ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:667/1309)

ciasto Biało czarne w 1godzine----torta bianco e nero in 1 ora 384

proszkiem, zapach i wszystko razem jeszcze dobrze zmiksowac. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Ja do części masy dodałam kakao. Na wierzchu poukładać owoce . Posypać cukrem pudrem,który po upieczeniu da taka ładna chrupiący wierzch. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika.Piec ok. 40 do 60 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka.U mnie z podwójnej porcji. --torta

w mojej kuchni
Brownie jaglano-bananowe 298

średnim ogniu aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 15 minut). Odstawić do przestygnięcia. Ugotowaną kaszę zblendować na gładką masę. Przełożyć do garnka. Następnie zblendować banany. Dodać do kaszy wraz z jajkiem, jogurtem, miodem i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam podłużnej formy o wymiarach podstawy 28 x 8 cm). Piec około

Bullio
Babka jabłkowo - marchewkowa 219

jesienną. Pomysł dodania marchewki i jabłka tylko pozornie jest kontrowersyjny. To dzięki ich dodatkom babka jest jest wilgotna i ciasto nie wysycha. Polewa wieńcząca babkę przygotowana na bazie twarożku jest absolutnie rewelacyjna. Pięknie tężeje, bez konieczności wstawiania ciasta do lodówki. Super smak i świetny przepis, bo z małą ilością cukru.  Składniki: 250 g mąki orkiszowej jasnej(...)Natychmiast skrop go sokiem z cytryny i wymieszaj z marchewką. utrzyj 175 g masła z cukrem, szczyptą soli i cynamonem. Kiedy masa będzie jasnokremowa, dodaj jajka, całą mąkę i proszek do pieczenia. Szybko wymieszaj z marchewką i jabłkami ciasto przełóż do formy. Piecz 45-55 minut. Upieczoną babkę studź 10 minut w foremce. Następnie wyjmij i studź na kratce przygotuj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
tort w-z ka 147

będzie nie dość wodnisty dodać mleka (nigdy prosto z lodówki) musi mieć temperaturę pokojową. Piec 45 minut na 160 st. Masa: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem rozpuszczoną łyżką żelatyny w wodzie oraz z śnieżką. Odstawić do lodówki. Wystudzone ciasto przekroić na pół, dół mocno nawilżyć przegotowaną wodą z łyżką spirytusu. Następnie gdy woda wsiąknie rozsmarować dżem. Na dżem wyłożyć

Pychotkaaa
Babka czekoladowa 139

cukrem na jasna masę. Dodać żółtka. Zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao i szczypta soli. Dodać do masy. Zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Czekoladę posiekać na kawałki. Białka wraz z czekoladą delikatnie wymieszać z pozostałym ciastem. Formę keksówkę wysmarować masłem, oprószyć mąką (lub użyć papieru do pieczenia). Przełożyć ciasto, wyrównać górę. Piec w 170 stopniach przez

Moja Galeria Smaku
truskawki z budyniem w ucieranym cieście... 174

sztuk, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier puder - ile potrzeba jajka "L", miękka palma, cukier ucierać mikserem z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypac mąkę z proszkiem i utrzeć z 2 minuty dość gęste ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, do blaszki rozsmarować 3/4 ciasta 700 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdzowa tarta z botwinką i serem gorgonzolla 101

Wariacje na temat nowalijek...tym razem próbuje do tarty ciasto drożdżowe SKŁADNIKI Ciasto: 200 g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miałkiego cukru 10 g świeżych drożdży lub 5 g suszonych 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: pęczek botwinki   200 g sera białego 100g sera Gorgonzolla   1 jajko 1 łyżka śmietany  sól morska i świeżo(...)ciepłej wody. Dodać jajko i oliwę, wymieszać, wlać do dołka. Składniki połączyć, mieszając drewnianą łyżką. Gdy powstanie jednolita masa, wyłożyć ją na stolnicę/blat i zagniatać ok. 5 minut aż przestanie kleić się do rąk. Przełozyć ciasto do miski, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45-50 minut lub aż podwoi swoją objętość. W międzyczasie przygotować nadzienie. Umytą

MarciochaKucharzy
Wzywamy naturalne posiłki 204

oceńcie sami czy warto. Do promocji akcji można się przyczynić również kulinarnie- robiąc jakiś smakołyk z miodem. Nie byłabym sobą, gdybym nie skorzystała na takiej okazji:) Zapraszam na: WILGOTNE CIASTO MARCHEWKOWE Z MIODEM 4 jajka 1,5 szklanki cukru 4 pełne łyżki miodu 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli(...)prostokątną formę do pieczenia (natłuszczamy i posypujemy bułką tartą). Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy miód, olej, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Na koniec dorzucamy tartą marchewkę i dobrze mieszamy. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy 40 minut do suchego dźgulca. Składniki na krem miksujemy razem i nakładamy na ostudzone ciasto

les mirabelles
Sernik pomarańczowy z owocową glazurą 186

gładką masę, wykładamy na dnie blaszki i odstawiamy.      Składniki na masę serową wyjmujemy godzinę wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej. Ścieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy sok. Miksujemy z twarogiem, cukrem i mąką. Jajka rozkłócamy ze sobą i łączymy delikatnie z resztą ciasta. Pieczemy godzinę w temperaturze(...)stopni (na dolnej półce piekarnika można wstawić miseczkę z wodą).      Po ostygnięciu ciasta przygotowujemy glazurę pomarańczową. Konfiturę, skórkę i sok z dwóch pomarańczy zagotowujemy i czekamy chwilę aż zgęstnieje. Cały czas mieszając dodajemy rozpuszczoną w kilku łyżkach wody żelatynę. Lekko przestudzoną masę wylewamy na wierzch sernika i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli komuś mało kalorii, można

sama złodycz
Ciasto gruszkowe 157

Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa zielona 2 galaretki gruszkowe 4 gruszki masa śmietanowa 400 ml śmietany 30% 2 łyki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody dodatkowo kakao  dżem Wykonanie: Mąkę przesiać z kakao oraz proszkiem

magiczna kuchnia Kasi
Tarta Wielkanocna a la Pascha Pwała Małeckiego 192

zmielonym twarogiem. Do masy dodajemy pokrojone suszone morele, pistacje, posiekane bakalie oraz rum. Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli masa będzie zbyt sucha i nie będzie miała gładkiej konsystencji, dodajemy do niej kwaśną śmietanę.   Ma sę przekładamy do wystudzonego spodu z ciasta kruchego . Następnie    wstawiamy d o lodówki . Po wyjęciu z lodówki dekorujemy ją  suszonymi morelami i daktylami

SzczyptaSmaQ
CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 421

poszukiwaniu rozkoszy podniebienia sylwestrowej nocy postanowiłyśmy razem z córką upiec takie oto ciasto- przepyszny jabłecznik. Składniki na ciasto: - 4 jajka - 250g masła - 2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) - 1 szklanka ksylitolu( lub cukru) - 1 mały proszek do pieczenia Na masę budyniową: - 3 budynie śmietankowe(bez cukru) - 1 litr mleka - 80g ksylitolu( lub cukru) Oraz: - 1kg jabłek Jabłka obrać ze skóry

Smaczne Zdrowe
CZEKOLADOWE CO-NIECO 162

wszystkich wielbicieli czekolady, małe czekoladowe ciasteczka, bez dodatku cukru oraz mąki pszennej. Świetnie sprawdzą się także jako spód do innych ciast. U mnie właśnie w tym celu powstały. Polecam ;-) Składniki: - 145g miękkiego masła - 215g mąki orkiszowej typ700 (typ750 - ok.235g) - 1/2 szklanki *   dobrego, ciemnego kakao - 1 płaska łyżeczka sody - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 i 1/4 szklanki(...)zklanka 250ml W misie miksera umieścić masło, dodać sól, ksylitol (i/lub cukier) i utrzeć na gładką, puszystą masę. Do masy dodajemy jajko, miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
B... (fit) brownie z czerwonej fasoli! 278

oszukać Naczelnego i przyrządzić jego ulubione ciasto brownie w zdrowszej wersji z... czerwonej fasoli! Ha! Plan idealny! Już raz nabrał się na ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz mojej twarzy, na której znalazła się(...)miski przekładamy wszystkie składniki oprócz czekolady i migdałów . Blendujemy wszystko bardzo dokładnie na jednolitą masę. Migdały i czekoladę siekamy, dodajemy do masy, mieszamy. Przelewamy do formy wyłożonej papierem. (ja użyłam okrągłej formy do tarty, ale jeśli chcemy wyższe ciasto, można użyć tzw. "keksówki"). Pieczemy w 180'C przez ok. 35-40 minut. Metoda patyczka tutaj za dużo nie da. Ciasto

Kitchens Alphabet
Panem et circenses - chleba i igrzysk 183

zróbcie mniejszy chleb. Dorzucam przygotowane ziarna i płatki, sól. Mieszam tylko łyżką. Nie trwa to długo. Już po chwili bogata w ziarna masa jest gotowa do odpoczynku. Przykrywam miskę bawełnianą ściereczką i czekam 20 minut. Teraz przekładam ciasto do form. Upieczony w jednej chleb będzie miał kromki wielkości typowego chleba tostowego, ja dzielę, ponieważ chleb drożdżowy jeszcze nie nadkrojony jest

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania