ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:675/1309)

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 4022

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Już dawno nie piekłam żadnego ciasta z owocami więc postanowiłam zrobić ciasto z brzoskwiniami. Ciasto wyszło delikatne i puszyste, że na pewno upiekę je jeszcze nie raz. Polecam :-) Składniki: 320 maki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 120 g jogurtu naturalnego(...)puszki Sposób wykonania: Masło lub margarynę rozpuścić i schłodzić. Jajka utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, przesianą mąkę, rozpuszczony tłuszcz i proszek do pieczenia. Średnią blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do blachy. Brzoskwinie pokroić w kostkę i wyłożyć na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut

Na słodko lub wytrawnie
Pyszne ciasto z bitą śmietaną i truskawkami 166

śmietan-fix'u 1-2 cukry wanilinowe Truskawki:) Przygotowanie: Masło ubić z cukrem do momentu aż powstanie biała masa. Dodać ubite jajka i jeszcze chwilę miksować. Dodać ekstrakt waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksować jeszcze chwilę. Gotowe ciasto nałożyć do formy do tarty . Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Ciasto nie wyrośnie poza tartę

The Sweet Damsel
Jogurtowy murzynek 1408

proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli Wykonanie: - żółtka utrzeć z cukrem, dodać jogurt, wymieszać - do masy dodawać stopniowo przesiane składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cynamon - ubić pianę z białek ze szczyptą soli, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać - ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką, piec

Smakołyki Bereniki
Tort Marcinek 175

oddzielić od białek. Masło rozpuścić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na białą puszystą masę, pod koniec ubijania dodać wymieszane ze sobą mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać wszystko. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta, delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia odrysować sobie okrąg (u mnie(...)Placek zdejmuję z papieru i powtarzam tę czynność aż do wyczerpania ciasta. U mnie wyszło 9 placków. Placki studzić najlepiej osobno, aby dokładnie wyschły. Gdy placki będą wystudzone, ubijamy śmietankę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder i wlewamy sok z cytryny, i ubijamy aż do zgęstnienia masy.  Placki przekładamy kremem (po 3 łyżki kremu na placek). Wierz również

na moim stole...
Ciasto z krakersów 172

Pomysł na takie ciasto znalazłam  tutaj ...przybierałam się dość długo, żeby je zrobić i w końcu zrobiłam..jak dla mnie..mhm..po prostu jakoś nie przypadło mi do gustu..ale przepisem dzielę się dalej....może komuś posmakuje. opakowanie krakersów - solonych, nie smakowych (ok 200g) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 100 g margaryny garść suszonej żurawiny\ rodzynek Kresto garść lub więcej(...)pokruszyć.Dodać  mleko z puszki, rozpuszczoną margarynę , bakalie [ orzechy i migdały podprażyłam na suchej patelni]i wymieszać.  Gotową masę przełożyć do lekko wytłuszczonej formy i piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą

Moje domowe kucharzenie
Sernik dietetyczny z multicookera Redmond 370

stewie. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Masę sernikową wymieszać z pianą. Dodać żurawinę i aromat. Przemieszać delikatnie. Masę przełożyć do wyłożonego papierem multicookera. Ustawić funkcję CAKE i czas 50 minut.  W piekarniku piecz ciasto w temperaturze 180 stopni opcja pieczenia góra i dół przez 40-45 minut.  Do zrobienia ciasta inspirowałam się przepisem

ClauditteMissCooking
Tarta bananowa z kremem śmietankowym 107

ludzi sfrustrowanych nie wiedzących czego chcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo – cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim „tarasie” z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składnikikruche ciasto

Pink Envelope
SZARLOTKA NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE, OTULONA BEZOWĄ KOŁDERKĄ I OBSYPANA KRUSZONKĄ 361

blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki na ok.30 minut (może być dłużej, moje było 2h). Drugą część rozkruszonego ciasta wstawiamy w misce do lodówki (będzie potrzebne później do obsypania). Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier, po każdym dodaniu chwilę miksujemy. Masa ma być sztywna i błyszcząca. Gdy chcemy cieniutką warstwę bezy dajemy dwa białka i 100g cukru, gdy chcemy(...)wymieszane z mąką ziemniaczaną, na nie wykładamy masę bezową i całość obsypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy na termoobiegu ok.10 minut, następnie temperaturę zmniejszamy do 180*C i dopiekamy ok.20-25 minut (również termoobieg), gdy zbytnio się rumieni można zmniejszyć pod koniec temp.do 160*C. Najlepiej przygotować ciasto dzień wcześniej, wówczas zdąży wszystko ładnie ściągnąć

Smaczne Zdrowe
Miętowy sernik z czekoladą 183

ziemniaczanej 90 ml syropu mi ę towego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze ugnieść. Całość schłodzić w lod ó wce przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy

Mia Cucina Sofieta
Ciasto dyniowe 197

cukrem wanilinowym 2. Odstawiamy z ognia. 3. Dodajemy mus i aromat. 4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. 5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia. 6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. 7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę. 8. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut w temperaturze

Ditecz
Babka Piaskowa 145

się obyć bez Baby. W zeszłym roku zachęcałam do upieczenia Dziada , w tym natomiast podaje przepis na pyszną babkę piaskową. Przepis prosty, a rezultat rewelacyjny. Babka piaskowa należy do ciast, które jak już się na nie skusi to nie można przestać je jeść. Naprawdę polecam wszystkim. Składniki: 4 jajka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej(...)gładką masę. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać mąkę do wcześniej ubitej masy cały czas miksując. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Formę dokładnie wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy. Piec w temperaturze 170 o C przez 50 minut. Przed wyciągnięciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto

Mama Gotuje
Tartaletki ucierane z rabarbarem 162

Wiosna to również czas rabarbaru. A, że go mam w ogródku to trzeba go jakoś wykorzystać. Robię kompot ale najbardziej lubimy z nim wypieki. Dzisiaj chcę Wam zaproponować ciasto ucierane w formie małych "tartaletek". Składniki: 130 g margaryny lub masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szkl cukru 2 jajka 1 szkl mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 łyżeczki(...)cały czas ucierać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko dodać do masy, utrzeć na jednolitą i gładką masę. Foremki do tartaletek o średnicy 9 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do 2/3 wysokości foremek wyłożyć ciasto i ułożyć pokrojony w plasterki rabarbar. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół)i piec około 20-25 minut

Ala piecze i gotuje
Piernik kanadyjski (herbaciany) z kremem daktylowo-pomarańczowym 164

świąteczną wersję i zrobiłam krem daktylowo-pomarańczowy, ale jeśli ktoś nie lubi daktyli można przygotować go z masą z kaszy mannej lub budyniową. Całość polałam polewą, ale - prawdę mówiąc - mogłoby jej być trochę mniej, bo w yszło bardzo słodk o . Oczywiście ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień :) SKŁADNIKI: (proporcje są na formę keksówkę ok 12x33 cm, jeśli chcemy otrzymać dużą(...)Uwaga: Można ciasto podzielić na 3 części i każdą piec osobno w keksówce, ale powyższy sposób jest prostszy i szybszy. Przygotowując po dwójną porcję należy ciasto podzielić na 3 części i każdą piec osobno w standardowej blaszce ok 23x33 cm. Krem daktylowo-pomarańczowy: 1. Daktyle pokroić drobno, przełożyć do rondelka i zalać wodą oraz sokiem z pomarańczy. Gotować na małym

Kto ugości moich gości?
Ciasto czekoladowe bez jajek 136

sól. Dolewamy olej, ocet, mleko i odrobinę aromatu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Przelewamy do formy 18 cm. Wyrównujemy i obsypujemy suszonymi owocami. Pieczemy 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 160st. Po upieczeniu wyciągamy z formy, studzimy na kratce. Przecinamy wystudzone ciasto na połowę, smarujemy dżemem i wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Gotowanie moimi oczami
Quiche lorraine z wędzonym boczkiem, dynią i topinamburem podany z weissbierem 202

połowy cytryny, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanego tymianku, 1 łyżka oliwy, Migaine (masa jajeczna): 3 jaja, 175 g śmietany 30%, 125 g serka kremowego, 3 łyżki tartego parmezanu, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, biały pieprz, sól morska. Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, 130 g schłodzonego masła w kawałkach, 1 łyżka zimnej wody(...)lodówce przez 30 minut.    Nagrzać piekarnik do 200 stopni, ciasto przykryć papierem do pieczenia, na wierzch wysypać fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia. Piec 15 minut, po upieczeniu usunąć papier i fasolę, przestudzić.  Quiche W między czasie przygotować farsz i masę jajeczną. Boczek pokroić w cienkie paski, podsmażyć na oliwie na małym ogniu, dodać wyciśnięty przez

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania