Przepis na : obiad
Buraczki to doskonały dodatek do kotletów mielonych z ziemniakami czy kaszy z sosem mięsnym. Jedni lubią zasmażane inni na zimno. Ja tym razem stawiam na te drugie. 500 g gotowanych buraków 1 jabłko 0,5 cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru sól pieprz Buraki i jabłko ścieramy na grubych oczkach na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość mieszamy i doprawiamy cukrem, cytryną, octem solą i pieprzem. Prawda, że proste :) czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.