Ciasto cytrynowo-kokosowe

Ciasto cytrynowo-kokosowe

Ciasto cytrynowo-kokosowe

  Składniki masło, 220g cukier, 2 szklanki jajka, 4 duże sztuki cukier waniliowy, 1 opak mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl wiórki kokosowe, 1 szklanka sok z 1/2 dużej cytryny skórka otarta z 1/2 dużej cytryny cukier puder do posypania Przygotowanie Masło roztapiamy w rondelku, przelewamy do miski, w której będziemy wyrabiać ciasto. Do ciepłego jeszcze masła dodajemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy przez 3-4 minuty, aż masa stanie się biała i błyszcząca. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku. Ko... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.