płyn. Opinia :Kolejny raz przygotowałam potrawę z tą mieszanką Iglotexu. Kolejny raz jestem bardzo zadowolona z efektu. Tym razem warzywa ciekawie wtopiły się w sos dając fajne danie o ciekawym smaku. Polecam wszystkim.Zapraszam na profil Iglotex na fb , tam mnóstwo ciekawostek i pysznego jedzenia :)https://www.facebook.com/Iglotex?fref=ts
Z Majeczką w kuchniźródło białka powinno dominować w naszej diecie. Inspiracja dla mojej pracy inżynierskiej i badań, które właśnie trwają - na pewno podzielę się z Wami efektami, gdyż sama jestem ich bardzo ciekawa :) Każdy z Was powinien znaleźć czas, by przyrządzić sobie takie cudowne i pożywne steki wołowe zwłaszcza, że ich przygotowanie to niecałe 10 minut, prawda, że krótko? ;) Może zasmakuje
Sajkofanka smakuCiekawa wariacja na temat jajka sadzonego. Przepis znalazłam w grupie " Gotuję bo lubię... " na facebook'u. Zapraszam do pieczenia! Składniki na dwie porcje: 2 jajka sól, pieprz, oregano, bazylia kawałek masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy
My Culinary ArtCiekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.SKŁADNIKIparówki (u mnie z szynki)żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówekopakowanie ciasta francuskiego (wystarczy do ok. 10 parówek)papryka słodka1 jajko PRZYGOTOWANIECiasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.Plasterki sera posypujemy słodką
Moje Kuchenne RewelacjeBłądząc w internecie w poszukiwaniu ciekawych przepisów natrafiłem na Roti Paum - okrągły chleb złożony z co najmniej czterech malutkich maślanych bułeczek, specjalność kuchni malezyjskiej z rejonu Kuala Terengganu. Delikatne w smaku, puszyste, smakują wyśmienice z samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane
Grahamka, weka i kajzerkabyło wyrabiać, wystarczyło jedynie dobrze wymieszać składniki. Chleb nie wyrósł również aż tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang Zhong, ale za to mieszanka mąk dała bardzo ciekawy smak, wzbogacony orzechową nutą i kwaskowatością, którą nadała odrobina zakwasu. Dodatek rodzynek dopełnił reszty i powstał smak tyle ciekawy, że po upieczeniu chleb nie potrzebował żadnych dodatków - plastrów sera, wędliny
Grahamka, weka i kajzerkasamo zdrowie. Same nasiona i migdały dały chleb bardzo sycący. Naturalnym spoiwem są nasiona, a raczej śluz wydobywający się z nasion siemienia lnianego i szałwi hiszpańskiej po zalaniu wodą.Ciekawym składnikiem jest właśnie szałwia hiszpańska (chia). Pochodzi z centralnej i południowej części Meksyku oraz z Gwatemali. Bardzo stara roślina, uprawiana przez Azteków już w czasach prekolumbijskich. Zaliczali
Grahamka, weka i kajzerkakaszę jaglaną. Dlaczego kasza jaglana? A dlaczego nie? Aby sprawdzić, jaki smak będzie miał chleb. Bo kasza z łuskanego ziarna prosa jest zdrowa i smaczna. Bo chleb jest kolejną ciekawą propozycją. Bo poprzedni chleb już został zjedzony.Właściciwe przepis jest identyczny, jak ostatnio pieczony chleb z kuskusem, dodałem jednak trochę więcej mąki, aby ciasto było zwarte. Kaszka nie była
Grahamka, weka i kajzerkapyszną sałatkę z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem. Ostatnio nastała moda na zdrowe jedzenie, a na szczycie jest kasza jaglana. Ja również postanowiłam przygotować dla Was trochę ciekawych przepisów, mam nadzieję że będą Wam się podobać i oczywiście smakować. Przepisy będą bardzo lekkie wręcz można je podpiąć do przepisów fit. Jak ktoś jeszcze nie próbował
Niezły MłynekBeaujolais nouveau. Miałam wczoraj okazję wziąć udział w bardzo ciekawym wydarzeniu. Od kilkudziesięciu lat, w trzeci czwartek listopada, we Francji (i jak się okazuje) na całym świecie (W Japonii również!) ma swoje święto Beaujolais nouveau, czyli młode wino pochodzące z rejonu Beaujolais niedaleko Lyon. Jak wiadomo, aby wino było aromatyczne i naprawdę wyjątkowe, musi poleżakować kilka lat. Ze względu
Kitchens Alphabetdroższe od tych pochodzących z normalnej diety.Kolejny aspekt, zresztą tyczący się większości z książek kucharskich, jest nieco zbyt droga jak na swoją zawartość. Chociaż teoretycznie broni się zdjęciami i ciekawymi recepturami, moim znajomi (tak, tak, przeprowadziłam mały wywiad środowiskowy) nie zdecydowaliby się na jej kupno w takiej cenie. I nie mówię tu o studentach! ;)Reasumując ostatecznie - "Pysznie bez glutenu
W kuchni Karmel-itkikiełbasa, oliwki. Pomidory PONTI są naprawdę rewelacyjne w smaku. Idealne jako dodatek do różnych dań, jak również do wyjadania od razu ze słoika.Kolejna moja propozycja o dość ciekawym smaku.Ser zamknięty w obrzeżu pizzy, sos pomidorowy na środek, ser żółty, boczek pokrojony w paseczki, cebula, śliwki suszone, oliwki.Pierwszy raz spotkałam się z oliwkami na ostro. Nie wypiekły za bardzo
Malinowe Pocałunkimóc rozkoszować się przysmakiem z dodatkami rodem z pięknych, słonecznych okolic i chociaż na chwilę zapomnieć o widokach zza okna i panującej aurze.Kuchnia wegańska to bez wątpienia bogactwo wielu ciekawych smaków i połączeń, zwłaszcza jeśli chodzi o desery, których ostatnimi czasu pojawiło się tu bardzo dużo. Od szarlotki przez ciasteczka z amarantusa, pralinki orzechowe aż do muffinek
peanutbuttermonsterdrodze, ale w końcu się udało i zjedliśmy najlepsze burgery, jakie do tej pory jedliśmy - poza tymi domowymi oczywiście!Burger Room to dosyć nowe miejsce w mieście, ale nazwa ciekawa i na pewno przyciągająca.Co możemy u Nich zjeść?Wszystkie możliwe burgery, obsługa na 5+, Pan zapytał nawet o stopień wysmażenia mięsa, a od Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy
Magiczne Życie MartySuszone morele po brzegi nadziane farszem z orzeszków ziemnych i daktyli z nutką cynamonu. Ciekawa i zdrowa propozycja na przekąskę Składniki:200 g suszonych moreli (miękkich)100 g orzeszków ziemnych solonych „Felix”10 suszonych daktyli1 łyżka płynnego mioduszczypta cynamonuPrzygotowanie:Orzeszki ziemne bardzo drobno posiekać lub zmiksować, ale nie do końca. Mają być wyczuwalne. Przełożyć do miseczki, dodać
Oryginalny smak