Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Ciasto bananowe z dodatkiem wanilii, miodu, rodzynek oraz orzechów. Długo zachowuje świeżość. Chlebek można upiec w całości z mąki pszennej, ale polecam zmieszać mąkę pszenną z żytnią razową. 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki razowej mąki żytniej 4 średnie dojrzałe banany szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki rodzynek 2 jajka 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1/4 szklanki miodu 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, banan, jogurt, orzechy włoskie, ciasto bananowe, bananowe, ciasto z orzechami, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.