ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:82/224)

Zbożowe batoniki 243

Kolejna zdrowa i pyszna przekąska dla naszych dzieci i nie tylko :) Zbożowe batoniki pełne witamin i minerałów . Świetne również na drugie śniadanie. Są sycące, słodkie i

Moja Delicja
Żytnie ciasto na pierogi (wegańskie) 205

wprawy idzie to całkiem szybko. Na zdjęciu oblane oliwą z oliwek i posypane słonecznikiem wegańskie pierogi z dyniowym farszem a'la ruskie. Z tych proporcji wyszło mi 76 pierogów. Składniki: - 300g mąki żytniej + do obsypywania - 200ml gorącej wody - 30g masła/oleju kokosowego - szczypta soli   Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski i solimy. Masło rozpuszczamy w gorącej wodzie i stopniowo dolewamy

Be Fit Be Strong
CIASTECZKA Z ORZECHAMI I ZIARNAMI 159

To jedne z moich ulubionych ciasteczek, idealnych do kawy i herbaty, łatwych w przygotowaniu. Możecie skomponować własny skład ciasteczek, dodając do nich orzechy, bakalie i ziarna

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z grillowanym serem camembert 84

Przepyszna sałatka z grillowanym serem camembert, pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem podawana na mixie sałat. Całość polana sosem na bazie oliwy, soku z cytryny i ziół

Przepiski.pl
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem 98

Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno

My Blueberry Corner
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem 103

Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno

My Blueberry Corner
Ciastka konopne pandy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 127

małe kuleczki na zdjęciach). Ziarenka w smaku bardzo przypominają nasiona słonecznika więc nie musicie się ich obawiać w żywności pod tym względem. My jesteśmy w nich zakochane, świetnie odnajdują się jako dodatek do jogurtu, musli czy jako posypka do kanapek. Zmielone można dodać do ciast oraz chlebów a dostarczymy sobie wielu cennych składników odżywczych i białka [posiadają idealny stosunek

Candy Pandas
Kajzerki 120

szczypta cukru 1 jajko do posmarowania ziarno do posypania - u mnie biały sezam, czarny sezam, słonecznik, siemi ę lniane Mąkę wraz z drożdżami, wodą, olejem, cukrem i solą wymieszać w misce i albo zagnieść ręką około 10 minut albo zrobić to za pomocą robota. Ciasto zostawić do wyrośnięcia na około 40 minut. Następnie uformować bułeczki i znowu odstawić do wyrośnięcia

Moja Galeria Smaku
Chleb z ziarnami na podpiwku 141

mąka żytnia typ 720 - 4 dag podpiwek ( napój) 0.18 litra Składniki na ciasto: żurek na podpiwku - 25 dag mąka pszenna typ 750 - 43 dag mąka żytnia typ 720 - 22 dag podpiwek - 0.22 litra drożdże świeże - 1 dag sól kamienna - 0.7 dag ziarna słonecznika -  3 dag siemię lniane        -  3 dag sezam(...)zamieszaniu posiadał temperaturę pokojową ok. 22-25 °C i pozostawić na 16-18 godzin, również w temperaturze pokojowej w celu dojrzewania. Dojrzały żurek zamieszać z pozostałymi składnikami na ciasto do sztywnej jednolitej gęstej konsystencji ciasta. Gęstość ciasta regulować dodawanym podpiwkiem. Pozostawić do wyrośnięcia na około 30 min, wszystko nadal w temp pokojowej. Dobrze jest przykryć ciasto ręcznikiem kuchennym. Po wyrośnięciu

Marder&Marder Manufacture
Zdrowe ciasteczka owsiane 163

ksylitolu 80 płatków owsianych 50g słonecznika 20g błonnika firmy Oleofarm cynamon Sposób przygotowania: Słonecznik prażymy na teflonowej patelni, następnie dodajemy płatki i smażymy aż się lekko zbrązowią, studzimy białka miksujemy chwilę ze zmielonym na puder ksylitolem do białek dodajemy pozostałe składniki, mieszamy ostawiamy ciasto na około 5 minut, żeby masa spęczniała z powstałej masy formujemy ciastka (słabo się kleją więc

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
DROŻDŻOWE OBWARZANKI JAK Z ODPUSTU 169

mnie sezam, czarnuszka, słonecznik) Wykonanie:  Zrobic rozczyn z drożdży, z odrobiny ciepłego mleka, łyżeczki mąki i cukru. Pozostawic na około 15 minut, aby "ruszył". Mąkę przesiać. Dodać do niej sól, cukier, rozczyn, resztę mleka i wody (ciepłej), rozczyn, a na końcu olej. Wyrabiac  około 10 minut (ja wyrabiałam przy użyciu haków ), aż ciasto będzie elastyczne. Następnie przykryć(...)jest plastyczne, nie klei się). Następnie urywamy po kawałku ciasta, z którego formujemy długi wałeczek (ok 25-30cm). Na jednym z końców wałeczka robimy luźny supełek, a drugi koniec przekładamy dookoła powstałego kółka.  Każdy obwarzanek smarujemy jajkiem rozkłóconym z odrobiną mleka i posypujemy sezamem, czarnuszką, dynią czy słonecznikiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika

Walijskie Pichcenie
łatwy chleb z ziarnami 111

drożdży świeżych 1 łyżka soli 400 ml letniej wody 50 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 20 g sezamu 2 łyżki czarnuszki do posypania wierzchu wykonanie: Do miski wkładamy drożdże, zalewamy je letnią woda i mieszamy, aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Wyrobione przekładamy do natłuszczonej foremki/ keksówki. Posypujemy wierzch np. czarnuszką. Przykrywamy bawełnianą ściereczką

Domowy Smak Jedzenia
Białkowe pierogi - bez glutenu 335

sól himalajska - do smaku łyżka suszonych pomidorów w wiórkach 5 łyżek pestek dyni i słonecznika łyżka oliwy Przygotowanie: Farsz Cebulę i czosnek posiekać, dusić na oliwie. Po kilku minutach dodać jarmuż. Dusić do miękkości Do malaksera przełożyć tofu i pozostałe składniki Zmiksować na grudkowata masę Ciasto Kaszę gryczaną ugotować, dodać soczewicę, zblendować na gładką masę i ostudzić Dodać mąkę, skrobię

pyszne zdrowości
Razowe bułeczki drożdżowe :) 169

babki płesznik Bio Planet (dostępne np. TUTAJ ) ziarna słonecznika  2 łyżki mleka  Przygotowanie: W garnuszku  podgrzej  200 ml wody i rozpuść w niej drożdże. Odstaw na 15 minut.  Do miski wsyp wszystkie rodzaje mąk i sól. Dodaj rozrobione drożdże. Podczas zagniatania dodaj 30 ml gorącej wody. Ciasto dokładnie wyrabiaj przez około 10  minut(...)Musi podwoić swoją objętość. Następnie podziel ciasto na małe części i z każdej uformuj bułeczkę i wykonaj charakterystyczne nacięcia na jej powierzchni. Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 30 minut.  Piekarnik nagrzej w 180*C. Przed włożeniem do piekarnika nasmaruj bułki mlekiem i posyp nasiona babki płesznik i ziarnami słonecznika.  Piecz 25 minut.  " Babka płesznik to jednoroczna roślina

Zdrowie na języku :P

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję