ciasto z orzechami włoskimi - 4002 przepisów (strona:24/267)

Lebkuchen 327

kilku dniach. Składniki:250 g mąki pszennej85 g mielonych orzechów laskowych, włoskich i migdałów3 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika1 łyżeczka mielonego cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej200 ml płynnego miodu85 g masłaskórka otarta z pomarańczy i cytrynyPrzygotowanie:Suche składniki: mąkę, mielone orzechy i migdały, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy mieszamy w misce.W garnuszku z grubym dnem podgrzewamy(...)cytryny i mieszamy mikserem. Ciasto będzie bardzo lepkie. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, wtedy ciasto zgęstnieje. Po tym czasie z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, w dużych odległościach od siebie. Każdą kulkę spłaszczamy łyżką. Ciasto jest bardzo klejące, dlatego przed formowaniem kulek dobrze jest zwilżyć dłonie wodą

Smakowity Blog Kulinarny
Śniegowe kule- ciasteczka 173

włoskich 1 szklanka cukru pudru do obtoczenia ciastek Masło utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować do połączenia się składników. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed pieczeniem włożyć ciastka wraz z blaszką na 30 minut do lodówki, aby się dobrze schłodziły. Piec

O kuchni z uczuciem
Placek śliwkowo-orzechowy 237

orzechów włoskich, zmielonych   Kruszonka orzechowa: 50 g zimnego masła 50 g cukru 70 g mąki pszennej 50 g orzechów włoskich, zmielonych   Dodatkowo: 600 g śliwek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Kaszę mannę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i zmielone orzechy wymieszać w dużej misce. Następnie dodać resztę składników (jajka, masło, ekstrakt i mleko). Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Rodzinny mazurek dwukolorowy 129

białej czekolady 40 ml śmietanki 36 % Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa rodzynki orzechy włoskie migdały Składniki na ciasto umieścić w misce i zarobić mikserem lub ręcznie.  Rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35 x 25, z reszty ciasta uformować wałeczki i przymocować, dzieląc ciasto na cztery prostokąty. Docisnąć dobrze brzegi. Schłodzić w lodówce 1 godzinę.  Przygotować nadzienie. Śmietankę podgrzać, dodać(...)uzyskania gładkiej masy. Tak samo postąpić z białą czekoladą (w osobnym garnku). Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec w 200°C przez 12-15 minut. Wyjąć, wystudzić. Wystudzony mazurek wypełnić  masami czekoladowymi i udekorować dowolnie np. migdałami, rodzynkami, skórką pomarańczową i orzechami włoskimi. Przechowywać w chłodnym miejscu.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Bawole oczy według Siostry Anastazji 568

dodać kakao. Jasną część ciasta wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułka tartą formę o wym. 25 x 36 cm. Nakłuć widelcem, posmarować dżemem z porzeczek. Z ciemnego ciasta odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, utoczyć kulkę, spłaszczyć i nałożyć twardą marmoladę. Skleić tworząc kulkę. Ułożyć kulki na jasnym cieście w równych odstępach. Piec około 25-30 minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe z kremem i orzechami włoskimi o cudownym cynamonowym zapachu 504

zdecydowanie jej ciastem nr 1, o którego zrobienie czasem jest nawet proszona ;p Wypróbowałam przepis i czystym sumieniem przyznaje – przepis prosty, ciasto wychodzi i w smaku jest tak samo obłędne – słodkie, wilgotne, aromatyczne, z kawałkami orzechów włoskich i aksamitnym kremem. A do tego nikt nie rozpoznaje w nim marchewki, co jest dużą zaletą, gdy częstujemy nim mało otwartych na nowe(...)przepisie: 21 cm x 21 cm lub o średnicy 24 cm). Wstaw do piekarnika na 1 godzinę i piecz do tzn. suchego patyczka. Składniki CIASTO 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 2 jajka 200 g cukru trzcinowego lub drobnego cukru 150 ml oleju roślinnego 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pszennej lub pełnoziarnistej 1 łyżeczka

Eat me! Fit me!
Leśna tarta z kurkami i orzechami włoskimi 204

kurek 1 cebula 70 g orzechów włoskich 150 g serka jogurtowego lub śmietankowego, typu Almette 100 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę. Dodać jedno jajko, starty żółty ser, szczyptę soli oraz mąkę pełnoziarnistą - szybko zagnieć kruche ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schować(...)Zmiksować 2 jajka, serek, śmietanę oraz mąkę pszenną. Dodać grzyby z cebulką i orzechy włoskie. Doprawić do smaku solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.  Wyjąć podpieczone ciasto, ostrożnie zdjąć groch i folię/papier do pieczenia. Na ciasto wylać masę serową z grzybami i orzechami. Na środek tarty wbić całe jajko. Piec tartę 20 minut w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Rocher 313

Ilość porcji: cała blacha Ciasto I: 2,5 szklanki mąki 1 margaryna 6 żółtek 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto II: 6 białek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150g orzechów włoskich Krem: 0,5 margaryny 1 puszka mleka krówkowego 1 czekolada deserowa lub gorzka 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do posypania Ciasto I Wszystkie składniki wykładamy(...)pieczenia blach. Następnie podpiekamy je przez ok 10-15 min w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200 stopni. Ciasto będzie gotowe, gdy zacznie się rumienić. Ciasto II Pozostałe białka ubijamy z cukrem na puszystą pianę za pomocą miksera, następnie dodajemy mąkę i orzechy. Połowę masy przekładamy na gotowe już upieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy na lekko beżowy kolor

Kolizje Smaków
Wilgotna Babka z Mlekiem Skondensowanym 234

pieczenia szczypta soli  160 ml mleka skondensowanego Polewa: 80 g czekolady karmelowej (ewentualnie mlecznej) 80 ml śmietanki kremówki 30% łyżka rumu lub wódki (opcjonalnie)  ok. 80 g orzechów włoskich Wilgotna Babka z Mlekiem Skondensowanym - S posób przygotowania : Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło miksujemy razem z cukrem(...)czekolady oraz otrzymania gładkiej kuwertury. Po chwili polewamy czekoladą wierzch babki i od razu posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Dobrej jakości, belgijską czekoladę a także karmelową czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.   Moje posty

Słodka Strona
Mazurek kokosowo- orzechowy 167

puszki masy orzechowej z kawałkami orzeszków   HELIO , Dekoracja: orzechy włoskie HELIO, rodzynki, wiórki kokosowe, jajka czekoladowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję wiórki kokosowe, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na tortownicę o średnicy 24cm. Ciasto wystające na brzegi podwijam w stronę środka i lekko dociskam. Piekę(...)około 35 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Na przestudzonym mazurku rozsmarowuję masę orzechową . Ciasto dekoruję wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi , rodzynkami oraz czekoladowymi jajkami. Do przygotowania mazurka wykorzystałam masę orzechową oraz orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy HELIO. Produkty HELIO to składniki idealne do przygotowywania domowych wypieków. Zawsze znajdą miejsce w mojej kuchni. Produkty są warte polecenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowy chlebek z marchewką i orzechami włoskimi 163

minut i dopiero wtedy dodaj do reszty składników. Obok piekącej się formy z ciastem koniecznie postaw żaroodporną miseczkę z wodą – chlebek stanie się jeszcze bardziej delikatny.  Wspaniały i zdrowy wypiek w pyszny sposób łączący ze sobą pożywność orkiszu, witaminy marchewki i zdrowe tłuszcze orzechów włoskich. Składniki: 3 szklanki mąki orkiszowej typ 700 szczypta soli 1 opakowanie (7g) drożdży instant(...)rondlu podgrzej mleko sojowe tak, aby było ciepłe i dodaj do niego syrop klonowy. Powoli przelej je do miski z suchymi składnikami i zagnieć ciasto. Po chwili dodaj też orzechy włoskie z olejem kokosowym, a potem startą marchewkę i całość dalej zagniataj do momentu, aż uzyskasz gładkie ciasto, co powinno zająć około 10 minut. Przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe

Roślinna - blog wegański
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami + film 393

tortownicę 23 cm                        spód ciasta 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 170 g masła                      masa serowa(...)starannie ją rozprowadzamy Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężało. Do miski przekładamy lekko podgrzaną masę kajmakową, dodajemy połamane orzechy włoskie i wszystko razem łączymy. Tak przygotowaną masę  dokładnie rozprowadzamy po wierzchu ciasta. Gotowe ciasto ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowite Dania
Bezglutenowe oponki serowe 179

ciasto wyjdzie za twarde. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Podzielić na dwie części, 3/4 i 1/4. Z większej części rękami obtoczonymi w mące, odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, kulki spłaszczać, zrobić dziurkę. Odłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Z pozostałego ciasta uformować kulki wielkości dużego orzecha laskowego. Do garnka z grubym dnem, o średnicy około

moj przepis na
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, NA MĄCE ORKISZOWEJ 395

Dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy po jednym jajku. Do uzyskanej masy dodajemy suche składniki i mieszamy.Ciasto schładzamy w lodówce ok.30 minut.Po schłodzeniu formujemy z ciasta małe kulki wielkości orzecha włoskiego i odciskamy na każdym ślad widelcem, Gdyby widelec się kleił ,to oprószyć go mąką, moje ciasto się nie kleiło. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ok.15

Smaczne Zdrowe
Łatwy orzechowiec 191

Dzisiaj przepis na przepyszne ciasto - orzechowiec z przepisu Teściowej CIASTO150g miodu3 jajka200g cukru200g masła400g mąki1 łyżka sody1 łyżka octu Jajka i cukier ucieramy w malakserze.Mi

Moje Kuchenne Rewelacje