Składniki:1,5 kg pomidorówgłówka czosnku2 cebule1 litr bulionu warzywnegooliwasól pieprzZielony makaron:1 duże jajko150 ml mleka100 ml wody mineralnej gazowanej2/3 szklanki mąkiszczypta soligarść posiekanej pietruszkigarść posiekanej bazyliimasło klarowanePrzygotowanie:Zupa: Pomidory i cebule kroimy w ćwiartki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nieobraną główkę czosnku przekrawamy na połowę bez obierania i dodajemy do pomidorów. Skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 st.C (termoobieg) ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...