Kruche z rabarbarem i bezą

Kruche z rabarbarem i bezą

Kruche z rabarbarem i bezą

Jako dziecko razem z moim rodzeństwem jedliśmy łodygi rabarbaru maczane w cukrze. Cukier niwelował kwaśny smak rabarbaru ale i tak wszystkim wykrzywiało buzię. Rabarbar lubię do dziś ale już w innych postaciach. Ten kwaskowaty smak to smak wiosny i pasuje do ciast, napojów i dżemów. Udało mi się nawet przekonać rodzinę i również go polubili. Składniki: Kruche ciasto ? 2 szklanki maki ? 4 żółtka ? 200 g masła ? 1 łyżka cukru ? cukier waniliowy ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? szczypta soli Masa budyniowa ? 500 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.