ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:723/956)

Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek 140

dodatek do obiadu. Drukuj Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 1/3 czerwonej papryki 1/2 antonówki lub innego, kwaskowego jabłka 2 gałązki natki 1 niewielka marchewka Sos 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki musztardy szczypta soli, pieprzu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania Składniki na sos wymieszać Składniki surówki umyć(...)Wrzucić warzywa do miski, polać sosem, wymieszać. Posypać natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/jesienna-surowka-kapusty-pekinskiej-antonowek/ BosowKuchni Artykuł Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
.1233. ostatnie odkrycie z patelni 137

mleka roślinnego ~40g mąki gryczanej (lub owsianej, z innymi nie próbowałam) ~łyżeczka octu jabłkowego ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej ~1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia ~100-150g jabłka (lub innych drobno posiekanych owoców) Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą lekko ponad ich poziom i odstawiamy. Chia łączymy z mlekiem i również odstawiamy - na ok. 10-15 minut. Następnie dodajemy nasiona(...)płatków i mieszamy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Można ostawić masę jeszcze na ok. 5-10 minut aby zgęstniała bardziej. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wylewamy ciasto na patelnie i smazymy na małym ogniu kilka minut pod przykryciem, następnie odwracamy placek na drugą stroną i smażymy kolejne kilka minut, już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 195

wody Sposób przygotowania 1. Nadzienie z jabłekJabłka obrać pokroić w małą kostkę,Zalać wodą gotować  około 10 minut dodać cukier i cukier waniliowy. Wyłączyć ogień wymieszać jabłka z galaretką zostawić aby wystygła  od czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać(...)Gofry • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować  dodać żółtka i rozpuszczone wystudzone masło. Ciasto wychodzi dosyć gęste Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami  smażyć w rozgrzanej gofrownicy 4. • Usmażone gofry posmarować serkiem i na górę położyć galaretkę jabłkową

W królestwie smaków Beaty
Robaczkowy deser 189

ciągle brak czasu, albo chęci, żeby usiąść przed komputerem. Ale już wracam z kolejną dawką przepisów. Pogoda ostatnio nie sprzyja temu, żeby długo stać w kuchni i piec wymyślne ciasta, ale sprzyja temu, żeby ten czas spędzić z dziećmi. Razem z Zuzią i Igą przygotowałyśmy robaczkowy deser, wygląda obrzydliwie, a smakuje pysznie Tym przepisem bierzemy udział organizowany przez Poki.pl , link(...)konkursu klik deser jest inspirowany grą Big Little Grub , gra sprawiła wielką frajdę dzieciom, ale nie tylko dzieciom, bo jest to także mój powrót do dzieciństwa. Wąż, który zjada jabłko, ale nie można zahaczyć o swój ogon, jedna z najpopularniejszych gier w moim dzieciństwie Z wężem kojarzą mi się dżdżownice, więc pomysł na deser. Nie chciałam, żeby dzieci jadły tłustej

dom-agi.pl
Keks z bakaliami i płatkami migdałów 130

oraz keks z mieszanką keksową HELIO . SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 5 jaj 1 szklanka mieszanki suszonych owoców posiekanych – u mnie morele, kandyzowana czarna porzeczka, suszone jabłka, suszone śliwki, daktyle 1/2 szklanki orzechów laskowych posiekanych na 2 lub 4 kawałki 1/2 szklanki lekko rozgniecionych w ręku płatków migdałów łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 łyżeczki cynamonu(...)mieszam suche składniki z posiekanymi suszonymi owocami, orzechami, skórką pomarańczową. Jaja roztrzepuję widelcem. Dodaję do masy, mieszam łyżką. Formę smaruję olejem (opcja), wykładam papierem do pieczenia, przyklejam lekko. Wykładam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 170 C przez ok. 50-60 minut (środkowa półka piekarnika, grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Sprawdzam cienkim nożykiem czy wychodzi suchy, wtedy wyłączam piekarnik, studzę

Zasmakuj Kuchni
Lebkuchen. Najlepsze pierniki na ostatnią chwilę 147

Bożego Narodzenia Sposób przechowywania. Po pierwsze każde pierniczki, nie tylko lebkuchen, należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach. Ja zawsze przekładam je metalowych puszek. Skórka z jabłka . Do puszek z piernikami zawsze wkładam skórkę z jabłka, która dodaje wilgoci i bardzo przyspiesza proces mięknięcia. Pamiętajcie tylko, żeby wkładać ją tak, by nie dotykała pierniczków, bo lukier może się odbarwić(...)garnku na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Wlej ciepły miód z masłem do mąki, dodaj skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszaj. Odstaw ciasto do całkowitego ostygnięcia. Formuj z ciasta kulki o średnicy ok. 3 cm (ciasto jest lepiące, więc może pomagać sobie łyżkami) i układaj je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Układaj je w dość dużej odległości od siebie

Na-talerzu.pl
10 pomysłów na lekkie sałatki 77

Szukasz inspiracji na kolorowe, smaczne i fajnie wyglądające sałatki na kolację lub imprezę? Dobrze trafiłaś! W tym wpisie znajdziesz 10 pomysłów na lekkie sałatki, które doskonale

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sok owocowy 178

Jestem ogromną fanką soków owocowych przygotowywanych samodzielnie. Jest on bez konserwantów i sztucznych barwników. Wiem co piję. Jest to moja witaminoza, pomimo że mam świadomość, że

Emskie Smaki
Kompot rabarbarowy 170

Dziś dzień w pełnym biegu i jedynie mogłam pomarzyć o książce i leżaku w słońcu. Jako absolwentka uczelni wyższej zmagam się z rekrutacjami i dzień spędziłam

Emskie Smaki
Chleb pieczony na liściu kapusty 87

ciasta. Wyrabiaj około 5 minut, aby uzyskać jednolite ciasto. Przykryj misę folią spożywczą i odstaw na pół godziny. Po tym czasie zagnieć ciasto wilgotnymi dłońmi, składając je kilkanaście razy z każdej ze stron, wybierając je z samego dna. Ponownie odstaw je pod przykryciem na 30 minut i powtórz składanie ciasta. Po drugim składaniu, odstaw ciasto na kolejną godzinę. Wyrośnięte ciasto(...)przełóż na stolnicę wysypaną sporą ilością mąki. Ciasto także oprósz mąką i podziel je na dwie części. Każdą z nich uformuj w kulkę, obsypując je hojnie mąką. Przygotuj dwa kawałki papieru do pieczenia. Na każdym z nich ułóż dwa liście kapusty, a na nich uformowany bochenek. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. W międzyczasie nagrzej

okolicepalnika.pl
Krem jabłkowy, czyli przepyszny apple curd 58

Apple curd to jego odpowiednik z dodatkiem pysznych jabłek. Najczęściej stosuje się go nie tylko jako dodatek do deserów , ale również jako dodatek do chleba , naleśników , mięs … itp Z czego zrobiony jest Krem jabłkowy? Podstawowym składnikiem kremu jabłkowego są oczywiście… jabłka . Od nich wszystko zależy. Jeżeli użyjesz jabłek kwaskowych nasz krem będzie bardzo kwaśny(...)mniej soku z cytryny. Z doświadczenia wiem, że najlepsze są te słodkie, miękkie, lekko przejrzałe jabłka, których żaden domownik już się nie tyka. Wystarczy je obrać, pokroić i lekko rozprażyć. Sok z cytryny ma za zadanie wzmocnić smak naszych jabłek. Słodycz jabłek jest idealnie zbalansowana przez odrobinę kwaskowatości cytryn. Apple curd należy dosłodzić. Osobiście nie dosładzam

SmartBake.pl
Sernik gotowany z masą truskawkową 150

  Nieskromnie Wam powiem, że ten serniczek wyszedł mi prima sort. Zmiksowałem kilka myśli i powstał "ON" gotowany sernik na zimno prosto na częstochowski stół. Wiem

R'n'G Kitchen
Roladki z suszonymi pomidorami 97

Roladki to bardzo fajny pomysł na danie obiadowe. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, z dodatkiem różnego rodzaju nadzienia. Na blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów

Przepiski.pl