Takie ciasto będzie idealne na Wielkanocny stół, pyszne, delikatne i na pewno każdy sięgnie po więc niż tylko jeden kawałek ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Blaty czekoladowe: 3 jajka kl M (żółtka i białka osobno) 90 g masła 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku 40 g 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 320 ml soku z grejpfruta 4 łyżki cukru (40 g) 65 g masła Doda... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...