bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciasto francuskie na słodko
Dorota Smakujetłuszcz nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Zostawiamy odstępy gdyż placki urosną podczas smażenia *** *** Na placuszkach układamy po kilka wydrylowanych wiśni *** *** Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor *** *** Podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ SERNICZKI Z PATELNI PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytemciasto na ok. 30 min. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy np. serduszka. Każdy smarujemy żółtkiem. Na środku wciskamy połówkę migdała. Pieczemy przez ok. 10-15 min. w 180 st. C. Aby pierniczki zmiękły muszą poleżeć w wilgotnym miejscu (ok.2 tygodnie). Można również do pudełka z piernikami włożyć pokrojone jabłko ale trzeba uważać aby nie spleśniało
Domowy Smak JedzeniaNajlepiej tydzień. Kapustę szatkujemy, marchew i jabłko trzemy na tarce a czosnek i cebulę drobno kroimy. Mąkę rozrabiamy z wodą i doprowadzamy do wrzenia, aby powstał nam gęsty sos. Dodajemy do niego przyprawy i trochę sosu sojowego, mieszamy wszystko z warzywami i wkładamy do słoików. Z wody i mąki robimy lejące się ciasto, z którego smażymy cienkie naleśniki. Kimchi kładziemy
Kryzysowa Książka Kucharskanajwięcej pracy jest z obieraniem papryki, ale jak się ją przykryje folią aluminiową albo włoży do foliowej torebki, to już pójdzie jak z płatka. Bardzo dobrym pomysłem było wrzucenie jabłka do zupy, stała się ona bardziej delikatna, choć z pazurem poprzez dodanie pieprzu cayenne. Zupę można podać z pieczonymi grzankami, świeżym pieczywem czy groszkiem ptysiowym. Nie dodałam już(...)garnka, wrzucić czosnek i obrane jabłko oraz zalać bulionem. Doprawić pieprzem czarnym i cayenne. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Zestawić z ognia, zmiksować blenderem, posypać estragonem, w razie potrzeby doprawić przyprawami i jeszcze chwilę pogotować. Zupę podawać z pieczonymi grzankami i jogurtem greckim lub czystą z mini tartami z ciasta francuskiego. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychCiasto powstało w wyniku zorganizowanej przez jeden z portali kulinarnych akcji testowania przepisów wybranego użytkownika. Jest naprawdę szybkie, łatwe i całkiem smaczne, a przepis wart wielokrotnego powtarzania, ale już z mniejszą ilością proszku do pieczenia, którego posmak na języku nieco mi przeszkadzał. Fajną modyfikacją byłoby wymieszanie jabłek ze śliwkami, które też doskonale komponują się z cynamonem :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyjaglana na mleku sojowym z cynamonem, jabłkiem (również w środku), ricottą, rodzynkami i miodem gryczanym~ Szósty jubileusz, no nie wierzę :) Ażeby go smacznie uczcić zjadłam jedną z najlepszych jaglanek! Wszystkie dodatki połączyły się ze sobą idealnie. I to nic, że wiosna pełną parą, a w miseczce nieco jesiennie ;) Teraz czas upiec jakieś ciasto, dawno tego nie robiłam! Planuję dziś też
breakfast of dreamskostki masła 1 jajko Wykonanie: Jabłka i gruszki umyjcie, obierzcie ze skórki, wykrójcie gniazda nasienne i pokrójcie na kawałki. Wymieszajcie z dwiema łykami cukru i cynamonem. Mąkę przesiejcie do miski, dodajcie sól, wymieszajcie. Masło pokrójcie w kostkę, dodajcie do mąki, posiekajcie je nożem na drobne kawałki, dodajcie jajko i szybko zagniećcie ciasto. Wstawcie do lodówki. Kwadratową blaszkę do pieczenia
GRUBY WAŁEKproszku do pieczenia, szczypta soli, 1/4 szklanki kefiru, 1 duże jajko, opcjonalnie szczypta sproszkowanej stewii ( tutaj o zaletach stosowania stewii), 1 średnia brzoskwinia lub inny owoc, np. śliwki, maliny, jabłko, gruszka. Sposób przygotowania Najpierw rozgrzej piekarnik na 190 stopni, funkcja góra-dół. Następnie wymieszaj w misce wszystkie suche składniki, czyli: mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól(...)dodaj także posiekane i zimne masło i zamieszaj. Później zmiksuj ze sobą kefir i jajko na jednolitą masę i dodaj ją do pozostałych składników. Z powstałej masy zagnieć rękoma ciasto i wyłóż je do foremki z papierem do pieczenia. Uformuj placek. Na koniec wyłóż na niego wybrane owoce. Placuszek piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku aż nabierze złotego koloru
Natka PietruszkiDostałyśmy ostatnio w prezencie od firmy Stovit ich nowy produkt, czyli deser owocowy na zimno w czterech różnych kompozycjach smakowych. Dajcie znać czy widzieliście już te
Candy PandasTakie placuszki owsiane to szybki i zdrowy deser dla małych i dużych. Do przygotowania w pół godziny – już ze smażeniem Składniki na ok. 8-10
Słodki sentymentPyszniutka, szybciutka i wciągająca – takie właśnie jest szarlotka w słoiku. Z podanej porcji przygotujesz 4 pokaźne porcje, wszystko bez pieczenia . Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 3
Słodki sentymentPyszniutka, szybciutka i wciągająca – takie właśnie jest szarlotka w słoiku. Z podanej porcji przygotujesz 4 pokaźne porcje, wszystko bez pieczenia . Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 3
Słodki sentymentTakie placuszki owsiane to szybki i zdrowy deser dla małych i dużych. Do przygotowania w pół godziny – już ze smażeniem Składniki na ok. 8-10
Słodki sentymentDawno nie było przepisu na śledzie, dlatego dzisiaj zapraszam na pyszną sałatkę śledziową. Jest naprawdę smaczna, spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa Składniki 6
To co lubię - gotuję i polecam