ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:63/198)

Bezglutenowe knedle z borówkami 129

Bezglutenowe knedle z borówkami, które zostały okrzyknięte najlepszymi jakie zrobiłam. Glutenowa część rodziny zupełnie nie czuła różnicy. Ciasto jest idealne: zwarte, a jednocześnie miękkie i delikatne. Knedle trzymają doskonale kształt i są po prostu przepyszne. Można wykorzystać dowolne owoce(...)Koniecznie spróbujcie! Składniki: 260 g ugotowanych, utłuczonych i ostudzonych ziemniaków 150 g mieszanki bezglutenowej Nutri Free Mix per Pane 1 jajko  Szczypta soli Borówki Ziemniaki wymieszaj dokładnie z jajkiem, solą i mąką. Z ciasta odrywaj kawałki i ręką formuj placuszki. Na środek włóż owoce i zaklej formując kulki. W garnku zagotuj wodę i lekko osól. Knedle gotuj partiami

Kuchnia bezglutenowa
Biszkopt z malinami i jagodami 142

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców  - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy (średniej) i wyłożyć owoce. Piekarnik rozgrzać

Tradycyjna Kuchnia
Bułeczki na drugie śniadanie 182

Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo startymi jabłkami. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić aż podrosną choć nie jest to konieczne. Łatwiej jednak układać drożdżówki

prawdziwe jedzenie
Drożdżówki bez mleka 290

Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Smarujemy ulubionymi konfiturami np. z porzeczek, jagód czy truskawek albo startymi jabłkami. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić aż podrosną choć nie jest to konieczne. Łatwiej jednak układać drożdżówki

prawdziwe jedzenie
Tarteletki z truskawkami pod borówkową pierzynką 154

pieczenia 250 g truskawek 500 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 300 g borówek Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier i masło. Na koniec wbijamy po jednym jajku. Wszystko zagniatamy aż utworzy się jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy je i układamy w formach na tarteletki. Spody pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni aż się zarumienią

ciastkarnia na kruchym spodzie
Racuchy drożdżowe z borówkami 171

wymieszaniu dodajemy przesianą mąkę i uruchamiamy urządzenie na 6 prędkości na 1 minutę. Na końcu dodajemy umyte i osuszone borówki. Część w całości, większe przekrojone na pół. Mieszamy na 4 prędkości przez 30 sekund. Wyciągamy przystawkę, szpatułką zgarniamy ciasto ze ścianek misy, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w temp. 35⁰C na 40 minut. Po tym czasie smażymy placuszki(...)Jajka miksujemy z cukrem. Do gotowej masy jajecznej powoli dolewamy jogurt, dodajemy przesianą mąkę i miksujemy na małych obrotach. Na końcu dodajemy umyte i osuszone borówki. Część w całości, większe przekrojone na pół. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok jedną godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym do uzyskania złotego koloru

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto jogurtowe z owocami 117

pozostałe: ulubione owoce, u mnie świeże borówki i maliny cukier puder Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.  W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Mieszamy składniki z obu misek na jednolitą masę. Wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypujemy ulubionymi owocami. Pieczemy przez około

Życie zaczyna się w kuchni
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 193

Sezon na czarne jagody (borówkę czernicę) trwa, zatem czas na ich wykorzystanie :) W mojej kuchni pojawiło się szybkie i łatwe do wykonania ciasto na bazie tych owoców. Warto ich użyć sporo, bo ciasto wyrasta wysoko, mimo że wydaje się bardzo cienkie po wlaniu do formy. Proszę nie zrażać się długością opisu - on tylko tak strasznie wygląda na pierwszy rzut

Weekendy w domu i ogrodzie
Kruche ciasto z kremem i truskawkami 16055

Krem 1,5 szkl. mleka 0,5 szkl. mąki pszennej 2 żółtka 1/4 szkl. cukru 100 g masła 2 małe cukry waniliowe Dodatkowo owoce (truskawki, maliny, borówka amerykańska) 1 galaretka morelowa Przygotowanie Ciasto kruche. Zagnieść ciasto z podanych składników, wstawić na 30 min do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto zetrzeć na tarce i upiec na złoty kolor

coolinarnastrefa.blogspot.com
leśne owoce w szpinakowym cieście... 141

szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, szpinak mrożony 450 gram, śmietana 30 % 330 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, jeżyny 250 gram, maliny 250 gram, borówki 100 gram, herbata owocowa 1/2 szklanki z cytryną szpinak drobny rozmrozić na sicie i przed użyciem odcisnąć jeszcze nadmiar wody - jajka "L", cukier w robocie utrzeć do białości na kogiel mogiel(...)jeżyny, przykryć drugim blatem na blat nałożyć część bitej śmietany i ułożyć opłukane maliny, przykryć trzecim blatem na blat nałożyć resztę śmietany, jeżyny, maliny, i opłukane borówki, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest obłędnie smaczne i szybko się zjada............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
3 przepisy na zdrowe desery z owocami na drugie śniadanie lub podwieczorek 140

czereśnie i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zetnie. Podawaj na ciepło lub na zimno. Możesz deser posypać odrobiną cukru pudru lub np. stewii w pudrze. Clafoutis przechowuj w lodówce przez 2 dni.  Na podstawie tego przepisu.  Orzechowe muffinki z burakiem i borówkami Składniki / na 10 sztuk: 1 średni burak (ok. 120 g) upieczony(...)orzechy włoskie.  W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól.  Wlej mokre składniki i wymieszaj. Dodaj borówki i jeszcze raz szybko wszystko wymieszaj. Nalej ciasto do papilotek - po ok. 2 łyżki na porcję. Piecz przez ok. 25 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudź i podawaj. Muffinki przechowuj w pojemniku

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffinki z owocami. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek. Mąka ryżowa oraz jaglana. 98

oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy owoce: maliny, borówki, agrest, czerwona pożeczka Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste(...)należy dodać mleka. Do foremek nałożyłam ciasto, dodałam do środka owoce. Każdy z domowników miał inne preferencje, więc dzisiaj do wyboru zrobiłam muffinki z : borówkami, malinami oraz moją własną konfiturą agrestowo - pożeczkową:) Na owoce nałożyłam ciasto, tak by przykryło owoce. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika do temp 180 °C. Piekłam

nietadieta
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 204

Dziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem(...)puch z cukrem pudrem i wanilią, a następnie nie przerywając ubijania wlewamy lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy na krem budyniowy, wygładzamy, posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki. Zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Chłodzimy. Smacznego! . INNE LETNIE CIASTA BEZ PIECZENIA

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z malinami i lekko budyniową pianką 1678

Ciasto pyszne, znikające ze stołu w błyskawicznym tempie:) Przepis z bloga Doroty :) Do ciasta można wykorzystać też inne owoce, jak np. jeżyny, borówkę amerykańską czy porzeczkę. Składniki na formę o wym. 33cm x 20 cm: Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki; 250 g masła lub margaryny, zimnego; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 łyżki cukru pudru

In my kitchen
Z (prawie) jagodami 154

szybko, że i tak nikt się nie zorientuje... Maślane ciasto z jagodami i creme fraiche Składniki: (na keksówkę 8x22 cm) 190 g miękkiego masła 190 g mąki pszennej 120 g cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1,5 łyżki creme fraiche (18%) dodatkowo: 125 g borówek amerykańskich lub jagód Masło utrzeć z cukrem(...)puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i solą. Partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach. Dodać creme fraiche, połączyć. Na końcu wsypać borówki i wymieszać łyżką. Masę przełożyć do keksówki wyłożónej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Przestudzić przez 15 minut, następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze