ciasto z patelni - 2000 przepisów (strona:32/134)

Dorsz w chrupiącej panierce. 139

lodówki na 1-2h, przygotować panierkę: płatki kukurydziane rozwałkowujemy na drobno, dodajemy bułkę i przyprawy, jajko trzeba rozkłócić i dobrze wymieszać z mąką, na patelni rozpuszczamy masło klarowane- 1 łyżkę, rybę zanużamy w cieście, panierujemy i smażymy na wolnym ogniu

Kuchnia Beaty
Naleśniki z wiśniami 200

mikserem na największych obrotach, w czasie miksowania dodajemy wodę gazowaną - podana przeze mnie ilość jest zależna od mąki jaką wykorzystujecie, chodzi o to by konsystencja ciasta była jak najbardziej lejąca.Smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni. z obu stron. Następnie przygotowujemy nadzienie: Do rondelka wrzucamy wiśnie, podsypujemy cukrem i gotujemy po przykryciem przez 30 minut, co jakiś czas mieszając

Słodkie Przyjemności
Śniadaniowe placuszki z mirabelką 158

przygotowania:Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka i jogurt, wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta. Mirabelki myjemy, drylujemy i kroimy na ćwiartki.Na patelnię wylewamy olej i dodajemy odrobinę masła (najpierw olej aby masło nie zbrązowiało). Smażymy małe, cienkie placuszki na średnim ogniu, około 1.5 minuty

Słodkie Przyjemności
Kwiaty cukinii w tempurze 213

kwiatku. Lekko zakręcić końcówki płatków, tak aby zamknąć całość.Przygotować tempurę: wymieszać  mąkę pszenną z kukurydzianą, dodać  gazowaną wodę, lekko posolić. Ciasto ma  mieć konsystencję śmietany. W garnku lub głębokiej patelni ( mały wok)  rozgrzać olej do temperatury 175 st.C. Kwiaty cukinii zanurzać w tempurze. Delikatnie wkładać do rozgrzanego tłuszczu. Smażyć ok 1 min z każdej strony

Stare Gary
Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem 166

pieczenia.Posolic pokropic oliwa i dodac listki szalwi.Piec 20 minut w 200°C.Dynie rozgniesc widelcem lub zblendowac.Dodac przyprawy,dorzucic rozgniecione ciasteczka ameretti,wymieszac i odstawic.Rozgrzana patelnie smarowac olejem przy pomocy pedzla i nalewac porcje ciasta nalesnikowego.Smazyc do wyczerpania ciasta.Na nalesniki wylozyc przygotowany farsz,zrolowac.Podawac od razu.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 172

Smażymy naleśniki.Nakładamy farsz i formujemy krokiety.Gotowe do obsmażania.   Krokiety możemy panierować w jajku i bułce tartej, ale lepsze są panierowane w rozrzedzonym cieście naleśnikowym i bułce tartej.Tak spanierowane układamy na patelni z roztopionym masłem i obsmażamy z obu stron.Obsmażone gotowe są do jedzenia.Nadmiar możemy zamrozić.Smacznego!Pozdrowienia dla Beatki. Bardzo dziękujemy

Maminek kulinarny
Kopytka w sosie z kapustą pekińską / Patato dumplings with chinese leaves 142

Kiedy robimy kopytka, to nigdy dwie sztuki.Czasami zostają z dnia poprzedniego lub kilku dni.Ciasto jest zrobione według przepisu:http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html Rozgrzewamy patelnię z 2-3 łyżkami

Pasje Jolki
Pieprz do smaku 149

lekko przestudzona dodajemy ja do maki.Migdaly nalezy zalac wrzatkiem, a nastepnie przelac zimna woda i obrac ze skorki. Po osuszeniu moigdaly prazymy na suchej patelni. Siekamy w dosc grube kawalki i dodajemy do ciasta. Wszystko dokadnie mieszamy. Ciasto bedzie dosc lepkie.W ksiazce napisano by ciasto podzielic na dwie czesci i na blasze wylozonej papierem do pieczenia i posmarowanym maslem uformowac

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 439

nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło roztopić. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej, aksamitnej polewy. Od razu polać nią ciasto. Dekoracja orzechy laskowe Orzechy laskowe uprażyć chwilę na patelni. Następnie przy pomocy blendera, przygotować posypkę. Krokantem obsypać brzegi tortu. Tak przygotowany tort pozostawić w lodówce na min. 12 h. Smacznego all photos made

coolinarnastrefa.blogspot.com
Maxi King Ciasto bez pieczenia 29574

mleka3/4 szklanki cukru32g cukru waniliowego500 g mleka w proszkuPolewa:1 czekolada mleczna1 czekolada gorzka140 g orzeszków ziemnych niesolonych1/3 szklanki śmietany kremówki *szklanka = 250mlMaxi King Ciasto bez pieczenia – Wykonanie:Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować i ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie(...)roztopić w rondelku wraz ze śmietaną kremówką. Kiedy się rozpuszczą, dodać orzeszki, wymieszać i polać wierzch ciasta.Całość schłodzić w lodówce (minimum 3 godziny). Smacznego! The post Maxi King Ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Słodko-kwaśne racuchy z rabarbarem - rabarbarowy debiut kulinarny 156

danie jest moim rabarbarowym debiutem kulinarnym:) Nigdy nic nie robiłam z rabarbaru i miałam ogromną ochotę spróbować jak smakuje. Przepis na ciasto wzięłam z Harmonii smaku , natomiast rabarbar to mój pomysł. Składniki: 2 jajka 350 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru +  3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju roślinnego(...)malaksera wbić jajka, dodać jogurt grecki i zmiksować Następnie dodać cukier, proszek do pieczenia, olej i mąkę - z miksować na gładką masę Rozgrzać patelnię (nie ma potrzeby wlewania oleju ponieważ został dodany do ciasta) i nakładać masę formując placuszki Na środek każdego racucha kłaść po łyżeczce ugotowanego rabarbaru Piec z każdej strony do momentu aż uznamy, że ciasto nie jest

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta z jabłkami pod śmietanowo – bananową kołderką 177

przelewamy na tartę i przykrywamy nią jabłka. Tartę pieczemy w 190 ° C ok. 30-35 min. na złoty kolor. Migdały prażymy na patelni i dodajemy na wierzch gorącej tarty. Przed podaniem tartę posypujemy cukrem pudrem. Rada: Ciasto podczas wałkowania czasami przykleja się do wałka i rwie się na kawałki. Wystarczy umieścić ciasto miedzy dwiema warstwami foli spożywczej i wówczas wałkować

Moniki Smakołyki
Drożdżowe pierogi z indykiem 222

małej miseczce robimy rozczyn - drożdże, cukier i 3 łyżki ciepłego mleka, odstawiamy na 15 minut. Dodajemy mąkę, pozostałe ciepłe mleko i rozpuszczone masło. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Na patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży

Niezły Młynek
Tarta cebulowa 148

francuskiego 80 g żółtego sera gouda 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w piórka. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Oprószyć ją solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem i rozłożyć ciasto, a następnie wyłożyć zeszkloną cebulę. Posypać startym serem. Tartę ozdobić paskami ciasta. Ciasto posypać tymiankiem. Piec w 200 stopniach C około

O kuchni z uczuciem
Mufinki marchewkowo - morelowe halloweenowe 155

Wszędzie dookoła dynia, dynia i dynia. Ja na przekór halloweenowym zwyczajom będę dzisiaj działała z marchewką. Zrobię przepyszne muffiny marchewkowe. Jak mi zostanie marchwi, to może będzie jeszcze ciasto marchewkowe. Marchewka jest przepysznym warzywem z prawdziwą kopalnią składników odżywczych. Pierwsze skojarzenie oczywiście beta-karoten, czyli prekursor witaminy A. Piękna skóra, włosy i paznokcie oraz lub przede wszystkim utrzymuje dobrą ostrość(...)imbir w dużym naczyniu. Następnie dodać maślankę, cukier, oliwę i jajko. Dokładnie wszystko wymieszać, lekko wyrobić. Dodać pestki słonecznika, wcześniej uprażone na suchej patelni, utartą marchew na dużych oczkach, sezam oraz morele. Nałożyć ciasto łyżką do przygotowanych foremek. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec babeczki 30 minut. Smacznego w Halloween

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania