bułką, cebulą i pietruszką wbić jajo, doprawić vegetą i wyrobić ciasto. Ciasto nie może być rzadkie - jeśli takie jest należy dodać bułki tartej.Z ciasta uformułować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.Usmażone kotlety układać na ręczniku papierowym i odsączać z nadmiaru tłuszczu.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Kalafior może być zarówno świeży
Gospodyni Miejskaosuszamy), powinny zostać zerwane najlepiej przed południem w słoneczny dzień. Ale tylko z miejsca oddalonego od spalin i innych zanieczyszczeń. Mieszamy ponownie ciasto i maczamy w nim nasze kwiaty. Następnie rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na patelni posypujemy cukrem pudrem. Gotowe
Malinowe PocałunkiPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy śmietanę, jajka, majonez, mąkę, doprawiamy solą i cukrem i bardzo dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na patelni na wysokim ogniu rozgrzewamy odrobinę oliwy (ja dałam pół łyżki). Wlewamy ciasto i natychmiast zmniejszamy ogień. Smażymy aż ciasto się zetnie (ok. 3 minuty) i obracamy na drugą stronę. Łyżką rozsmarowujemy ketchup wedle uznania, posypujemy serem
My Culinary Artprzez folię, aby nie porozrywać). Każdy kotlet obtoczyć w mące. Wymieszać mąkę z jajkiem i wodą (konsystencja ciasta naleśnikowego). Mięso zanurzyć w przygotowanym cieście naleśnikowym. Na zakończenie dokładnie obtoczyć w panierce Panko. Kotlety smażyć na patelni w głębokim oleju. Podawać z zieloną sałatą lub dowolną surówką. Smacznego
Salonik smakówłyżki masła garść słonecznika 1. W misce łączymy ser biały z mąkami i cukrem waniliowym dodajemy mleko2. W międzyczasie gotujemy wodę3. Ciasto zagniatamy bardzo dokładnie aż ładnie się połączy i gotujemy4. Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam ziarna słonecznika, na koniec posypałam delikatnie cukrem cynamonowym.Najlepiej smakują na ciepło
NaKońcuJęzykacałe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło”. W międzyczasie szykujemy farsz. Na patelni przesmażamy boczek z cebulą. Ugotowane mięso, warzywa, czosnek, przesmażony boczek z cebulą mielimy maszynką. Dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy
mojewypiekiinietylkożółtko i kwaśną śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się kleić - można dodać łyżkę lub dwie zimnej wody. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz: Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy na nią szpinak i podgrzewamy, mieszając co jakiś czas. Szpinak ma to do siebie, że bardzo się(...)kurczy na patelni, więc nie przeraźcie się, jeśli u Was zacznie niknąć w oczach - tak właśnie ma być ;) Szpinak doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i czosnek. Całość dusimy pod przykryciem parę minut. Jeśli ktoś ma ochotę dodać ser - teraz jest do tego odpowiedni moment. Ciasto na tartę wyjmujemy z lodówki, wałkujemy i robimy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!zostawiając przy tym nietknięty środek (dwa ostatnie zdjęcia pokazują to dokładniej):) Wsadź blachę z naciętym ciastem na 15 minut do lodówki.W tym czasie zrumień z obu stron lekko na suchej patelni plastry boczku. Pieczarki umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Cebulę zaś posiekaj w większą kostkę. Całość podsmaż około 5 minut
Słodko-Słony Świat Ilonyposiekane pieczarki1/2 posiekanej czerwonej papryki2 łyżki oliwy100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób)żółtko Przygotowanie:Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, paprykę i pieczarki. Następnie do warzyw dodać pokrojone w kostkę mięso. Przyprawić solą i pieprzem.Z ciasta francuskiego wyciąć krążki o średnicy około 12-15 cm. Na każdej połowie krążka ułożyć nadzienie. Brzegi zwilżyć wodą
Smakowity Blog Kulinarnytorebka kaszy gryczanej 2 cebule sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Kaszę gryczaną cebulę oraz ser przyprawić według własnego gustu i dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu. Składniki ciasta dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na 2-3 części rozwałkować, wykrawać krążki i na każdy nakładać farsz, następnie staranie zlepić pierogi
RAROSSANastawić piekarnik na 190 stopni. Paprykę pokroić w ósemki (oczyścić z nasion) i smażyć na patelni grillowej przez około 15 min. Po ostudzeniu papryki ściągnąć z niej skórkę. Formę do tarty (moja 24 cm) wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować o średnicy większej niż forma. Wyłożyć ciastem formę i pamiętać o tym aby ciasto wychodziło trochę poza formę. Ciasto owinąć folią aluminiową
cooklifeposypania użyłam ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa Zapraszam :) Składniki na ciasto naleśnikowe : 2 szklanki mleka 2 szklanki maki ryżowej 1 łyżeczka ksylitolu 2 jajka 1 laska wanilii Masa twarogowa : 250 g sera białego pół tłustego(...)miski wlać mleko dodać jajka i wymieszać , następnie dodać mąkę ryżową , ziarenka wanilii i ksylitol . Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Patelnię do naleśników rozgrzać dodać odrobiną oleju kokosowego i rozpuścić , następnie wlewać po małej chochelce ciasta . Smażyć na złoty kolor z obydwu stron . Ser utrzeć z ksylitolem i ziarenkami z wanilii , następnie dodać jogurt i wymieszać . Upieczone naleśniki smarować
Sama słodycz i szczypta chilimrożonego (lub 150 świeżego) 80 g serka (w oryginale wiejski, dałam kremowy) 175 g sera feta 2 jajka 12 płatów ciasta filo o wymiarach 22x35 cm roztopione masło Wykonanie: Jeżeli używamy mrożonego szpinaku należy rozmrozić go na patelni tak, aby odparować większość wody. Powinno pozostać nam około 150 g szpinaku. Jeżeli używamy świeżego to po umyciu siekamy
Sto kolorów kuchnipierwszy ogień poszły knedle twarogowe klik. Do tej pory przygotowywałam je z truskawkami, dziś były to śliwki. Do ciasta dodałam pół łyżeczki cynamonu, co zmieniło ich smak. Moja córka stwierdziła, że zapachniało świętami. Do knedli przyrządziłam polewę z masła stopionego na patelni, do którego dodałam 1 łyżkę mielonych orzechów laskowych i pół łyżeczki cukru. Podgrzałam jeszcze przez 2 minuty
Przysmaki Karolkipierożki (4-5 osób) Składniki : Farsz: klasyczna chińska mieszanka przyprawa 5 smaków 1 łyżeczka imbiru pieprz sos sojowy sos chili (pikantny) tymianek Ciasto : pół kg mąki pszennej typ 650 gorąca przegotowana woda łyżka oleju Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy mieszankę chińską, wszystko dusimy do miękkości. Dodajemy 1 łyżeczkę przyprawy 5 smaków, pół łyżeczki(...)warzywa staną się miękkie przekładamy do miski i dobrze siekamy nożem, aby uzyskać jak najmniejsze kawałeczki farszu. Musimy chwilę odczekać, aby farsz ostygł. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Przygotowanie ciasta: Do mąki dodać olej, aby ciasto było elastyczne, dodajemy łyżeczkę imbiru. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść ciasto. Powinno być średnio twarde, gdy będzie zbyt miękkie, pierogi
vegetanie