ciasto z patelni - 2000 przepisów (strona:23/134)

Wrapy, czyli naleśniki ziołowe z ulubionymi dodatkami 217

Dodatkowo : serek kremowy np. Mój Ulubiony, Almette, łosoś wędzony, szynka parmeńska, sałata itp. Rozgrzać patelnie. Wszystkie składniki oprócz dodatków wymieszać w  misce za pomocą łyżki. Patelnię przesmarować masłem i wylać tyle ciasta, aby pokryło powierzchnię cienką warstwą.  Smażyć naleśnika do zniknięcia surowego ciasta.  Przełożyć na talerz, posmarować serkiem, ułożyć plasterki szynki lub łososia i sałatę. Zawinąć

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowe naleśniki gryczano-kukurydziane z ekologicznych mąk Symbio 169

truskawkowego niskosłodzonego Symbio (do smarowania naleśników) 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. 2. Na mocno rozgrzaną, suchą patelnię teflonową wylewamy po kolei porcje ciasta. Naleśniki smażymy po 30 sekund z każdej strony. 3. Podajemy z dżemem

Szefowa kuchni
Świetna przekąska! 210

Święta, święta i po świętach...Już pojutrze Nowy Rok, a na wieczór sylwestrowy przyda się przepis na fajną, smaczną przekąskę. Kotleciki z kurczaka, na ciepło czy

NA MOIM TALERZU
Racuchy drożdżowe z jabłkami 169

dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone jabłka i dokładnie łączymy z ciastem. Następnie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i kładziemy po łyżce wyrośniętego ciasta, smażąc z obu stron na złoto. Gotowe racuchy odsączamy na ręczniku kuchennym i podajemy posypane cukrem pudrem lub z łyżką kwaśnej śmietany

Food Square
Sodowiaczki 152

oraz cukier wanilinowy.Łączymy z jogurtem i mieszamy.Dodajemy mąkę z sodą i miksujemy na jednolitą masę.Dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką.   Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy porcje ciasta a na wierzch plasterki jabłek.Przykrywamy niewielką ilością ciasta.   Smażymy na średnim ogniu.Kiedy spód się zrumieni obracamy szybkim ruchem przy pomocy drewnianego patyczka.Placuszki należy obrócić

Maminek kulinarny
Naleśniki a'la Gundel 196

pudrem. Trzepaczką mieszamy mleko z mąką. Dodajemy jajko oraz żółtko i znowu mieszamy. W razie potrzeby  masę  przecieramy przez sitko, aby nie było grudek.Z ciasta smażymy bez tłuszczu na teflonowej patelni 12 cieniutkich naleśników.Orzechy mieszamy z mlekiem, cukrem, rumem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i rodzynkami. Tym nadzieniem smarujemy cienko każdy naleśnik, zawijamy i układamy obok

Smakowity Blog Kulinarny
Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym 164

pomarańczy i startą dynię. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką przez około 4 minuty i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50 minut. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, nakładamy porcje ciasta i smażymy na małym ogniu (pod przykryciem, lekko uchylone) z obu stron na złoty kolor.Sos pomarańczowy:Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i gotujemy, aż sos się zredukuje

Oryginalny smak
Orzeszki. 264

/margarynę i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie dzielimy nasze ciasto na małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Grzejemy naszą patelnię do pieczenia orzeszków. Kiedy jest dobrze rozgrzana układamy w niej nasze przygotowane wcześniej kawałki ciasta zamykamy i pieczemy na małym ogniu co chwilę obracając.Pieczemy

Malinowe Pocałunki
Placki ziemniaczane 154

mieszamy  Teraz mąkę i znów mieszamy  Doprawiamy solą i pieprzem nie za dużo  Na rozgrzanej patelni z tłuszczem dużą łyżką nakładamy ciasto kształtując placki  Smażymy z obu stron tak, aby się zrumieniły z obu stron  Usmażone placki

Klaudynkowa kuchnia
Naleśniki z twarożkiem - wiśniami i świeżą miętą 175

żółtka Cukier kryształ do smaku Cukier z prawdziwą wanilią zwww.owocowyraj.eu 2 łyżki kwaśnej śmietany Ser, żółtka, śmietanę i cukier razem rozcieramy i robimy farsz do naleśników. Ciasto pieczemy na lekko posmarowanej tłuszczem patelni na cienkie placki. Gotowe naleśniki nadziewamy twarogiem i zwijamy w rulony lub składamy na kwadraty. Smażymy na oleju na złoty kolor. Na talerzu posypujemy je  cukrem

Apetyczna babeczka
Naleśniki z dżemem 173

konfitury, powideł) Ok. 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki umieszczamy w głębokim naczyniu i mieszamy przy pomocy robota. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeśli jest zbyt gęste dodajemy odrobinę wody gazowanej lub mineralnej, jeśli jest za rzadkie dosypujemy mąki. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nasmarowanej odrobiną oliwy. Gotowe naleśniki smarujemy

Kolizje Smaków
Żółto - zielone placki smażone 161

miksujemy), cebulę, czosnek drobno siekamy. Płatki owsiane, jajko, sól, pieprz, lubczyk dokładamy i wszystko razem przez kilka sek. mieszamy. Mąką zagęszczamy i w ten oto sposób ciasto na placki już mamy. Na patelni łyżkę oleju rozgrzewamy, dynię na nią wykładamy, na małym ogniu ją podsmażamy, szczyptą soli doprawiamy. Placki na oleju smażymy, odwracamy jak złoty kolor widzimy. Na talerz

Moniki Smakołyki
ZAPIEKANE BANANOWE NALEŚNIKI Z OLEJEM RZEPAKOWYM! 229

dużych obrotach mieszamy masę, tak oby powstała jednolita, gładka konsystencja ciasta. Gdyby ciasto było zbyt gęste, dodajcie 1/3 szklankę wody. Dzięki dodatku oleju rzepakowego do ciasta, nie musimy go dolewać na patelnię za każdym razem jak smażymy naleśniki. Oczywiście używamy wysokiej jakości patelni najlepiej teflonowej.  Smażymy na dużej patelni naleśniki.  Przygotowujemy formę smarujemy masłem. Banany kroimy na plastry

SMYKWKUCHNI
Placuszki na maślance z jagodami 183

pieczenia, cynamon, cukier brązowy i waniliowy przesiewamy powoli do miseczki z maślanką i jajem. Dokładnie mieszamy. Jagody myjemy, przebieramy. Posypujemy cukrem pudrem i dodajemy do ciasta. Mieszamy całość. Rozgrzewamy olej na patelni (2 łyżki) i smażymy niewielkie placuszki, po 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Przed podaniem dokładnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Mango Papaja
Piernik staropolski 385

wymiarach 22x38 (lub większej) wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z części równomiernie rozwałkować na spodzie formy. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Ciasto bardzo ładnie rośnie. Powidła śliwkowe przełożyć na teflonową patelnię, podgrzać, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzone płaty piernika przełożyć ciepłymi powidłami. Odstawić w chłodne miejsce na 2 doby. Ciasto przekroić na 3 równe części. Polewa

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania