ciasto - 164325 przepisów (strona:2771/10955)

Budyniowiec truskawkowy bez pieczenia 98

Przepis na budyniowiec truskawkowy bez pieczenia .  Jest to idealne ciasto dla tych którzy kochają truskawki i lubią słodkie, ale niezbyt ciężkie smaki. To ciasto zdecydowanie zasługuje na miano ,,pyszności roku''. Jego smak jest tak niezwykły i wyjątkowy, że na pewno zachwyci każdego, kto go spróbuje. Herbatniki stanowią podstawę ciasta i dodają mu tekstury, natomiast budyń i mus truskawkowy(...)Truskawki miksujemy na mus i przecedzamy przez sitko. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do musu truskawkowego. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Przelewamy na schłodzone ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. 5. Gdy mus w foremce stężeje dekorujemy wiórkami białej czekolady i świeżymi truskawkami. W razie jakichkolwiek wątpliwości patrz *film | TUTAJ  znajdziesz więcej

Rita creative
Ciasto czekoladowe z gruszkami 120

Przepis na to ciasto to połączenie brownie i amerykańskiego ciasta mud cake. Jest ono bardzo wilgotne, a zarazem lekkie i musowe. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia 30-35 min   Składniki: (na tortownicę 20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj) 2 jajka 90 g cukru drobnego 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 100 g czekolady deserowej(...)tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj plasterki gruszek tworząc kształt gwiazdy Piecz w temp. 170°C przez ok. 30-35 min aż wierzch ciasta się zetnie * Uwaga! Patyczek nie będzie wtedy całkowicie suchy, ze względu na dużą ilość czekolady i masła. Po lekkim przestudzeniu posyp cukrem pudrem, podaj z bitą śmietaną lub lodami

Słodki Blog
Ciasto Prince Polo 140

Ciasto Pince Polo to pyszny przekładaniec, który jak sama nazwa mówi, zawiera w sobie każdemu dobrze znane wafelki Prince Polo. Artykuł Ciasto Prince Polo pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sernik Rafaello 120

Serniki to bardzo znane i lubiane ciasta, które pieczemy na szczególne okazje. U mnie w domu obowiązkowo sernik musi być na każde święta. Oprócz tradycyjnego sernika do naszych ulubionych należy też sernik Raffaello . Jest to ciasto, które piecze się stosunkowo długo, ale przez to sernik nie opada i jest wilgotny. Sernik Raffaello poprzez dodatek białej czekolady i wiórków kokosowych(...)również ser ricotta (może być mascarpone), tabliczkę białej czekolady, śmietankę kremówkę, przez co masa serowa jest stosunkowo rzadka (ale taka ma być). Ponadto tradycyjny sernik ma spód z kruchego ciasta, a sernik Raffaello robimy na spodzie z pokruszonych wafelków śmietankowych z dodatkiem migdałów i wiórków kokosowych. Sernik Raffaello jest delikatny, kremowy, śmietankowo-kokosowy w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci
Sernik bez sera z jogurtów greckich z dżemem porzeczkowym i kruszonką 107

jogurtu greckiego 20 dag wiórków kokosowych 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 6 białek dodatkowo słoik dżemu porzeczkowego Wykonanie: Z podanych składników wyrobić ciasto kruche, podzielić je na dwie części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć nią spód blachy. Podpiec 10 minut w 180 stopniach następnie po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na spód dżem porzeczkowy(...)Drugą część ciasta wstawić do zamrażarki. Jogurty greckie zmiksować z wiórkami kokosowymi i budyniami. Białka ubić z cukrami na sztywno. Połączyć drewnianą łyżką białka ubite z cukrem z jogurtami. Gotową masę wylać na ciasto kruche, ciasto kruche z zamrażarki zetrzeć na wierzch ciasta na tarce. Piec 50 minut w 180 stopniach. #sernik #sernikzjogutówgreckich #sernikbezsera #oszukanysernik #sernikzporzeczkami #szybkisernik

Pychotkaaa
Babka zebra 111

kuchni :) Do tej babki możecie zamiast wody dodać:coca colę,fantę, dowolny sok (pomarańczowy, winogronowy, porzeczkowy, co kto lubi). Moja dzisiejsza babka będzie z sokiem pomarańczowym i polewą czekoladową. Ciasto idealne na niedzielę jak i do kawy czy herbaty w tygodniu.  Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 jajek 1szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 kopiaste szklanki mąki tortowej, ja użyłam(...)mogel,masa ma być biała. Następnie na przemian dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sok, delikatnie mieszamy mikserem, na końcu dodajemy olej i jeszcze raz krótko mieszamy. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao,mieszamy, a do drugiej białej części dodajemy 2 łyżki mąki tortowej lub budyń, co macie akurat w domu. Foremkę

Sama słodycz i szczypta chili
Adwokatka bez pieczenia – hit na blogu! 739

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas taką furorę, jak dawno żadne inne! No dobra, dla mnie jest takim samym hitem jak ukochana Kremówka ( przepisu TUTAJ ). Ciasto jest bez pieczenia! Adwokatka to połączenie kakaowych herbatników z kremową, budyniową masą o smaku adwokatowym i śmietankową pianką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć(...)zgęstnieje i zabulgocze. Przykrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń, ucieramy. KREM ŚMIETANKOWY: Ten krem przygotujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto, nie wcześniej. Składniki powinny być prosto z lodówki. Wszystkie składniki razem umieszczamy w misie miksera i ucieramy na puszysty krem. CAŁOŚĆ: Na spód blachy wyłożonej papierem układamy warstwę ciastek, przykrywamy

Ostra na Słodko
Ciasto Czekoladowe Z Kremem Grejpfrutowym 108

Takie ciasto będzie idealne na Wielkanocny stół, pyszne, delikatne i na pewno każdy sięgnie po więc niż tylko jeden kawałek ;)     Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Blaty czekoladowe: 3 jajka kl M (żółtka i białka osobno) 90 g masła 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku(...)następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia. 2. Teraz ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie mieszamy je z ciastem czekoladowym. Tak powstałe ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część pieczemy osobno w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia 160 stopni, grzanie góra - dół  z termo obiegiem przez

Gotowanie...to proste !
Chleb z prażoną cebulką 106

minut, by drożdże zaczęły pracować.  Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy przyprawy: sól, czosnek granulowany, paprykę słodką, suszone pomidory z bazylią, prażoną cebulkę. Wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Można zrobić to ręcznie lub za pomocą robota. W międzyczasie wlewamy olej. Gotowe ciasto, uformowane w kulkę odstawiamy w misce, przykrytej ściereczką do wyrośnięcia.  Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części

Przepiski.pl
Bułeczki z farszem ziemniaczanym 112

bardziej, czy mniej przypieczone pierogi. Moi domownicy lubią lekko zarumienione, jak przypiekę bardziej wołają, że spaliłam  Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA BUŁECZKI Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM Składniki CIASTO 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 100 g masła (rozpuszczonego) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu FARSZ ZIEMNIACZANYM ok 800 g ziemniaków(...)pomocą łyżeczki, odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut, by drożdże zaczęły pracować. Do misy miksera lub na stolnicę wykładamy mąkę, sól, pieprz, rozpuszczone masło oraz rozczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto, formujemy kulkę i odstawiamy w misce przykrytej ściereczką na około godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy z dodatkiem szczypty soli. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy

Przepiski.pl
Karpatka z kremem mascarpone i malinami 107

Składniki: Ciasto ? 5 jajek ? 1 szklanka mąki ? 1 szklanka wody ? 1/2 margaryny ? płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ? 500 g sera mascarpone ? 500 ml śmietany 30 % ? 5 łyżek cukru pudru ? 1 łyżka kakao ? 300 g malin Wykonanie: ? Margarynę zagotować z wodą, dodać mąkę i intensywnie mieszać. Zagotować. ? Po wystudzeniu dodawać po jednym jajku ciągle miksując. ? Na koniec dodać proszek(...)pieczenia. ? Ciasto rozsmarować w dwóch tortownicach wyłożonych papierem do pieczenia. ? Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st.C przez 5 minut, potem zmniejszyć do 200 st. C i piec 10 minut, następne 10 minut w temp. 180 st.C. ? Śmietanę z cukrem pudrem ubić na gęsto, dodać ser mascarpone i wymieszać. ? Ładniejsze ciasto przeznaczyć na wierzch. ? Ze spodu, jeśli zbytnio wyrósł, ściąć

To co kocham
Kruche z rabarbarem i bezą 100

Cukier niwelował kwaśny smak rabarbaru ale i tak wszystkim wykrzywiało buzię. Rabarbar lubię do dziś ale już w innych postaciach. Ten kwaskowaty smak to smak wiosny i pasuje do ciast, napojów i dżemów. Udało mi się nawet przekonać rodzinę i również go polubili. Składniki: Kruche ciasto ? 2 szklanki maki ? 4 żółtka ? 200 g masła ? 1 łyżka cukru ? cukier waniliowy(...)mnie mrożone, na ładny kolor ? 1/2 szklanki cukru ? 2 łyżki masła ? 1 budyń waniliowy ? 150 ml mleka Beza ? 4 białka ? 1 szklanka cukru ? 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Kruche ciasto ? Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. ? Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. ? Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin, u mnie

To co kocham
Karmelowiec z bitą śmietaną 111

Trudno opisać smak tego ciasta, bo jest po prostu wyśmienite. Wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto się wysilić. Kremowa masa budyniowa, słodki kajmak zneutralizowany słonymi krakersami i aksamitna bita śmietana posypana czekoladą to kwintesencja jego smaku. Ciasto śmigło – tak nazwał je Sławek, bo tylko śmignęło ze stołu. Składniki: Biszkopt ? 5 jajek ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka mąki ? 1 łyżeczka(...)łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. Bita śmietana ? Śmietanę ubijać z cukrem pudrem, pod koniec dodać śmietan fix i dalej ubijać, aż śmietana będzie sztywna. Składanie ciasta ? Blaszkę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć folią spożywczą. ? Położyć biszkopt na dnie i nasączyć wymieszanymi składnikami ponczu. ? Składać ciasto – od dołu: 1 biszkopt nasączony 2 masa budyniowa

To co kocham
Ciasto Wuzetka 89

Nazwa ciasta powstała w latach 50. ubiegłego wieku od warszawskiej trasy W-Z (wschód-zachód), w pobliżu której znajdowała się jedna z cukierni. Według innej teorii nazwa „wuzetka” pochodzi od skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy(...)właśnie to. Prawdziwa delicja! W naszej rodzinie specjalistką w tej dziedzinie jest siostra Ula, która po latach ponownie odczarowała wuzetkę i ta z jej przepisu jest rewelacyjna. Wilgotne ciasto nie wymaga nasączania, a bita śmietana jest gładka i aksamitna. Smakuje lekko i nowocześnie. Stare ciastko warszawskie ma konkurencję, bo na drodze konkursu zostało wyłonione nowe – Beza Zygmuntówka. Więcej

To co kocham
Ciasto jabłkowo-malinowe 106

straganach jeszcze można spotkać maliny, zapraszam więc na błyskawiczne ciasto malinowe na bazie musu jabłkowego, aromatyczne i wilgotne. Kiedyś po południu w pracy zamarzyło mi się coś słodkiego. Wieczorem nastawiłam piekarnik, wrzuciłam składniki do miksera i upiekłam ciasto. Zmiksowanie wszystkich składników to góra 5 minut, łącznie z wyszukaniem ich z szafek kuchennych, a pieczenie zajmie tylko pół godziny(...)radości zjadłam dość pokaźny kawałek, a ciasto było świeże jeszcze przez cały następny dzień. Moje ciasto jest bez glutenu i jajek, ale można też użyć mąki pszennej. Składniki: – 1 szklanka musu jabłkowego – 1/4 szklanki mleka – 1/4 szklanki oleju – 1 łyżeczka sody – 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowy miks – 1 szklanka malin Wykonanie

To co kocham

Proponowane wyszukiwania