ciasto z orzechami włoskimi - 4002 przepisów (strona:18/267)

Snikers inaczej wg. Siostry Anastazji 662

Składniki na ciasto kakaowe : 7 jajek 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru Składniki na ciasto orzechowe : 250 g zmielonych orzechów włoskich   +  1/2 szklanki do posypania wierzchu ciasta 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku 1 cukier waniliowy(...)kakao. Wszystko delikatnie wymieszać. Dużą formę  wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Po upieczeni i przestygnięciu przeciąć ciasto kakaowe na pół. Ciasto orzechowe : Białka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym . W miseczce wymieszać 250g    zmielonych orzechów , mąkę ziemniaczaną i zwykłą z proszkiem. Do białek stopniowo dodawać mieszankę orzechową

Sama słodycz i szczypta chili
Pumpkin pie/Tarta dyniowa na spodzie z orzechowej mąki z cynamonową śmietaną 147

mnie to niezmiernie. Tak mnie zaskoczyło, że aż więcej napisać nie mogę. Może tyle jeszcze, że jest smaczne. Idealne dla wielbicieli korzennych przypraw. PUMPKIN PIE Składniki na ciasto: - 300 gram zmielonych orzechów włoskich - 100 gram drobnego cukru - 100 gram zimnego masła - 1 jajko - 2 łyżki mleka Przygotowanie ciasta: Miksujemy razem orzechy, cukier i masło - staramy się robić to przy użyciu

Życie zamknięte w smaku
Mazurek wielkanocny z masą daktylową i koksem 133

Mazurek wielkanocny z masą daktylową i koksem Składniki – ciasto: Masło – 250g Cytryna (skórka) – 1 sztuka Cukier puder – 200g Żółtko – 2 sztuki Sól – szczypta Składniki – masa daktylowa: Suszone daktyle – 2 szklanki Kakao – 2 łyżki Mleko – 1-2 łyżki Orzechy nerkowce – ½ szklanki Dodatkowo: wiórki kokosowe ( np. firmy Kresto ), orzechy włoskie, daktyle Wykonanie – ciasto: Miękkie masło połączyć z cukrem, startą skórką z cytryny(...)minut w 180 stopniach. Wykonanie – masa daktylowa: Wykonanie: Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 1-2h aż zmiękną. Po tym czasie zmiksować je na gładką masę z orzechami nerkowca i mlekiem. Dodać do nich kakao i całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przygotowaną masę rozsmarować na upieczonym spodzie, posypać wiórkami kokosa i ozdobić suszonymi owocami, orzechami

Kuchnia Bon Appetit
Ciastka dyniowe z serowym nadzieniem i aromatyczną skorupką 139

minut). Dodać jajo, zmiksować. Mieszając dodać puree z dyni. Dodać mieszankę mączną. Wymieszać łyżką do połączenia składników. Ciasto przykryć schłodzić przez 30 minut. Po tym czasie z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie schłodzić przez 30 minut. Kulkę z ciasta spłaszczyć w dłoni na placek. Na środek placka nałożyć porcję masy serowej. Brzegi dokładnie zlepić, zrolować kulkę. Obtoczyć

Pełny talerz
Piernikowy murzynek z gruszkami 210

łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 150 g marmolady z pigwy (lub innej, najlepiej kwaskowatej) 100 g gorzkiej czekolady (1/2 tabliczki) oraz połówki orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Zmieszać z cynamonem, przyprawą do pierników i posiekanymi orzechami. Gruszki obrać, pokroić w kostkę i odstawić. Białka ubić(...)puder ubić mikserem. Dodać mascarpone i sok cytrynowy i miksować aż składniki dobrze się połączą. Górny blat ciasta posmarować cienko pozostałą marmoladą i wyłożyć na nią krem śmietankowy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę (robię to obieraczką do warzyw). Przybrać połówkami orzechów włoskich

Trzeci talerz
SERNIK KAJMAKOWO BAKALIOWY 495

mleko, proszek budyniowy, miksujemy.Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy upieczone ciasto, smarujemy masą kajmakową. Orzechy włoskie tłuczemy na drobniejsze kawałki, mieszamy z żurawiną i rodzynkami. Wykładamy na wierzch ciasta. Zapraszam na stronę Mlekovity: http://www.mlekovita.com.pl/php/Zapraszam również na profil firmy

Z Majeczką w kuchni
Piernik staropolski 151

Przykryć ściereczką lub folią spożywczą, nakłuć.  Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 4-6 tygodni w chłodne miejsce (ciasto nie może przemarzać). Pieczenie na 5-7 dni przed świętami: Ciasto dzielimy na trzy równe części (najlepiej zważyć i podzielić ). Każdą cześć rozwałkować na wymiar blaszki ok. 40x25 cm. Blaty pieczemy ok 15-20 minut w 170*C ( każdy osobno), czekamy(...)wierzch kładziemy papier do pieczenia i blaszkę większą niż piernik. Obciążamy ciężkimi albumami. Oblewamy polewą 1 dzień przed świętami: 80 g masła 200 g gorzkiej czekolady posiekane orzechy włoskie do posypania Ciasto przekrawamy na trzy równe części. W garnuszku rozpuszczamy masło, wrzucamy czekoladę i trzymamy na małym ogniu do rozpuszczeni. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Oblewamy wierzch piernika oraz smarujemy

Chocolate Muffin Blog
Makowiec z kaszy jaglanej (ciasto bezglutenowe) 190

połówki pomarańczy garść rodzynek łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 70 gram czekolady gorzkiej najlepiej ze stewią lub ksylitolem 50 gram masła lub oleju kokosowego stałego  podprażone orzechy włoskie  Kaszę ugotuj w mleku ze szczyptą soli i miodem. Wyłóż do miski, zblenduj i wystudź. Następnie dodaj olej, olejek migdałowy, jajo, proszek do pieczenia, skórkę  pomarańczy, rum. Całość(...)masę do formy i piecz ok 50- 60  minut w 180 stopniach.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej dodaj olej kokosowy lub masło. wymieszaj. Polej wierzch ciasta. Połóż uprażone orzechy włoskie

AZgotuj!
Ciasto z pigwą i orzechami włoskimi 209

podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia ( można ją również posmarować masłem i oprószyć mąką albo bułką tartą), na wierzch kroimy na drobne kawałeczki pigwę ( lekko wklepując w ciasto ) i posypujemy orzechami włoskimi i cukrem waniliowym.Pieczemy około 50 minut (pod koniec sprawdzamy patyczkiem).Smacznego

Słodkie Przyjemności
Chleb z żurawiną i orzechami włoskimi 140

żurawiny 50g orzechów włoskich (pokrojonych na kawałki i podprażonych delikatnie na suchej patelni) pół łyżeczki soli Wykonanie: Do 250ml zimnej wody dodajemy kostki lodu - należy poczekać, aż się rozpuszczą. Do wody dodajemy drożdże, mód i sól. Mieszamy, aż się rozpuszczą. Mąkę przesiewamy do dużej miski i dodajemy do niej wodę (z drożdżami, miodem i solą). Mieszamy dokładnie. Ciasto wyrabiamy przez(...)przykrywamy ściereczką. Odstawiamy je na minimum 10 godzin (można np. na całą noc).  Po tym czasie, gdy ciasto wyrośnie znów je zagniatamy i dodajemy orzechy włoskie (pokrojone i podprażone). Z ciasta formujemy kulę, którą mocno posypujemy mąką i wkładamy do formy, w której będziemy piekli chleb (u mnie keksówka a długości 20cm). Odstawiamy na godzinę.  Po godzinie rozgrzewamy

Mania Wypiekania
Kawowe placuszki z orzechami włoskimi 174

tego, aby ułatwić sobie życie… pomocne w tym będą także poniższe placuszki, które są równie proste, o ile nie prostsze. W miejsce owoców w cieście znajdziesz chrupiący dodatek w postaci posiekanych orzechów włoskich, dodatek kawy sprawi, że placki będą miały interesujący, lekko cierpki charakterystyczny dla kawowych deserów smak. Jeżeli osoba zasiadająca do śniadania jest niższego wzrostu, zamiast kawy dodaj kakao(...)powstała roślinna maślanka. Następnie dodaj do niej syrop klonowy i wszystkie mokre składniki wlej do miski z suchymi. Dokładnie wymieszaj, aby powstało gładkie ciasto. Następnie wlej olej kokosowy i wsyp orzechy włoskie, wmieszaj je w kawową masę. Odstaw na 5 minut.  Rozgrzej patelnię z nieprzywierająca powłoką, za pomocą łyżki wykładaj ciasto i smaż po 2-3 minuty z każdej

Roślinna - blog wegański
Ciasto orzechowe 131

ciasto pochodzi właśnie z tego bloga z moimi małymi zmianami. Wszystkim smakowało. Proste, a dobre! Dla kogo: dla fanów orzechów włoskich dla tych, którzy lubią łupać orzechy dla dbających o swój mózg (orzechy=dobra praca mózgu) Składniki na ciasto: 175g masła 30g cukru trzcinowego 100g cukru białego 4 jajka 150g orzechów włoskich (mielonych) 160g bułki tartej 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia skórka otarta z pomarańczy 2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego szczypta soli Składniki na dekorację: 100g gorzkiej czekolady do dekoracji połówki orzechów włoskich do dekoracji - ok. 20 sztuk Wykonanie ciasta: Masło roztopić i odstawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec odrobinę soli. W dużej misce wymieszać suche składniki: cukier (dwa rodzaje), zmielone orzechy, bułkę tartą, proszek

Mania Wypiekania
Tarta z jabłkami i orzechami w karmelu 804

szklanka łuskanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE Zagniatamy ciasto z podanych składników.  Wyrabiamy, robimy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Formę na tartę smarujemy masłem. Ciasto wałkujemy formując koło i wyklejamy nim foremkę ( odkrawając wystające ciasto i uzupełniając ewentualne braki na brzegach).   Nakłuwamy ciasto widelcem. Układamy na cieście folię aluminiową(...)ciasto po środku nie wybrzuszyło się. Pieczemy w ten sposób przez 15 min z termoobiegiem w temp. 170 stopni.  Zdejmujemy folię z fasolą i pieczemy jeszcze przez 5 -10 minut, aż ciasto się zarumieni.    Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy je na plasterki i układamy okrężnie na tarcie . Orzechy siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 432

mleka 6 łyżek kaszy mannej 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotowac, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyc mąkę i wymieszac , aby nie powstały grudki. Dodac jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobic i podzielic na 3 części. Każdą rozwałkowac do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)składniki się rozpuszczą i na sam koniec dodajemy margarynę i czekamy aż powstanie piękna lśniąca polewa , którra polewamy wierzch ciasta.Dodatkowo: Mielimy w blenderze 20 g orzechów włoskich . Zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi dekorujemy ciasto. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort chałwowo-orzechowy 138

Zdecydowanie polecam go osobom, które lubią bardzo słodkie ciasta, bo to właśnie takie jest. Nawet dla mnie kogoś kto zawsze mawia, że nie ma czegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej wilgotne i chyba już odrobinę mniej słodkie. Biszkopt kakaowy:  5 jajek 3/4 szklanki(...)szklanka drobno posiekanych podpieczonych (na suchej patelni przez kilka minut) orzechów włoskich. Pierwszy blat ciasta nasączamy ponczem, wykładamy ok 1/3 masy chałwowej. Przykrywamy drugim blatem ciasta, który również nasączamy wykładamy owoce i przykrywamy trzecim. Pozostałym kremem smarujemy dość grubo boki oraz wierzch ciasta. Na koniec posypujemy czekoladą oraz orzechami, wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania