

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Barcelona i sos pomidorowy 96

wybrzeżu, co zrozumiałe, kuchnia opiera się na rybach i owocach morza. Zaś głąb lądu to królestwo mięs i kiełbas. A na koniec przepis! Do przygotowania hiszpańskiego sosu pomidorowego potrzebujemy: – 2 puszki pomidorów – papryki grillowane (daję zazwyczaj 2-3 sztuki, mogą być ze słoika) – oliwki czarne (mały słoiczek) – 2/3 ząbki czosnku – sól, pieprz – chleb

Szybko Tanio Smacznie
BŁYSKAWICZNY SOS POMIDOROWY 185

Bardzo szybki, łatwy i smaczny sos pomidorowy. Idealny zarówno do pizzy jak i np.do makaronu, ryb i mięsa. Przepis pochodzi z książki Jamie Oliwer w domu.  Podaję składniki na mniejszą ilość , wystarczającą np. na 4-6 pizz. Ilości możemy zwiększyć , wówczas uzyskamy większą ilość sosu np.do makaronu. Polecam ! Składniki: - 1 puszka pomidorów 400g - 1-2 ząbki czosnku - listki oberwane

Smaczne Zdrowe
Sok pomidorowy z bazylią 137

Zauważyłam, że spodobał Wam się mój przepis na sok pomidorowy :) Dlatego dzisiaj mam dla Was drugą wersję soku z pomidorów. Tym razem bardziej ziołowy, bo z dodatkiem suszonej bazylii i estragonu. Jednak równie smaczny i zdrowy jak poprzedni:) Polecam!! Składniki: 2 kg pomidorów, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu, sól

Z miłości do słodkości
Najlepszy sos pomidorowy do pizzy 126

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki : * puszka pomidorów w kawałkach * kartonik przecieru pomidorowego * 2 ząbki czosnku * 5 łyżek oliwy z oliwek * garść świeżej lub suszonej bazylii * cukier, sól , świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Na rozgrzaną oliwę wrzucić obrany czosnek. Dodać pomidory i przecier

Magiczne Życie Marty
Sos pomidorowy do pizzy 204

pomidorów w puszce, z dodatkiem oliwy, czosnku, bazylii i oregano, idealnie sprawdzi się jako sos do pizzy, ale także jako sos do innych dań. Post Sos pomidorowy do pizzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje