ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:562/1309)

Babeczki wiosenne pszczółki 196

kroimy na kawałki i rozgniatamy widelcem. Jajko, olej, mleko oraz rozgniecionego banana dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej(...)gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać

Ciastkozercy
Zebra - prosto i smacznie 120

rozleniwiłam w tym roku i ciężko mi wejść w codzienny tok życia. Niestety wszystko co dobre kończy się bardzo szybko i na osłodę pozostała mi tylko zebra. Proste smaczne ciasto i przede wszystkim bardzo efektowne. Polecam Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm 5 jajek  szklanka wody mineralnej gazowanej szklanka cukru trzy szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)jednolitą masę przelewamy ją równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej dwie łyżki mąki, i mieszamy dokładnie obie masy. Do gotowej tortownicy dajemy na zmianę po łyżce ciemnego i jasnego ciasta. Gotowego przekładańca pieczemy 45 minut w 70 stopniach. Gotowy należy ostudzić i można podawać do stołu, smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Świąteczne smakołyki z nutellą 219

dodawać po jednym całym jajku, wlać esencję waniliową. Następnie dodać zmieszane i przesiane sypkie produkty (prócz kakao).  1/3 ciasta odłożyć, dodać do niej kakao.  Do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek i choinek nakładać po trosze jasnej i ciemnej masy.  Piec około 20min w temp. 190st.  Ciasteczka ostudzić, wyjąć z foremek i za pomocą szprycy nadziać kremem

Z miłości do słodkości
Muffinki z jagodami 290

wanilinowy i proszek do pieczenia. W drugiej mokre: jajko, olej i jogurt. Mokre składniki wlać do suchych i połączyć, mieszając do uzyskania jednolitej masy.  W formie do muffinek ułożyć silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej z nich. Na wierzchu układać po kilka jagód.  Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Pasja Smaku
Ciasto marchewkowe 633

olej. Delikatnie mieszamy. Marchewki zcieramy na drobnej tarce, po czym dodajemy do masy jajecznej. Mąkę z proszkiem i sodą przesiewamy prosto do naszej masy, delikatnie mieszamy. Wylewamy do wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać

Luźna Kuchnia
Pikantny ser owczy zapiekany w cieście 110

przystawka. Jako, że mieszkam na południu Polski do wyrobu tego sera użyty został owczy bundz. Składniki na 1 tortownicę, o średnicy 26 cm : Ciasto : 30 dag mąki pszennej 15 dag margaryny 1 jajo 1 żółtko Masa serowa: 35 dag sera owczego 1 pęczek szczypiorku 15 dag żółtego sera gołdy 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki czerwonej 1/2 łyżeczki soli łyżka masła(...)łyżki octu jabłkowego lub winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 jaja 4 żółtka Po przyprawy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy na  www.Skworcu.com.pl . 1. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i wyłożyć nim spód i boki formy, odstawić do lodówki na 30 minut. 2. Ser rozgnieść w miseczce, zetrzeć gołdę na tarce.  3. W dużym rondlu roztopić mało, dodać

Apetyczna babeczka
SZACHOWNICA KOKOSOWA 446

Jasne skrapiamy herbatą , ciemne kawą.KREM :Z mleka  i proszku budyniowego gotujemy gęsty krem , studzimy.Masło miksujemy z cukrem na gładką masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy.CAŁOŚĆ :Na papierze/ foli układamy jasne ciasto , a obok niego ciemne.Szczelinę pomiędzy i górę  smakujemy kremem budyniowym , zlepiamy.Przykrywamy pozostałym ciastem tworząc szachownicę i dokładnie zlepiamy.Całe ciasto

Ostra na Słodko
Donuts - donaty - amerykańskie pączki z dziurką 314

serowego. Smakiem nie różnią się właściwie od naszych rodzimych pączków, są może bardzie zbite, a ich cechą charakterystyczną jest duża warstwa słodkiego lukru na wierzchu. Poza czasem, kiedy wyrasta ciasto, samo smażenie pączków z dziurką to zaledwie chwila. Sprawdzą się jako słodki dodatek do kawy w czasie karnawału! Zobacz również przepisy na inne karnawałowe słodkości -----> gniazdka - pączki hiszpańskie(...)zaczął pracować. Masło rozpuścić i przestudzić. Do misy miksera przesiać mąkę, szczyptę soli. Dodać resztę cukru, jajka, wodę oraz mleko. Wyrabiać hakami na gładką masę. Dodać przestudzone rozpuszczone masło. Wyrabiać, aż do połączenia składników. Wyrobione ciasto na donaty lekko oprószyć mąką, misę nakryć czystą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około 2 h).  Blat stołu oprószyć delikatnie mąką

Moje Qulinaria
Sernik wiedeński 462

ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość do tortownicy o średnicy 28 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia a ścianki smarujemy tłuszczem (średnica

UgotujmyTo.pl
Brownie 114

czasie całe jajka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy do tej masy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy. Do tej masy dosypujemy proszek do pieczenia razem z mąką i znowu dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (np. tak jak w moim przypadku do foremki silikonowej uprzednio wysmarowanej lekko olejem w kształcie serduszka, ale będzie dobra standardowa forma

Emcia Pichci
Bezglutenowe ciasto gryczane z jabłkami 165

Przygotowanie: Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z ksylitolem lub cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mąkę i łyżeczkę cynamonu i wymieszać szpatułką. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto szpatułką. Spód tortownicy wyłożyć papierem i wylać ciasto. Na wierzch wyłożyć kawałki jabłek i posypać cynamonem. Piec w rozgrzanym

Ze smakiem i z pasją
Najlepsze ciasto na świecie 5439

oraz mleko i wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie równe części, przełożyć do przygotowanych tortownic i wyrównać wierzch, (ciasta jest bardzo mało, jednak po upieczeniu sporo wyrośnie). Do czystej miski miksera wlać białka i ubijać, aż masa będzie sztywna, partiami wsypywać pozostałą szklankę cukru. Gdy piana będzie dobrze ubita podzielić ją na dwie części i wyłożyć na wierzch

Zabawa smakiem
Szarlotka 2 472

Masa jabłkowa około 1,5 - 2 kg jabłek 4 goździki cynamon (w ilości wedle uznania) 2 łyżki bułki tartej Przygotowanie Masa jabłkowa. Jabłka lekko rozdusić, jeśli są bardzo kwaśne to trochę posłodzić według smaku i dodać bułkę tartą. Ciasto. Mąkę przesiać przez sito, dodać pozostałe składniki. Wszystko posiekać. Włożyć na 1 h do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć

coolinarnastrefa.blogspot.com
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY DESER TWAROŻKOWY 267

ciasto z 3 różnokolorowymi warstwami fajnie się prezentuje:)  Przepis na spód ciasta zaczerpnęłam z przepisu na moim blogu- spiralki czekoladowo-waniliowe bez jajek Składniki na spód: -35g ksylitolu -kilka kropel aromatu waniliowego -165g mąki orkiszowej -88g miękkiego masła Składniki na masy: -100g czekolady mlecznej -100g czekolady gorzkiej -100g czekolady białej -500g mielonego(...)śmietany kremówki 30% Masło zmiksować z ksylitolem i dodać aromat waniliowy. Dodać mąkę i szybko zagnieść na ciasto. Ciasto wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temp. 170 stopni C. W tym czasie przygotowujemy masę.  Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody i zostawić aż napęcznieje. Ser utrzeć z ksylitolem na gładką masę. Spęczniałą żelatynę

Smaczne Zdrowe
Słodka szachownica. 100

łyżeczka startej skórki pomarańczowej 250 g mąki pszennej 25 g stopionej czekolady białko do posmarowania Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać skórkę pomarańczową, wymieszać. Stopniowo dosypywać mąkę ,ucierać i wyrobić miękkie ,gładkie ciasto. Można sobie pomóc palcami. Ciasto podzielić na połowy. Do jednej dodać stopioną czekoladę i wyrobić. Oba ciasta zawinąć w folię i włożyć przynajmniej

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania