łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka - dodatkowo mąka do podspywania W/w składniki zagniatamy w elastyczne ciasto, przekładamy do torebeczki foliowej i umieszczamy w zamrażalniku na 15 minut. ponadto: - 6 dużych jabłek - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 1/2 szklanki mrożonych malin - 1/2 szklanki mrożonych borówek amerykańskich - 100 ml Prosecco DOC Treviso Mionetto - 2 łyżki cukru Jabłka obierz(...)skórki, zetrzyj na tarce, odciśnij sok ( możesz go wypić) Jabłka wymieszaj, z cukrem, cynamonem, dodaj prosecco. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia, wylep ciastem dokładnie. Ciasto oprósz łyżeczką kakao. Wyłóż jabłka, posyp malinami, borówkami. Na wierzch wykładamy kruszonkę, przepis poniżej. - 30 g masła - 65 g mąki pszennej - 40 g cukru kryształ Mieszamy na kruszonkę. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika. Pieczemy
SMYKWKUCHNIproszkiem do pieczenia oraz solą. W osobnym naczyniu mieszamy pozostałe składniki. Do suchych składników wlewamy mokre i przy pomocy np. szpatułki lub końcówki od miksera mieszamy. Wsypujemy borówki i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffiny. Wierzch opcjonalnie posypujemy kruszonką lub płatkami migdałowymi. Pieczemy przez ok. 20 min. w 200 st. C, do tzw. suchego
Domowy Smak JedzeniaPost Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeZapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich 1 galaretka(...)lodówki na ok. 1 godz. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki i borówki myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy je w plasterki. Gdy galaretka do polania ciasta zacznie tężeć układamy owoce na serniku i polewamy galaretką. Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Najlepsze będzie na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarnewyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy orzechy i kawałki czekolady. Pieczemy 25 minut w 170C. Pod koniec pieczenia można posypać cukrem kokosowym. W czasie, gdy ciasto jest w piekarniku, 1 opakowanie borówek podgrzewamy w rodelku z dodatkiem 3 łyżek wody. Gdy borówki puszczą wodę, przelewamy je do siekacza i blenderujemy na gładko. Przelewamy spowrotem do rondelka, dodajemy drugie opakowanie(...)borówek i gotujemy ok. 30 minut (aż do powstania dżemowej konsystencji). Można dodać 1 łyżeczkę stewi z erytrytolem dla dodatkowej słodyczy. Ciasto po upieczeniu musi wystygnąć! Najlepsze będzie po nocy w lodówce. Artykuł {Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). pochodzi z serwisu Fill The Bowl
Fill The Bowlwyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy orzechy i kawałki czekolady. Pieczemy 25 minut w 170C. Pod koniec pieczenia można posypać cukrem kokosowym. W czasie, gdy ciasto jest w piekarniku, 1 opakowanie borówek podgrzewamy w rodelku z dodatkiem 3 łyżek wody. Gdy borówki puszczą wodę, przelewamy je do siekacza i blenderujemy na gładko. Przelewamy spowrotem do rondelka, dodajemy drugie opakowanie(...)borówek i gotujemy ok. 30 minut (aż do powstania dżemowej konsystencji). Można dodać 1 łyżeczkę stewi z erytrytolem dla dodatkowej słodyczy. Ciasto po upieczeniu musi wystygnąć! Najlepsze będzie po nocy w lodówce. Artykuł {Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). pochodzi z serwisu
Fill The Bowlbita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki odpowiadające rozmiarowi
To co kochamDzień dobry :-) Dzisiaj zostawiam Was na kilka dni z pysznym ciastem z kremem czekoladowym, malinami i borówkami i kremem śmietanowym, na to starta gorzka czekolada. Przepis syn wypatrzył na blogu I love bake . Jest naprawdę pyszne, polecam Wam go bardzo. Przepis trochę zmodyfikowałam pod siebie. Ja jadę na kilka dni naładować baterie, a Wam życzę miłego dnia :-) Blaszka 23x33(...)miksując delikatnie. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy. Składniki krem: 700 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady 70% 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej (nie wrzącej wody) owoce (maliny, borówki około 500 g) Dodatkowo: starta gorzka czekolada do dekoracji 1. Czekoladę
kruche babeczkioraz świeże owoce zwieńczajcie ciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Składniki: Biszkopt jajka - 2 cukier - 1/2 szklanki mąka pszenna - 1/3 szklanki mąka ziemniaczana - 25g sól - szczypta Nasączenie (opcjonalnie) herbata zielona - 1/2 szklanki sok z cytryny - 1 łyżka Sok owocowy do masy jogurtowej truskawki - ok. 400g maliny - ok. 100g borówki - ok. 150g Masa jogurtowa: jogurt(...)wylewamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki do stężenia. Na stężonym cieście układamy owoce i dekorujemy listkami mięty. Biszkopt z jogurtowym musem i owocami, czyli ciasto, które pokochają wszyscy wielbiciele truskawek, malin i borówek... albo bardziej ogólnie świeżych owoców, bo tych w nim nie zabraknie! Pyszny biszkopt, jogurtowy mus z sokiem z owoców oraz świeże owoce zwieńczajcie ciasto. Idealna, letnia
Pogotujmy.plłyżek cukru 250 g ricotty 2 jajka 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany Dodatkowo: 500 g śliwek 150 g borówki Cukier brązowy do posypania Płatki migdałów do posypania 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto, owinać folia i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Foremkę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować i za pomoca wałka(...)blendera i wylać na podpieczony blat, na to ułożyć borówki i poprzekrajane na pół śliwki. Wszystko posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika nastawionego na 180C i piec 20 minut. W międzyczasie na suchej patelni podprażyć płatki migałów, a gdy tarta będzie gotowa posypać nimi ciasto. Podawać po przestudzeniu. Smacznego
Gosia gotujeChyba szczególnie nie muszę reklamować jagodzianek, bo każdy je zna i lubi. Po wczorajszej wyprawie na borówki mam ręce pełne roboty i to ręce w kolorze borówkowym :). Pyszne jagodzianki z drożdżowego ciasta, ulepszony przepis z przed roku, polecam Wam Kochani, zróbcie sami, takie są najlepsze!. Z tej porcji wyszło mi 18 sztuk. Ciasto: - 65 dag mąki(...)pszennej, u mnie typ 500 - 4 dag świeżych drożdży - 6 łyżek cukru - 17 dag masła - 1 szklanka mleka - 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: - 2 szklanki borówek, w porywach do 3 szklanek w zależności od ilości napełnienia ciasta - 4 łyżki cukru Wierzch: - żółtko - cukier do posypania 1. W rondlu podgrzewamy masło z cukrem, do momentu rozpuszczenia masła, cały czas mieszamy
Apetyczna babeczkamożna dodać dowolne, najlepiej takie sezonowe. U mnie są to truskawki i borówka amerykańska, może trochę przed sezonem, ale ładnie się prezentują. Korpusy babeczek mają bardzo oryginalny kształt dzięki zastosowaniu foremki do wycinania w kształcie kwiatka. Składniki: Ciasto kruche – 300 g maki pszennej – 150 g masła – 100 g cukru pudru(...)uprzednio ser mascarpone i krótko ubić. – Krem przełożyć do foliowej tuby i wycisnąć do korpusów babeczek z kruchego ciasta. – Ozdobić babeczki pokrojoną na ćwiartki truskawką i borówkami
To co kochamminut. Jest pyszny, polecam! Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki 135 g masła 70 g cukru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko M Składniki na masę serową: 600 g sera z wiaderka 150 g śmietany kremówki 3 jajka 150g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki borówki amerykańskiej śliwki Wykonanie: suche składniki umieścić w misie(...)lodówki rozwałkowąć na wielkośc foremki i wyłożyć na dno wyścielone papierem do pieczenia. Wylać na spód masę serową. Ułożyć promieniście dookoła śliwki, środek wysypać borówką amerykańską. Na górę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej kakaowe ciasto z zamraźarki piec w 180`C około 40-45 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!upieczeniu straci na kruchości, a będzie twardsze niż powinno. Czereśnie opłukać, dobrze odsączyć z wody. Pousuwać ogonki i pestki. Wskazówka: do tego ciasta nada się zdecydowana większość owoców. Można użyć wiśni, jabłek, gruszek, borówek, etc. Nadają się też owoce odsączone z syropu lub dobrej jakości dżem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy jarzynowej tarki z grubymi oczkami(...)już tyle cukru, bo ciasto będzie zbyt słodkie i zabijemy smak owoców. Ciasto piekłam na blaszce o wymiarach 24 cm X 34 cm. Lubisz ciasta z owocami? Próbuj także i tych: Kruchy placek z borówkami Tarta z kremem z bitej śmietany i białej czekolady, z konfiturami i borówkami
Codzienna kuchnia niecodziennapokuszę Was moim ciastem :-). Torcik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, poza czasem oczekiwania na zastygnięcie. Skład masy serowej jest trochę nietypowy, bo zawiera naturalny serek homogenizowany, śmietanę kremówkę i maślankę naturalną. Na masę serową wylałam galaretkę o smaku owoców leśnych. Deser jest lekki, nie za słodki, delikatnie kwaśny za sprawą borówek amerykańskich(...)czerwonych porzeczek, idealny na piękne i słonecznie popołudnie. Wygląda apetycznie i smakuje pysznie. Ciasto można zrobić z innymi owocami. Jeszcze nie raz poczęstuję tym ciastem moich gości. TORCIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I PORZECZKAMI CZERWONYMI. Składniki: około 100 g biszkoptów okrągłych 400 g serka naturalnego homogenizowanego 200 g śmietany kremówki
Zakątek rozkoszy kulinarnych