ciasto - 163312 przepisów (strona:3152/10888)

Naleśniki z przepisu Jamiego 238

misce aż powstanie jednolita konsystencja. Na rozgrzanej patelni na odrobinie masła smażymy porcjami naleśniki. W zależności od tego czy lubicie cienkie czy grubsze naleśniki dajcie odpowiednio mniej lub więcej ciasta. Smażymy z obu stron. Jak naleśniki będą delikatnie rumiane zdejmujemy je z patelni i na jednej połowie układamy owoce, zwijamy na pół i jeszcze raz na pól. Na wierzch naleśnika

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowe muffinki z kremem kakaowym i waflowymi serduszkami 179

wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :) SKŁADNIKI * z proporcji wyszło mi 16 babeczek CIASTO -1 jajko -125 ml mleka -125ml wody -125ml oleju -1 łyżeczka cukru waniliowego -1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 20ml) -0,5 szkl cukru -1 łyżeczka proszku(...)łyżka kakao -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -1 andrut -cukrowe ozdoby Oddzielamy składniki mokre od suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Marmurkowe babeczki z majonezem 155

Babeczki są przepyszne i niezwykle proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na co dzień do kawy, do koszyczka wielkanocnego, czy też będą uroczą i smakowitą dekoracją świątecznego stołu. Ciasto można upiec w większej formie lub w blaszce na muffinki. A po co majonez? Nie martwcie się, ponieważ jest całkowicie niewyczuwalny, ale dodaje babeczkom delikatności oraz sprawia, że zbyt szybko(...)pieczenia Dodatkowo: 10g kakao Polewa: 50g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka Jajka, cukier, majonez, obie mąki oraz proszek do pieczenia należy umieścić w misce i dokładnie wymieszać.  Ciasto podzielić na 2 części: 1/3 i 2/3, a następnie mniejszą porcję połączyć z kakao. Foremki na babeczki wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą i kolejno wypełnić po 1 łyżce ciasta jasnego, ciastem

Di gotuje
Ptysie z kremem jeżynowym 195

wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i d o ciepłej mieszaniny energicznie mieszając dodajemy całą mąkę. Rondel stawiamy ponownie na chwilę na ogniu i podgrzewamy ciasto mieszając, aż ciasto będzie odklejało się od ścianek rondla. Zdejmujemy z ognia, mieszamy 3-4 razy aby uwolnić parę. Studzimy. Do przestudzonego ciasta dodajemy po jednym roztrzepanym jaju i miksujemy(...)dokładnego połączenia jaj z ciastemCiasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temperaturę do 175 i ciastka suszymy jeszcze przez 10 minut . krem: Jeżyny mrożone Hortex podgrzewamy aż puszczą sok, a następnie miksujemy blenderem i przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek

Bon appetit mon amie
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 577

solą na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Na końcu dodajemy w dwóch partiach wymieszane oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (ok.22-25 cm średnicy) i pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 -40 min. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do całkowitego

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 132

spowoduje wyrzutów sumienia i wyrzutu cukru do krwi. A to dlatego, że torcik jest bez dodatku cukru i słodzików. Jedyną substancją słodzącą są w nim suszone daktyle. Bazą do ciasta jest niezawodne brownie fasolowe. Natomiast krem powstał z twarożku. A zatem torcik do zadań specjalnych – poprawi humor oraz dostarczy niezbędnego w diecie białka. To co, ruszamy do kuchni? :) PRZEPIS KAKAOWO(...)WANILIOWY TORCIK CIASTO ¾ puszki czerwonej fasoli 2 jajka Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli   + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle

HealthyCreations
Placek kokosowy z płatkami owsianymi 188

Lubicie ciasta o bardzo wyraźnym smaku wiórków kokosowych? Jeśli tak, to ciasto to jest w 100% dla Was :) Ostatnio z biblioteki wypożyczyłam sobie książkę Idy Kulawik " Słodka kuchnia roślinna" ten przepis pochodzi właśnie z tej książki. Muszę Wam powiedzieć że póki co jestem oczarowana tą książką. Postanowiłam sobie że jeśli zrobię jakieś wybrane przeze mnie ciasto i mi wyjdzie(...)zasmakuje to kupuję ją. No i szukam gdzie najtaniej dokonać zamówienia :). Ciasto jest wilgotne, pachnie i smakuje bardzo kokosowo. Jako taka zdrowa przekąska jest super. Zdrowo i pysznie <3 Składniki: 2 miękkie banany 4 łyżki ksylitolu 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 1,5 szkl. wiórków kokosowych 2 szkl. płatków owsianych Sposób przygotowania: Banany miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe, ksylitol

Różne smaki w kuchni
Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką 177

ciasto powinno właściwie nazywać się ciasto Maja. Dlaczego? Otóż powstało w wyniku radosnej twórczości mojej dziewięcioletniej córki. Osobiście nie przyszłoby mi do głowy, żeby połączyć budyń czekoladowy z kruszonką, bo to dla mnie „za dużo szczęścia na raz”, jednak dziecko uznało, że to duet idealny. Teraz, kiedy wiem już jak to ciasto smakuje muszę przyznać […] Artykuł Ciasto

Wiszniówka
Mini mazurki nutellowe 217

pewno ulubionymi wielkanocnymi słodkościami naszych pociech. Nutella i kolorowe czekoladowe jajeczka sprawiają, że nikt nie może się im oprzeć. Moja Oliwka była zachwycona ich wyglądem i smakiem.  Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 40 g cukru pudru jajko słoik nutelli kilka łyżek płatków migdałowych kolorowe czekoladowe jajeczka Ciasto: wszystkie składniki posiekać i zagnieść elastyczne ciasto(...)razie konieczności podsypać trochę mąką. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Po tym czasie rozwałkować na stolnicy cienki placek i wykrawać koła wielkości foremek do mini tart. Foremki na tartaletki posmarować tłuszczem, wylepić ciastem i nakłuć widelcem. Mazurki piec ok 20 minut w 180 stopniach. Warto przed włożeniem do piekarnika obciążyć je np. grochem, aby się

Smakołyki Asi
Najłatwiejsza babka cytrynowa 2203

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać skórkę z cytryny, sok i pokrojone migdały - jeśli lubicie, gdy w babce coś lekko chrupie. Ciasto wlać do wysmarowanej formy na babkę lub do formy silikonowej i piec ok. 50 minut w temp. 150 C. Przed wyjęciem sprawdzić ciasto patyczkiem - babka jest gotowa gdy patyczek jest

Korniszonki
Nocne ciasto drożdżowe - bez wyrabiania, wysokie, duża blaszka 190

Bardzo lubię to ciasto drożdżowe. Powodów jest kilka: zawsze się udaje, wyrasta wysokie, nie wymaga uciążliwego wyrabiania, z tego przepisu wychodzi nam duża blacha:). Możemy dodać do niego dowolne owoce i oczywiście obowiązkowo kruszonkę! Posmak drożdży jest tu bardziej wyczuwalny niż w tradycyjnych drożdżowych ciastach, dla mnie to plus, lubię smak drożdży.  Ciasto:  1 szklanka oleju(...)olej, mleko, cukier, jajka, sól, pokruszone drożdże. Całość pozostawiamy na noc. Ważne! Nie można mieszać ani ugniatać.  2. Kolejnego dnia wsypujemy mąkę, Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Przelewamy na dużą blachę (około 40x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.  3. Przygotowujemy kruszonkę, w misce umieszczamy masło, mąkę, cukier i cukier

Szefowa kuchni
Przepis #126 "Muchomorki" czyli wytrawne muffiny z niespodzianką w środku 151

wersji) ale i na drugie śniadanie czy kolację, jeśli przyrządzimy je w wytrawnej wersji, które będą idealne na Wielkanocny stół . Moja dzisiejsza propozycja to muffiny z pieczarkowo-serowym nadzieniem. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej oraz pełnoziarnistej. Dodałam też odrobinę majonezu ( w święta Wielkanocne nie może go zabraknąć na moim stole :) ) . Wybrałam do tego majonez Kielecki o obniżonej zawartości cukru(...)nowością na naszym rynku ( jego niewielki dodatek podkreśli smak świątecznych babeczek bez uszczerbku na naszej sylwetce:) ). A wszystkie pozostałe składniki i proporcje znajdziecie poniżej.   Składniki (6-7 sztuk) Ciasto - pół szklanki mąki kukurydzianej - pół szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 całe jajko - 2 łyżki majonezu Kielecki lekki - 0, 5 łyżeczki sody oczyszczonej - 0,5 szklanki mleka zwykłego lub roślinnego - odrobina soli

Health-Fit-Life
kopytka z jarmużem 152

drobniej tym lepiej). Ugotowane ziemniaki ugniatamy na pure. Dodajemy do nich jarmuż, jajko mąkę ziemniaczaną oraz mąkę orkiszową lub pszenne i wyrabiamy do połączenia się składników. Odrywamy porcję ciasta i na oprószonej mąką stolnicy formujemy wałek. Delikatnie spłaszczamy, nożem po skosie odcinamy kluseczki. Partiami wrzucamy na osoloną wrzącą wodę. Kopytka gotujemy przez ok. 1 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane

Domowy Smak Jedzenia
Słodkie bułeczki pomarańczowe. 171

koniecznie i napiszcie czy smakowały Wam. Zapraszam :) Składniki: Rozczyn: 2 i pół dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki tortowej 1/4 szklanki ciepłego soku pomarańczowego od Hortex Ciasto: 1 jajko pół szklanki cukru 2 i pół szklanki mąki tortowej szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego pół szklanki ciepłego soku pomarańczowego od Hortex Wykonanie: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy(...)cukrem, mąką i ciepłym sokiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce, żeby rozczyn ,,ruszył''. 2. Ciasto: Jajko ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do mąki dodajemy sól, wyrośnięte drożdże, utarte jajka i stopniowo wlewając ciepły sok zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 45 minut w ciepłe miejsce

Izabelawkuchni
Babka cytrynowa 158

ciasto jest idealne podczas Wielkanocy, ale nie tylko. Takie wypieki to najprostsze do przygotowania ciasta, niezwykle kruche i smaczne. Ja najchętniej jadam kawałeczek do kubka kawy lub herbaty. Babkę możesz posypać cukrem pudrem tak jak ja lub zrobić dowolną polewę – lukier, lukier cytrynowy lub czekoladę. Za każdym razem Twoja babka może być inna. Zapraszam Was także na przepisy(...)proszek do pieczenia, skórkę otartą z cytryny i sok wyciśnięty z cytryny. Przyszedł czas na ubicie białek w osobnej misce. Powinny zrobić się sztywne. Białka przełóż do wcześniej przygotowanego ciasta i już za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki wszystko wymieszaj, do połączenia. Formę wysmaruj masłem i posyp mąką. Przełóż ciasto do formy na babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego

nietylkopasta.pl