ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:110/386)

MUFFINKI DROŻDŻOWO -KRUCHE Z DYNIĄ 139

dzięki specjalnemu przepisowi na ciasto. Są obłędnie dobre i mają cudowny zapach. Do nadzienia używałam Syropu do mleka o smaku kakao od marki Herbapol, nadał pięknej barwy i aromatu! To suplement diety, który świetnie łączy się z produktami nabiałowymi, idealnie sprawdza się na śniadanie oraz podwieczorek!       PRZEPIS NA MUFFINKI DROŻDŻOWO -KRUCHE Z DYNIĄ   - 560 g mąki(...)łyżka drożdży instant ( 8g )   nadzienie: - 180 g upieczonej dyni Hokkaido - 60 g Syropu do mleka o smaku kakao Herbapol - 30 g cukru kokosowego - 50 g masła     Wykonanie :   1. Dynię ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika, pieczemy w temp. 200 stopni C, około 25 minut. 2. Dynię, Syrop do mleka marki Herbapol, cukier, masło zmiksuj blenderem

SMYKWKUCHNI
Marmolada dyniowo-ananasowa 103

Na fali dyniowego przetwarzania unosimy się nadal. Aby na dłużej zachować smak tego jesiennego warzywa, postanowiliśmy zamknąć je w słoiczku. Naszą uwagę przykuł pomysł na zrobienie

niecodziennikpary
Dyniowo- cynamonowe ciasto drożdżowe cini minis 227

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ciasto : 2 łyżki masła, roztopionego pół szklanki mleka 25 gram świeżych drożdży 3/4 szklanki puree z dyni hokkaido pieczonej 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soli 2 i pół szklanki mąki Składniki na mieszankę cynamonowo-cukrową: pół szklanki cukru(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wymieszać drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem. Po ok 5 minutach dodać roztopione masło, dynię, sól i wymieszać na jednolitą masę.  Wyrabiać ciasto aż stanie się jednolite i będzie odchodzić od ręki, przykryć ręcznikiem. Pozostawić miskę w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość,tzn. około 1 godziny. Wyłożyć

MarciochaKucharzy
Puree ( mus) z dyni pieczonej w wolnowarze 195

wykorzystać od razu, można część zamrozić.  A ponieważ dynię pieczemy bez przypraw, będzie znakomicie nadawała się zarówno na ostrą zupę jak i na słodkie ciasto.  Możemy w ten sposób upiec każdy rodzaj dyni, jedyny warunek to wielkość, pozwalająca na włożenie do misy wolnowaru. Piekłam niedużą dynię Hokkaido. Zaletą tej metody jest również fakt, że nie używamy żadnego tłuszczu

Stare Gary
Chlebek dyniowy 343

jest uzależniona nie tylko od jej wilgotności, ale też od tego, jak gęstego purée użyjemy. Purée zrobione z pieczonej dyni hokkaido jest bardzo gęste (jak zgniecione ugotowane ziemniaki) i nie wymaga odsączenia. Jeśli przygotujemy purée o luźniejszej konsystencji, najprawdopodobniej do ciasta będziemy musieli użyć nieco mniej wody lub dodać więcej mąki. Finalnie ciasto przed wyrośnięciem powinno być dość luźne, jednakże(...)pokruszone drożdże, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę mąki, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia - 250g mąki przesiać, dodać cukier, sól, purée z dyni, wyrośnięty rozczyn oraz pozostałe mleko - składniki mieszać, dodając resztę mąki oraz wodę, jeśli konsystencja ciasta jest zbyt zwarta - ciasto powinno być luźne i dość klejące, jednak nie na tyle, by uniemożliwić wyrabianie - do ciasta wlać roztopione masło

Smakołyki Bereniki
Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia  114

Mojprzepisna.pl | Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Po krótkiej przerwie zapraszam na ciasto mega słodkie, chyba najsłodsze ciasto na blogu. Bardzo proste i szybkie, można przygotować na godzinę przed imprezą, jednak najlepiej smakuje mocno schłodzone. Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia, to będzie mały hit tej jesieni. Przepis na dużą, rodzinną blachę. Składniki na blachę(...)pogotować jeszcze 2 minuty. Gorący budyń wylać na herbatniki, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć pozostałą masę kajmakową. Wyrównać. Pestki dyni zezłocić na suchej teflonowej patelni. Posypać pestkami. Można podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia

moj przepis na
Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia  96

Mojprzepisna.pl | Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Po krótkiej przerwie zapraszam na ciasto mega słodkie, chyba najsłodsze ciasto na blogu. Bardzo proste i szybkie, można przygotować na godzinę przed imprezą, jednak najlepiej smakuje mocno schłodzone. Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia, to będzie mały hit tej jesieni. Przepis na dużą, rodzinną blachę. Składniki na blachę(...)pogotować jeszcze 2 minuty. Gorący budyń wylać na herbatniki, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć pozostałą masę kajmakową. Wyrównać. Pestki dyni zezłocić na suchej teflonowej patelni. Posypać pestkami. Można podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia  184

Mojprzepisna.pl | Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Po krótkiej przerwie zapraszam na ciasto mega słodkie, chyba najsłodsze ciasto na blogu. Bardzo proste i szybkie, można przygotować na godzinę przed imprezą, jednak najlepiej smakuje mocno schłodzone. Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia, to będzie mały hit tej jesieni. Przepis na dużą, rodzinną blachę. Składniki na blachę(...)pogotować jeszcze 2 minuty. Gorący budyń wylać na herbatniki, ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć pozostałą masę kajmakową. Wyrównać. Pestki dyni zezłocić na suchej teflonowej patelni. Posypać pestkami. Można podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia

moj przepis na
szarlotka z dynią i rodzynkami 167

Jabłka i dynię, czyli typowe dary jesieni możemy połączyć w jednym cieście. Dodatek dyniowej konfitury wzbogacił smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam ją na ciepło, z lodami i bitą śmietaną ale na zimno smakuje dobrze, jak zwykła szarlotka. To taki wypiek do codziennej herbatki. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka(...)nadzienie: 2 kg słodkich jabłek 1/2 szklanki rodzynek skórka otarta z cytryny łyżka cynamonu 250-300 g dżemu z dyni i pomarańczy (użyłam tego : klik ) Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać na blat. Dodać pozostałe składniki ciasta, posiekać i zagnieść. Podzielić na dwie części. jedną wylepić dno foremki i podpiec w 200*C przez 10-15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PIEROGI DYNIOWE Z SEREM W MAŚLE KARMELOWO-POMARAŃCZOWYM 174

całość, której nikt się nie oprze. Gwarantuję, że zarówno dorośli, jak i dzieci z przyjemnością będą wołać o dokładkę! Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna Lubella / do pierogów – 270 g * masło – 1 pełna łyżeczka * przecier / puree z dyni – 3 czubate łyżki ( 0,5 szkl ) * sól – 1 szczypta * ciepła woda – 3 łyżki NADZIENIE: * ser biały(...)smaku * żółtko – 1 szt DODATKOWO : * masło * kandyzowana skórka pomarańczowa * brązowy cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wsypujemy mąkę do miski, dodajemy łyżeczkę masła i puree z dyni. Delikatnie dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką ). Odstawiamy na ok. 20 minut do chłodzenia. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkiem , cukrem

Ostra na Słodko
PIERNIKO-SERNIK 265

korzenne ciasto dyniowe, wilgotne, przypominające piernik , przełożone gotowaną masą serową idealna propozycja na Święta Bożego Narodzenia SKŁADNIKI Ciasto: 1 3/4 szkl. mąki, ½ szkl. cukru, 1 szkl. pure z dyni, 50 g stopionego masła 3 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej, 1 łyżeczka kakao, szczypta soli Masa serowa(...)łyżeczka startej skórki pomarańczowej Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao   WYKONANIE Ciasto: Formę o wym, 22x26 cm wykładamy pergaminem. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy pure z dyni, rozpuszczone i wystudzone masło, a następnie suche składniki, delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy, pieczemy 35 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy

słodki bratek
WEGETARIAŃSKIE LECZO Z PATISONA I DYNI. 168

 Twój smutny głos, przepełniony melancholią niczym jesienna słota, nadal dźwięczy w moich uszach. Ile bym dała, aby deszczowe chmury, bruzdy gniewu na Twym czole, przepędzić

W kuchni Karmel-itki
HUMMUS Z DYNIĄ. 193

Chłodne poranki i wieczory, powiew wiatru lekko jesienny i pierwsze lekko złotem dotknięte liście. Zachód słońca nad morzem. Pusta plaża i szum fal, nic więcej do

W kuchni Karmel-itki
Chlebek dyniowy 89

większych łasuchów Chlebek dyniowy – składniki: 400g mąki orkiszowej ( tu kilka słów o niej), 400g pulpy z dyni (jak ją zrobić przeczytasz tutaj ), 100ml ciepłego mleka, 7g suchych drożdży (1 opakowanie), łyżeczka cukru i soli, opcjonalnie 2 łyżki pestek dyni, odrobina masła i kaszy manny do wysmarowania foremki. Chlebek dyniowy – sposób przygotowania Najpierw przesiewam do miski wszystkie suche składniki(...)małym garnuszku lekko podgrzewam mleko. Gdy jest już ciepłe, to dolewam je do suchych składników. Dodaję także pulpę z dyni. Wszystkie składniki mieszam dokładnie łyżką do połączenia. Na koniec dorzucam także pestki dyni i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Ciasto nakrywam ręcznikiem i odstawiam na około 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie przerzucam je do foremki wysmarowanej masłem

Natka Pietruszki
Tarta z nadzieniem dyniowym 129

jest po prostu boska. Idealnie sprawdzi się też jako słodki wypiek na Halloween :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 3-4 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego (białego) szczypta soli Nadzienie dyniowe: 500 g przecieru z dyni (najlepiej odcedzić je z nadmiaru wody na sicie) – w temperaturze pokojowej 150 g cukru trzcinowego(...)wkładamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie dyniowe: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150 stopni. W misce dokładnie mieszamy ze sobą puree z dyni, cukier, jajka, śmietanę, mąkę oraz przyprawy. Masę dyniową wykładamy na schłodzony spód ciasta. Formę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut (lub chwilkę dłużej). Upieczone nadzienie powinno być przy delikatnym dotyku dość miękkie

MyCookBook.pl