
Takie ciasto będzie idealne na Wielkanocny stół, pyszne, delikatne i na pewno każdy sięgnie po więc niż tylko jeden kawałek ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Blaty czekoladowe: 3 jajka kl M (żółtka i białka osobno) 90 g masła 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku 40 g 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 320 ml soku z grejpfruta 4 łyżki cukru (40 g) 65 g masła Doda... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...