ciasto z orzechami włoskimi - 4002 przepisów (strona:11/267)

Kruche Ciasto Kokosowo-Orzechowe z Powidłami Śliwkowymi Siostry Anastazji 432

pieczenia  Warstwa Orzechowa: 4 jajka 150 g orzechów włoskich (mielonych) 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100 g powideł śliwkowych Polewa Czekoladowa: 60 ml śmietanki 30% 60 g gorzkiej czekolady  wiórki kokosowe do oprószenia (ok. 2 łyżki) Kruche Ciasto Kokosowo-Orzechowe z Powidłami Śliwkowymi Siostry Anastazji - Sposób przygotowania(...)szybko zagniatamy elastyczne ciasto (gdyby ciasto okazało się zbyt suche dodajemy więcej śmietany). Ciasto umieszczamy w lodówce. Warstwa Orzechowa: Białka ubijamy na sztywno, a następnie ciągle ubijając stopniowo, partiami dodajemy cukier. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i pojedynczo dodajemy żółtka. Następnie wsypujemy bułkę tartą oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy zmielone orzechy włoskie i delikatnie

Słodka Strona
kruszonka orzechowa na dyni korzenno-kisielowej na ucieranym cieście... 143

Składniki: CIASTO UCIERANE: jajka 3 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło lub margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka KRUSZONKA ORZECHOWA: orzechy włoskie 100 gram/tarte lub zmielone, mąka krupczatka 1 szklanka, cukier 2 łyżki, masło lub margaryna 100 gram DYNIA KISIELOWO KORZENNA: woda 1/2 szklanki, dynia 1 kg/pokrojone kostki, przyprawa korzenna 1/2 opakowania, kisiel(...)jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć z 3 minuty, masa będzie "zważona", wsypac mąkę z proszkiem i utrzeć dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona paperem do pieczenia - w blaszce rozsmarować ciasto do naczynia po cieście wsypać tarte orzechy włoskie lub zmielone, dodać mąkę, zimną margarynę i utrzeć ciasto na kruszonkę na cieście wyłożyć dynię, rozsypać kruszonkę, posypać cukrem, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 181

budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć. Układać ciasteczka na forie wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w 180 stopniach. inspiracja

FitKot
Kruche, maślane ciasteczka z migdałami i rodzynkami. 129

mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około  10/15 minut na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 189

miski i wymieszać łyżką. Ciasto nie powinno być, ani za rzadkie, ani zbyt gęste. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, formując okrągłe ciastko. Piec 10-15 minut, aż lekko się zrumienią. Pozostawić do ostudzenia - to wtedy ciastka lekko twardnieją i stają się chrupiące. Razem ze mną ciasteczka wypiekały: Marcepanowy

Ewusiowe Smaki
Szybkie pączusie 99

cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, dodajemy ocet, jajka i serek. Wyrabiamy na jednolitą masę.  Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto wielkości orzech włoskiego.  Smażymy na złoty kolor z obu stron.  Odsączamy z tłuszczu.  Zimne posypujemy cukrem pudrem.  Smacznego

Z notatnika
Bananowe ciacha owsiane 213

następnie mąkę i proszek do pieczenia. Do masy na sam koniec dodajemy płatki owsiane i wszystko dokładnie mieszamy.   Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kuleczki z ciasta wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je delikatnie dłonią.     Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 15-17 minut Po upieczeniu ciasteczka studzimy na kratce.      Zaraz po upieczeniu są chrupiące

Cooking Monster
POAÇA, czyli tureckie bułeczki 112

Zmieszać go z posiekaną pietruszką i pieprzem. Zmieszać wszystkie składniki i ugnieść je. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Nie powinno lepić się do rąk. Potem urywać kawałeczki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Robić kulki i ugniatać w dłoni. Nakładać farsz do środka i sklejać brzegi. Posmarować blachę margaryną. Układać sklejone poaçe. Smarować każdą żółtkiem i sypać czarnuszką. Włożyć do pieca

Tureckie Przepisy
Ciasteczka pierniczkowe 144

masła i połączenia składników. Ostudzić. Do sporej miski przesiać mąkę, sodę, sól i przyprawę do piernika. Dodać jajko, olej i mieszaninę miodową. Połączyć mikserem składniki, zarobić. Odrywać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z lekkimi odstępami. Piec w 180'C około 15 minut. Wystudzić na kratce, zimne posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 142

mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut. Smacznego

greenscarf
Ptysie śnieżynki z kremem 99

czasu do czasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C.  MASA: W 3/4 szklance mleka wymieszać obie mąki, resztę mleka zagotować

Camilla w kuchni
pierniczki z przepisu mojej Babci (bez leżakowania, miękkie) 152

Miód, cukier i margarynę rozpuścić w garnuszku i dodać do mąki, wbić jajko, wymieszać (ja zrobiłam to za pomocą miksera, ciasto jest dość gęste). Z masy nabierać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i lekko zwilżonymi dłońmi formować je w kulki, następnie lekko je spłaszczyć i ułozyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12 minut w 170*C. Studzić

chili & sugar
Razowe ciasteczka z cynamonem i kardamonem 114

zmiksować. Wsypać mąkę, mleko i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulkę i zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce 2 godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto, odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulkę i spłaszczyć ręką, Ułożyć na blaszce do pieczenia. Można wykonać stempel np. dnem kieliszka. W tym celu maczać dno w mące i odciskać wzorki na ciasteczkach

Chocolate Muffin Blog
Pancakes z kaszą manną i orzechami 139

zgęstnieje. Odstawić by lekko ostygła. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier, sól, jajka i kaszę. Zmiksować na gładką masę. Pod koniec dodać garść pokruszonych orzechów włoskich. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać odrobinę mleka. Rozpuścić niewielką ilość masła na patelni i smażyć placuszki ok.2 min, kiedy na powierzchni pojawią się pęcherzyki przewrócić na drugą stronę i smażyć

pink envelope

Proponowane wyszukiwania