plątała mi się po głowie już jakiś czas. Zastanawiałam się tylko jakie piwo wykorzystać do dania i nie byłam pewna, aż do momentu spróbowania nowego Książęcego chlebowo-miodowego. Jego ciekawa goryczka, lekka słodycz i piękny kolor pasują tutaj idealnie. Cud, miód po prostu !Zobacz przepis na Gulasz piwny z czeskimi knedlikamiROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapiąty smak?4. Dorota Dardzińska "Kuchnia Domowa, czyli Synowa kontra Teściowa"Last but not least. Ach, temat odwieczny Synowa kontra Teściowa, książka zestawia przepis Teściowej z przepisem Synowej. Bardzo ciekawa "bitwa" na przepisy tradycyjne, aczkolwiek niesamowicie oryginalne z tymi bardziej nowoczesnymi
Brzuszki ŁakomczuszkiRobaczki lubimy? Jak lubimy, to dzisiaj będzie dziwna zupa. Sama jestem ciekawa co to, z tego wyjdzie.Zaczynamy.Składniki:2 świeże szklarniowe ogórki 25 mrożonych krewetek 2 łyżki szklanki śmietany 18%1 łyżki masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej szalotki 1 litr bulionu drobiowego 1 ziemniakząbek czosnku szczypta słodkiej papryki
pieprzny smaczekubrać w słowa.Zapraszam na cynamonki, bajecznie pyszne i niebywale aromatyczne, doskonałe na leniwe niedzielne śniadanie, lub podwieczorek dla naszych milusińskich. Zapach wydobywajacy się z piekarnika podczas pieczenia, bezcenny. Ciekawa jestem w ilu amerykańskich domach rozpoczęto wczoraj przypadajace Święto Dziękczyniena od słodkiego cynamonka, jak nakazuje tradycja... JCynamonki- Cinnamon rollsSkładniki na 2 duże blachy bułeczek.Składniki na ciasto
Mia Cucina Sofietaktórą użyłyśmy to połączenie skrobi kukurydzianej, mąki z siemienia lnianego, otrębów grochu, otrębów ryżowe i błonnika pokarmowego. My wzbogaciłyśmy smaki czarnuszką i pieprzem ziołowym, więc mamy opcję bardzo ciekawą smakowo! :) Być może wizualnie wydaje się twarde, ale tak na prawdę jest leciuteńkie, cieniutkie i cholernie dobre! Nie trzeba do tego noża - kroić można widelcem lub wziąć
Wypisz Wymalujpancakes z cynamonową kruszonką(w środku); bananem i ricottą inspiracja A jutro wybywam z domu praktycznie na cały dzień najpierw szkoła, a potem kino, W pierścieniu ognia Jestem ciekawa jak go zrobili i czy bardzo różni się od książki :P I nawet "kartkóweczka" z lektury mnie nie przeraża, swoją drogą muszę ją skończyć czytać xd Tak więc wpisu
More food, love and dreamsMakaron w formie tartaletki? Czemu nie. Wyszła naprawdę ciekawa, smaczna i szybka przekąska (lub śniadanie). Jedyną czasochłonną czynnością było wyłożenie i przycięcie makaronu we wgłębienia boków foremek. Ech… szkoda, że mało go widać. Składniki (na 5 tartaletek):1 mała cebulaokoło 70 g makaronu „Czarniecki” świderek1 gruby plasterek boczku1/2 małej czerwonej papryki1 jajko2 łyżki startego parmezanu100
Oryginalny smakBardzo byłam ciekawa Indukcyjnego Woka Master Chef od Ballarini. Dotarł późnym wieczorem i stało się!. Po raz pierwszy zaiskrzyło! Mój syn jak zobaczył ten wok, powiedział tylko "zarąbisty". A i na mnie zrobił wrażenie. Moi stali czytelnicy wiedzą, że lubię rzeczy ładne i funkcjonalne. Oj lubię, a wok ma charakter, to dzięki czerwonej rączce, a powłoka daje wrażenie
Blondynka GotujeDRUGIEGO TYGODNIA: DANIA NA GRILA Uwielbiam grillować całą rodziną, chętnie spróbuję czegoś nowego z użyciem przypraw Kamis.Zaskoczcie mnie ciekawym doborem przypraw lub marynatą.Przepisy wklejajcie w komentarzu pod postem.Powodzenia!Wyniki podam 07.05 wtedy też bedzie podany kolejny temat
Z Majeczką w kuchniPyszne, o ciekawym smaku urozmaicenie tradycyjnych gołąków.Mniam... Składniki: pół kg mięsa mielonego pól szklanki ryżu tri colori Podravka 2 pęczki botwiny o dużych liściach sól,pieprz czerwona papryka słodka 1 litr bulionu warzywnego łyżka suszonych warzyw:marchew, pietruszka,seler Wykonanie: Ryż gotujemy w posolonej wodzie ok. 10 minut. Studzimy. Liscie botwiny myjemy, parzymy ok 5 minut we wrzątku
Z Majeczką w kuchnipłyn. Opinia :Kolejny raz przygotowałam potrawę z tą mieszanką Iglotexu. Kolejny raz jestem bardzo zadowolona z efektu. Tym razem warzywa ciekawie wtopiły się w sos dając fajne danie o ciekawym smaku. Polecam wszystkim.Zapraszam na profil Iglotex na fb , tam mnóstwo ciekawostek i pysznego jedzenia :)https://www.facebook.com/Iglotex?fref=ts
Z Majeczką w kuchniźródło białka powinno dominować w naszej diecie. Inspiracja dla mojej pracy inżynierskiej i badań, które właśnie trwają - na pewno podzielę się z Wami efektami, gdyż sama jestem ich bardzo ciekawa :) Każdy z Was powinien znaleźć czas, by przyrządzić sobie takie cudowne i pożywne steki wołowe zwłaszcza, że ich przygotowanie to niecałe 10 minut, prawda, że krótko? ;) Może zasmakuje
Sajkofanka smakuCiekawa wariacja na temat jajka sadzonego. Przepis znalazłam w grupie " Gotuję bo lubię... " na facebook'u. Zapraszam do pieczenia! Składniki na dwie porcje: 2 jajka sól, pieprz, oregano, bazylia kawałek masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy
My Culinary ArtCiekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno.SKŁADNIKIparówki (u mnie z szynki)żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówekopakowanie ciasta francuskiego (wystarczy do ok. 10 parówek)papryka słodka1 jajko PRZYGOTOWANIECiasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.Plasterki sera posypujemy słodką
Moje Kuchenne RewelacjeBłądząc w internecie w poszukiwaniu ciekawych przepisów natrafiłem na Roti Paum - okrągły chleb złożony z co najmniej czterech malutkich maślanych bułeczek, specjalność kuchni malezyjskiej z rejonu Kuala Terengganu. Delikatne w smaku, puszyste, smakują wyśmienice z samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane
Grahamka, weka i kajzerka