Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kruche ciasto z delikatną budyniową pianką z sezonowymi owocami: np. malinami, jagodami, borówką amerykańską lub tak jak u mnie z truskawkami. Smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Post Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujejest to co ostatnio wyczarowałam. Gofry to "ciastka" które uwielbiam i wiem że wiele osób również, tym razem je trochę odchudziłam dodając do ciasta otręby. Gofry są chrupiące i pyszne, polecam. Borówki miałam mrożone, pierwszy raz w tym roku mroziłam borówki i powiem Wam że jest to znakomity pomysł, owoce nie zmieniają smaku i nadal są chrupiące. Gofry
Moje Małe CzarowanieBlaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast ,, śnieżek'' można użyć śmietanki kremówki 30 % tak około 330 ml. Zamiast jagód kamczackich można użyć borówek. Owoce mogą być świeże jak i mrożone. Ciasto można pokroić na około 30 porcji
Izabelawkuchnizobaczyłam ten przepis! Przepis na delikatną tartę na kruchym spodzie z wyśmienitym kremem z białej czekolady, pokrytą puszystą bitą śmietaną, posypaną mnóstwem świeżych borówek, pokrytych pokruszonymi bezami. Po prostu niebiańskie połączenie :) Serdecznie polecam. Składniki na kruche ciasto: 130 g masła pół łyżeczki soli 35 ml mleka 175 g mąki pszennej pół łyżeczki cukru pudru 1 żółtko Krem z białej czekolady(...)Dodatkowo: 4 łyżki dżemu jagodowego 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 400 g jagód (lub borówki amerykańskiej) kilka dużych pokruszonych bez Zaczynamy od przygotowania spodu tarty. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść kruche ciasto. Następnie owinąć je w folię, lekko spłaszczyć i schłodzić w lodówce, przez co najmniej 2 godziny
Świat CiastaJajka roztrzepać z cukrem, dodać mleko, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W razie gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na koniec wsypać borówki i wymieszać. Smażyć na oleju z dwóch stron aż będą rumiane. Podawać ze śmietaną borówkami i polać syropem klonowym lub miodem placki z borówkami
O kuchni z uczuciemSkładniki:1 opakowanie ciasta francuskiego400 g świeżych owoców (malina, truskawka, borówka amerykańska)1 jajko120 g pokruszonych biszkoptówok. 100 g cukru trzcinowego100 g kwaśnej, gęstej śmietanySezon letni nieubłaganie dobiega do końca. Owoców na straganach jest coraz mniej. Postanowiłam więc chodź trochę zatrzymać lato na dłużej, piekąc wyśmienite, lekkie ciastka ze świeżymi owocami.Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego kwadraty
Świat Ciastaskładniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki, gruszki, brzoskwinie, jeżyny, maliny, borówki, jabłka - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 płaskie łyżki cukru pudru Ciasto rozwałkuj na cienki blat, ułóż na blaszce do pieczenia, poukładaj owoce, pokrojone w cienkie plasterki. Tak jak tutaj: Brzegi ciasta zawiń do środka. Ciasto
SMYKWKUCHNIkoniec ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dalej ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę. Na patelni (taka, którą można wstawić do piekarnika) rozgrzać masło, wrzucić część borówek z cukrem (zależy na ile porcji podzielimy ciasto), wylać na nie część ciasta i smażyć 2 – 2,5 minuty. Następnie patelnię z omletem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Śmietanę
królestwo garówpiekarnik nie dawał im rady i często nie dopiekał środka gdy góra dawno już była przypalona. Jednym z ciast zakazanych był sernik, na który w końcu musiałam się skusić. Ponieważ sezon na owoce w pełni to do mojego sernika postanowiłam wykorzystać borówki, których nie brakuje. Efekt jaki uzyskałam bardzo mnie zadowolił, piekarnik, spisał się wspaniale. Sami oceńcie(...)ostatecznie uzyskać jednolite ciasto.Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i wyklejmy dno ciastem. Ciasto jest miękkie i daje się bardzo dobrze rozprowadzić. Tak przygotowany spód sernika nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.W tym czasie przygotowujemy masę serową.Umyte borówki wkładamy na patelnie z 20 g masła i cukrem waniliowym. Podgrzewamy przez 2-3 minuty
Przysmaki KarolkiKruche babeczki z jagodami lub borówkami amerykańskimi mogą zastąpić jagodzianki. Są pyszne :) Z podanych ilości produktów otrzymamy około 26 – 28 babeczek. ciasto: 450 g mąki pszennej, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek, mąka do podsypywaniu przy wałkowaniu, masło do wysmarowania foremek, nadzienie: 500 g jagód, 4 łyżki cukru, Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do malaksera i szybko zmiksować
królestwo garówciasta. Od dawna patrzyłam na nie pożądliwie, bo na zdjęciach w The hummingbird bakery, kagedage Tarka Maloufa wygląda niezwykle apetycznie. Niby zwykłe ciasto ucierane, a dodatki sprawiają, że smakuje naprawdę wyjątkowo. Gdy zobaczyłam borówki w promocji, od razu wiedziałam, co z nich przygotuję. Akurat miałam w domu orzechy pekan, które kupiłam już jakiś czas z temu, z myślą sama(...)nikt nie odejdzie od stołu bez dokładki. Ciasto ucierane z jagodami, orzechami i kruszonką Składniki: (na keksówkę 8x22 cm) 190 g miękkiego masła 125 g cukru 3 jajka 190 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1,5 łyżki mleka 125 g jagód lub borówek amerykańskich 50 g orzechów pekan kruszonka
Pożeraczka, czyli raz adobrzemyślę, że bardzo często będzie gościć w moim domu. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Zamiast malin można dać inne ulubione owoce: borówki, truskawki, jeżyny itp. Zapraszam!!!! Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru pudru
Passion of CookingNadzienie: 250 g twarogu lub serka kremowego 2-3 łyżeczki cukru w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30% 125 g borówek Mus z malin: 300 g malin cukier puder do smaku 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy/roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na chwilę. 2. W tym czasie przygotowujemy twaróg, który rozcieramy z cukrem.Dodajemy pokrojone borówki
Gotowanie...to proste !kruche babeczki z borówkowym kremem serowym , ale również napisać Wam kilka słów o liofilizowanych borówkach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam borówki. Latem dosłownie nie mogę się nimi najeść. Dodaję je do owsianek, koktajli, ciast, deserów. Są nie tylko pyszne, ale też i bardzo zdrowe. Dlatego z ich właściwości i pięknego koloru (fioletowe kremy, masy, koktajle aż cieszą oczy(...)zimnej) 4 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka sproszkowanych owoców borówki amerykańskiej LyoBio Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki (spody): Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta
Słodkie okruszki