Ciasto to znalazłam jakiś czas temu na forum WŻ w zbiorze alin71. Połączenie kawy i brzoskwiń wydało mi się ciekawym rozwiązaniem , dlatego też nie zwlekałam długo z wypróbowaniem tego przepisu.Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale i prezentuje się bardzo efektownie.Czas pieczenia: około 30 min Temperatura pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaCiasto o ciekawym smaku, którego jednak nie potrafię opisać, po prostu trzeba je wypróbować , żeby wiedzieć o co chodzi. Babka jest wilgotna i delikatna. Polana cytrynowym lukrem smakuje super. Rodzynki gotowane w herbacie stają się mięciutkie i rozpływają się w ustach. Tak więc nic dodać , nic ująć , pyszne ciasto , które gości u mnie drugi raz z rzędu .Składniki:500g
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaWarzywa + mięso - wszystko co jest potrzebne do zdrowego, sycącego obiadku ! Taką cukinię miałam zamiar zrobić już dawno, bo bardzo byłam ciekawa jak to w ogóle może smakować, no i wyszukałam podchodzący dla mnie przepis na jednym z blogów, trochę urozmaiciłam przepis i coś tam wyszło. Jak dla mnie była nawet dobra, ale rodzinki kubki smakowe potrzebują chyba czegoś innego
charlotte gotujeCiekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych. Składniki :1 podwójna pierś z kurczaka200 g mrożonego szpinaku100 g fety1 łyżka masła2 łyżki śmietany 18 %1-2 ząbki czosnkusól i pieprz do smakuPrzygotowanie :Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem.Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda
charlotte gotujewpływu na organizm i zawartości dobroczynnych składników. Babeczki z jej użyciem pojawiły się w mojej kuchni po raz pierwszy i zapewne nie ostatni, bo zrobiły prawdziwą furorę. Mają bardzo ciekawą i przyjemną konsystencję- z zewnątrz lekko chrupiące, a w środku mięciutkie i puszyste. Dorzucając do tego słodycz banana i aromat migdałów można się wprost rozpłynąć.Co się tyczy przygotowania
peanutbuttermonsterupiec coś specjalnie z okazji Dnia Kobiet.Drogie Panie, z okazji Waszego święta życzę Wam zawsze puszystych biszkoptów, idealnie wyrośniętych babeczek, kremu, który nigdy nie zjeżdża z tortu i wielu ciekawych kulinarnych inspiracji :)Nasza dzisiejsza propozycja to waniliowe babeczki z wiśniami i białą czekoladą z dodatkiem kremu budyniowego. Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2
Ciastkozercysycąca, pełna białka sałatka z kaszą jaglaną. Do jej przygotowania użyłam nowego, naturalnego, wysokobiałkowego bardzo smacznego produktu Newella. Jest to pasteryzowane białko jajka kurzego, które może być składnikiem wielu ciekawych potraw, od obiadów po przekąski czy sałatki. Newella jest wygodna w użyciu i gotowa do spożycia co zaoszczędzi czasu zabieganym. Moim zdaniem z powodzeniem może zastąpić jajka w niektórych
Ze smakiem i z pasjąznana, a bardzo smaczna i aromatyczna. Na początek proponuję sałatkę adżapsandali na bazie bakłażana, pomidorów i ziół. Sałatka jest banalnie prosta w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna i ciekawa. Najlepsza na ciepło, doskonała zarówno jako samodzielna przystawka, jak również jako dodatek do innych dań.Do sałatki użyłem:1 bakłażana (około 500 gram),500 gram pomidorów koktajlowych,3 średnich
Wyprawy kulinarnejeszcze raz czosnek).Prawdziwe 'psy na pierogi' z nas, co zresztą widać. Ostatniego słowa w pierogowych przepisach zdecydowanie nie powiedziałyśmy (i prędko nie powiemy, bo lista jest długa, bardzo ciekawa, jeszcze bardziej smaczna), więc... bez zbędnych ceregieli zapraszamy Państwa do naszego stołu częściej. Jeśli chcecie być na bieżąco z przepisami, to zaobserwujecie nas: tutaj i polubicie na facebooku tutaj
Wypisz WymalujDzisiaj robimy drożdżową babkę makową ale trochę ją urozmaicamy i robimy wzorki w środku. Za każdym razem jest coś nowego ślimaki, rulony a dzisiaj zygzaki. Ta propozycja jest bardzo ciekawa i może zagości na waszych świątecznych stołach :) Składniki:ciasto50 g drożdży30 g cukru trzcinowego540 g mąki 200 ml mleka2 jajka1 żółtko75 ml olejumasło i bułka tarta
Niezły Młynekbędzie. Jedyne co wiedziałam, że chcę aby był obłożony krokantem pistacjowym Callebaut ze sklepu Patiserka. Dlaczego? Jubilatce bardzo posmakował ten krokant i chciałam sprawić jej przyjemność. Dodatkowo byłam ciekawa jak ten produkt sprawdzi się w tej roli. Wyszło ciekawie i smacznie. Biszkopt czekoladowy to biszkopt od W-Z z Moje Wypieki. Przepis wpisał się na stałe w moje słodkie
Blondynka GotujeWertuję sobie codziennie wszelakie blogi i stronki kulinarne... uczę się, podglądam, szukam inspiracji, ciekawych przepisów i takie różne refleksje mnie nachodzą. Naprawdę mało jest blogów z prostymi, niewyszukanymi, polskimi, regionalnymi przepisami. Czasami muszę wręcz odwoływać się do szukania w internecie co kryje się pod nazwą potrawy na jakimś blogu, bo zwyczajnie nie wiem. Nie mówię wcale, że jest
Walijskie PichcenieZdrowy i niskokaloryczny filet z kurczaka może być podstawą do wykonania pysznego gulaszu. Dziś w wersji z kiszonym ogórkiem i sosem pomidorowym. Danie proste i szybkie do przyrządzenia. Ciekawym dodatkiem jest tutaj starty na oczkach ogórek kiszony, który fajnie komponuje się z pikantnym sosikiem i lekko słodką marchewką ... Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 szkl gęstego soku pomidorowego
Walijskie Pichcenienieco ograniczać. Zupa z dyni ma wiele odsłon, ja postawiłam na wersję z dodatkiem marchewki, która komponuje się z dynią bardzo dobrze. Korzenne przyprawy dają w rezultacie bardzo ciekawą kompozycję. Niestety zupa nie przekonała mojego męża, mi natomiast bardzo smakuje i zachęcam wszystkich do jej skosztowania. Krem dyniowo-marchewkowy Składniki: 500 g dyni 4 duże marchewki
Mania Gotowaniasamym na wersję z korzyścią dla dzieci. Jak większość wypieków, tak i ten deser robiłam razem z moim synem. Również i moja, już prawie roczna córeczka jest coraz bardziej ciekawa zamieszania na kuchennym blacie. Tym samym rąk do pomocy przy wypiekach niebawem przybędzie. Mama ubijała krem a syn moczył biszkopty w kawie. Efekt końcowy bardzo nas zadowolił. Zdecydowanie najlepsze
Made By Mom And Son