Dziś zaproszę was na szybką i smaczną szarlotkę- trochę oszukaną, ale zdrowszą. Z pomocą przychodzi jak zawsze Kupiec. Co nam trzeba? Blaszka o długości o 20cm
LatosiowydomShare Pinterest Print Pyszny koktajl z ciemnych winogron i banana na bazie kefiru. Prosty, orzeźwiający i sycący! Składniki: 1 banan 2 szklanki ciemnych winogron bezpestkowych 1
Oryginalny smakTrochę nerwów mnie kosztował ten bochenek.... Nie piekę chleba często, ale zakwas, czyli Stefana, dokarmiam regularnie więc jest w pełni sprawny. Zaczyn wczoraj wyrósł pięknie, coś
Smaczna Pyzadużo zależy od rodzaju ciastek i przepisu, z którego korzystamy. Jeśli pierniczki po upieczeniu są bardzo twarde i potrzebują czasu aby zmięknąć(polecam przechowywanie w puszce ze skórką z jabłka!) lepiej zabrać się za wypiek już początkiem grudnia. Są jednak przepisy na ciastka, które nie potrzebują długiego leżakowania, wiec jeśli boimy się, że mogą nie dotrwać do świat(...)Sposób przygotowania: Na stolnicy wymieszać wszystkie suche składniki. Potem pokroić masło i zagnieść z suchymi składnikami na kruszonkę. Dodać resztę składników i zagnieść całość na gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypywać mąką. Zagniecione ciasto podzielić na części. Każdą część po kolei rozwałkować na grubość pół centymetra. Następnie wykrawać z nich pierniczki za pomocą foremek lub szklanki. Formę do pieczenia ciastek
ProstePesto.plsierpnia i nie łączy się z innymi promocjami . Jak przygotować gofry na soku? Składniki: 250 g mąki pszennej 3 małe jajka 50 g masła 200 ml soku jabłko-gruszka Rubi Juice* 1 łyżeczka proszku do pieczenia *sok możesz kupić z rabatem wpisując w koszyku: slodkieokruszki10 Przygotowanie: Masło rozpuszczamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę mieszamy(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, sok jabłkowo-gruszkowy i rozpuszczone masło, miksujemy składniki. Dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę, nalewamy porcje ciasta i pieczemy gofry (gofrownica powinna być mocno rozgrzana). Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas dziś bita śmietana i jeżyny z działki Smacznego Wpis we współpracy z Rubi
Słodkie okruszkiciasto nakładaj łyżką na rozgrzaną i suchą patelnię. Smaż placuszki bardzo krótko z obu stron do zarumienienia. Z przepisu wychodzi 16 małych placuszków. 16 PLACUSZKÓW, TO: około 378kcal Białko: 22,1g Węglowodany: 9,3g Tłuszcz: 29,4g Błonnik pokarmowy: 3,2 Ładunek glikemiczny: 3,4 Spróbuj także: placuszki gruszkowe z serka wiejskiego , placuszki cukiniowe z tymiankiem , racuszki gryczane z jabłkiem
Natka Pietruszkiciasto nakładaj łyżką na rozgrzaną i suchą patelnię. Smaż placuszki bardzo krótko z obu stron do zarumienienia. Z przepisu wychodzi 16 małych placuszków. 16 PLACUSZKÓW, TO: około 378kcal Białko: 22,1g Węglowodany: 9,3g Tłuszcz: 29,4g Błonnik pokarmowy: 3,2 Ładunek glikemiczny: 3,4 Spróbuj także: placuszki gruszkowe z serka wiejskiego , placuszki cukiniowe z tymiankiem , racuszki gryczane z jabłkiem
Natka Pietruszkisuchej fasoli ( u mnie drobny jaś) 2 szt niewielkie jabłka 200 g pieczarek 2 szt. średnie cebule 75 g rozpuszczonego masła 2 ząbki czosnku 1 garść płatków owsianych sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie, papryka ostra, pieprz ziołowy 1 jajko 2 łyżki masła do podsmażenia cebuli, pieczarek i jabłek 1 szt. średni ugotowany i przepuszczony przez praskę ziemniak. Wykonanie(...)temu fasolę łatwiej uda się zblendować. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy chwilkę razem. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka. Dusimy ok 10 min. Do fasoli dodajemy zawartość patelni, ugotowany ziemniak oraz płatki i jajko, Blendujemy na gładką masę. Dodajemy rozpuszczone masło. Wyrabiamy ręką. Doprawiamy do smaku. Masa musi
Mieszam w GarnkuJabłko obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy 4 łyżki płatków owsianych górskich i mieszamy. Jeśli potrzebujemy zagęścić masę na ciastka możemy dodać około 4 łyżek zmielonych płatków owsianych lub mąki pełnoziarnistej, jeśli dziecko może jeść gluten. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na dużej blasze wykładamy papier do pieczenia. Łyżką wykładamy na papier porcje ciasta
Dieta bez mlekaCiasto kruche orzechowe: 120g masła 50g cukru kryształu 1 żółtko +/-150g mąki tortowej 80g drobno posiekanych lub mielonych orzechów włoskich Szczypta soli Masa serowa: 1 kg podwójnie zmielonego twarogu lub dobrej jakości „wiaderkowego” 5 jajek 150g cukru kryształu ¾ szklanki soku jabłkowego 1 duży budyń śmietankowy na ¾l mleka 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka kajmaku 5 jabłek
Kuchnia w czekoladziejabłkami 3. Tort kakaowo-wiśniowy z rurkami 4. Muffinki Snickers 5. Sękaczek 6.Chatka Baby Jagi 7. Popękane ciasteczka cytrynowe 8. Mrówka 9. Brazylianka 10. Kubanka 11. Sernik Królewski 12. Oczy carycy 13. Najprostszy piernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto
Czerwona Porzeczkamąki oraz płatków owsianych i cynamonu... Pachnie obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej :) Do przygotowania tego crumble możecie śmiało użyć zielonych części rabarbaru, które często pozostają niewykorzystane po wypieku ciast lub po prostu są zbyt kwaśne. W tym przypadku, aby zrównoważyć smak z truskawkami, podgrzałam wcześniej rabarbar w syropie z wody i brązowego cukru, który ładnie się karmelizuje na patelni(...)otula słodyczą rabarbar. Crumble podałam mojej Rodzinie bez żadnych dodatków, bo było tak pyszne, ale na pewno bezbłędnie będzie smakować z gałką lodów, tak jak crumble z jabłkami , bitą śmietaną czy odrobiną mascarpone... SKŁADNIKI NA NADZIENIE (na 4 porcje): 350 g truskawek (mrożone wcześniej odmrozić) 250 g rabarbaru 3 łyżeczki brązowego cukru 4 łyżeczki wody SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilonybarszczykiem Przepis zaczerpnięty z bloga Kwestia Smaku . Kiszona kapusta z żurawiną i podgrzybkami Składniki: pól kilograma kapusty kiszonej 10 dag żurawiny 1 cebule 10 dag mrożonych podgrzybków 1/2 jabłka 2 łyżki oliwy sól, pieprz pół łyżeczka kminku łyżka sosu sojowego pół łyżeczki cukry pół szklanki wina (można zamiast wina dać wodę) 1/4 szklanki wody 2 łyżki oliwy(...)jabłko starte na tarce o drobnych oczkach i grzyby. Często mieszając smażymy ok 10 minut. Dodajemy żurawinę i wino - przykrywamy patelnię i dusimy ok 10 minut. Dodajemy wodę, zdejmujemy przykrywkę i smażymy często mieszając ok 10-15 minut. Kapusta jest przepyszna z samym chlebem ale idealnie tez się sprawdzi jako nadzienie tartaletek Tartaletki z kapustą z żurawiną i podgrzybkami Ciasto
sierotka maRysia w kuchnijabłkiem i marchewką :) 3. Herbata z cytryną i sokiem z czarnego bzu - walka z pierwszymi objawami przeziębienia. 4. Nowe zasłony do sypialni (pod kolor ścian ) :) 5. A na obiados... pizza! :D 6. Jeden z przepięknych zachodów słońca uchwyconych z naszej kuchni :) (w rzeczywistości są one jeszcze piękniejsze :)) 7. Przed Wielkanocą :) Koszyczek ze święconką i dekoracja świątecznego stołu - baranek z ciasta
My simple kitchenciasto na 10 kulek i wałkujemy, podsypując mąką jeśli się klei. Powinny nam wyjść ciastka o średnicy ok.8-9 cm. Zwijamy brzegi, smarujemy dżemem, na wierzch układamy pokrojony rabarbar. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy prażonymi na suchej patelni migdałami. Ps. Ze względu na sezon użyłam rabarbaru, ale panuje tutaj dowolność - z gruszkami, jabłkami
Powiedz dietom nie