ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:561/1309)

Sernik wiedeński 477

ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość do tortownicy o średnicy 28 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia a ścianki smarujemy tłuszczem (średnica

UgotujmyTo.pl
Brownie 121

czasie całe jajka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy do tej masy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy. Do tej masy dosypujemy proszek do pieczenia razem z mąką i znowu dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (np. tak jak w moim przypadku do foremki silikonowej uprzednio wysmarowanej lekko olejem w kształcie serduszka, ale będzie dobra standardowa forma

Emcia Pichci
Bezglutenowe ciasto gryczane z jabłkami 173

Przygotowanie: Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z ksylitolem lub cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mąkę i łyżeczkę cynamonu i wymieszać szpatułką. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto szpatułką. Spód tortownicy wyłożyć papierem i wylać ciasto. Na wierzch wyłożyć kawałki jabłek i posypać cynamonem. Piec w rozgrzanym

Ze smakiem i z pasją
Najlepsze ciasto na świecie 5448

oraz mleko i wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie równe części, przełożyć do przygotowanych tortownic i wyrównać wierzch, (ciasta jest bardzo mało, jednak po upieczeniu sporo wyrośnie). Do czystej miski miksera wlać białka i ubijać, aż masa będzie sztywna, partiami wsypywać pozostałą szklankę cukru. Gdy piana będzie dobrze ubita podzielić ją na dwie części i wyłożyć na wierzch

Zabawa smakiem
Szarlotka 2 483

Masa jabłkowa około 1,5 - 2 kg jabłek 4 goździki cynamon (w ilości wedle uznania) 2 łyżki bułki tartej Przygotowanie Masa jabłkowa. Jabłka lekko rozdusić, jeśli są bardzo kwaśne to trochę posłodzić według smaku i dodać bułkę tartą. Ciasto. Mąkę przesiać przez sito, dodać pozostałe składniki. Wszystko posiekać. Włożyć na 1 h do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć

coolinarnastrefa.blogspot.com
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY DESER TWAROŻKOWY 274

ciasto z 3 różnokolorowymi warstwami fajnie się prezentuje:)  Przepis na spód ciasta zaczerpnęłam z przepisu na moim blogu- spiralki czekoladowo-waniliowe bez jajek Składniki na spód: -35g ksylitolu -kilka kropel aromatu waniliowego -165g mąki orkiszowej -88g miękkiego masła Składniki na masy: -100g czekolady mlecznej -100g czekolady gorzkiej -100g czekolady białej -500g mielonego(...)śmietany kremówki 30% Masło zmiksować z ksylitolem i dodać aromat waniliowy. Dodać mąkę i szybko zagnieść na ciasto. Ciasto wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temp. 170 stopni C. W tym czasie przygotowujemy masę.  Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody i zostawić aż napęcznieje. Ser utrzeć z ksylitolem na gładką masę. Spęczniałą żelatynę

Smaczne Zdrowe
Słodka szachownica. 108

łyżeczka startej skórki pomarańczowej 250 g mąki pszennej 25 g stopionej czekolady białko do posmarowania Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać skórkę pomarańczową, wymieszać. Stopniowo dosypywać mąkę ,ucierać i wyrobić miękkie ,gładkie ciasto. Można sobie pomóc palcami. Ciasto podzielić na połowy. Do jednej dodać stopioną czekoladę i wyrobić. Oba ciasta zawinąć w folię i włożyć przynajmniej

Kulinarny karnet Christophera
Marmurkowa babka cytrynowo-czekoladowa 173

zmiksować. Po jednym, dodawać jajka miksując za każdym razem. Masa będzie dość lejąca.  Piekarnik rozgrzać do 160*C.  Do masy maślanej na zmianę dodawać mąkę i mleko. Mieszać delikatnie szpatułką. Postępować tak, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 3-4 łyżki mleka. Wymieszać. Formę 29 cm x 11 cm wysmarować

Chocolate Muffin Blog
Gotowany sernik na herbatnikach 168

tego pieczonego. Więc jeśli nie macie piekarnika, lub po prostu nie chce Wam się piec, polecam ugotować sernik! Nie będziecie żałować :) Ciasto jest bardzo delikatne i kremowe w smaku. Jeśli chcecie możecie dodać rodzynki do masy. 'gotowany sernik na herbatnikach' Składniki: - 1kg twarogu mielonego (użyłam gotowego w wiaderkach) - 200g masła - 4 jajka - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 0,5 szklanki mleka(...)bokach). Wylać połowę masy, zakryć drugą warstwą herbatników. Do pozostałej masy dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć ostatnią porcją herbatników. Odstawić do wystudzenia. W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę połamać na małe kawałki. Zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i masło. Wymieszać do uzyskania błyszczącej i gładkiej polewy. Oblać ciasto. Wstawić do lodówki na noc. Smacznego!  Źródło: blog 'Domi

CookYourself
Sernik malinowy na owsianym spodzie 193

dodajemy posiekane na mniejsze kawałeczki masło oraz jajko. Zagniatamy ze sobą dokładnie i przekładamy na spód tortownicy. Masa nie jest zbyt współpracująca, więc łatwiej odrywać mniejsze porcje i dociskać miejsce przy miejscu, na samym końcu wyrównując całość dużą łyżką. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.      W międzyczasie łączymy ze sobą(...)chwilę do momentu rozpadnięcia się owoców. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą na 10-15 minut, mieszamy. Dodajemy do masy owocowej razem z odrobiną oleju. Gdy glazura zaczyna się powoli zsiadać, a nasz sernik jest już całkowicie wystudzony możemy przelać ją na wierzch ciasta. Rozprowadzamy malinowe cudo równomiernie i całość schładzamy w lodówce. Uwielbiam tę piosenkę w piątki. I nigdy nie mogę

sama złodycz
Ciasto jogurtowe z owocami. 273

Kolejny przepis z bloga: I love bake - zawsze można znaleźć tam coś pysznego i inspirującego. Tak więc przyszła pora na moje ukochane ciasto jogurtowe.  Proste, szybkie i przepyszne. Wypróbowałam już z różnymi owocami i ze wszystkimi wspaniale smakuję. Przepis: 3 jaja; 1 i 1/2 szkl. cukru (w oryginale 1 i 3/4 szkl. - ale dla mnie jest za słodkie(...)olej. Z mąki odmierzamy 2 łyżki i obsypujemy nimi owoce. Pozostałą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. I dodajemy ją stopniowo do reszty masy. Miksujemy dalej. Na formę (25x33) lub tortownicę (25) wyłożoną papierem wylewamy ciasto, a na wierzchu wysypujemy owoce. Pieczemy około 45 min. w 180 stopniach - "do suchego patyczaka". Polecam gorąco!!! Smacznego

Miksturownik
Batoniki/ciasteczka musli kolejna odsłona 99

Oleofarm 2 łyżeczki kakao  FRESANO Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki (daktyle i orzechy kroimy) mleko podgrzewamy i zalewamy nim suchą masę, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, aby musli napęczniało rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
BRIOCHE Z MARMOLADĄ 103

400g margaryny lub masła  6 jajek ulubiona konfitura lub marmolada różana  Sposób wykonania: Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodajemy kolejno jajka a na końcu mąkę, sól oraz zaczyn. Energicznie mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Dowolną formę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy okrągłe placuszki, na każdy nakładamy odrobinkę konfitury, formujemy okrągłe bułeczki i układamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Rogaliki makowe 114

Zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche dodać jeszcze odrobinę śmietany. Schłodzić ok pół godziny w lodówce. Po tym czasie odkrawać z ciasta niewielkie porcje , rozwałkować na kształt koła. Podzielić je na 8 trójkątów. Każdy z nich smarować masą makową i zawinąć  rogaliki. Ułożone na blasze posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok 12-15 min. w 180'C Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4482

miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min. Masa Serowa: Żelatynę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubici na sztywno z cukrem waniliowym. Biały ser wymieszać z cukrem

RAROSSA