Ciasto-blat szpinakowy: 450 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego 4 jaja 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 gram śmietany 30% (użyłam z Biedronki Firmy Piątnica) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1,4 szklanki wody DODATKOWO: Połówka granatu, maliny lub borówki Przygotowanie: Blat szpinakowy: całe(...)mieszamy. Wierzch blatu szpinakowego to jest ok. 1/3 ciasta odkrajamy. Odkrojone ciasto delikatnie kruszymy. Na ten grubszy blat wykładamy krem i posypujemy pokruszonym ciastem. Na pokruszone ciasto wykładamy granat, maliny, borówki
Moje Słodkie Piekiełkoupieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do serka(...)ciasta: Jeden z blatów umieszczamy na paterze, wykładamy równomiernie na niego 1/2 cz. kremu, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy wraz z bokami pozostałym kremem. Całość obsypujemy pokruszonym ciastem. Dekorujemy np. malinami i borówkami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaborówek do dekoracji *Jagody miksuję na mus w malakserze i przecieram przez gęste sito. Mus jagodowy wykorzystuję do masy serowej, natomiast powstały sok do kremu jagodowego. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Granolę miksuję na pył, dodaję rozpuszczone masło i ponownie całość miksuję. Składniki powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia i przekładam przygotowany spód ciasta, mocno przyciskając(...)podgrzewam na wolnym ogniu przez kilkanaście minut cały czas mieszając. Krem po tym czasie powinien znacznie zgęstnieć. Gotowy krem studzę do temperatury pokojowej i smaruję nim wierzch ciasta. Sernik dekoruję świeżymi borówkami i jagodami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajasezonie swobodnie można zamienić na czereśnie a jagody leśne na borówkę amerykańską. Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a najsmaczniejsza jest po schłodzeniu, polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką (8-10 porcji) Składniki na tartę: 1 porcja ciasta na tarty słodkie, gotowe ze sklepu lub z tego przepisu 1 ½ szklanki
karmelowyBardzo smakowity deser dziś przedstawiam. Deser dla miłośników wszelakich ciast na zimno i galaretek w jednym. To jest bardzo prosty torcik tylko potrzebuje chwili na stężenie. Zachęcam do spróbowania. Torcik galaretkowy z borówką i pomarańczą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecałym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera(...)spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać, wrzucić do metalowej lub szklanej miseczki umieszczonej nad rondlem z gotującą się wodą. Pod wpływem temperatury czekolada rozpuści się. Zdjąć
maniapieczeniaszklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 1 szklanka wiórków kokosowych* dowolne owoce (u mnie morele i borówki amerykańskie) Sposób wykonaniaJajka wybić do miski, wsypać cukier i utrzeć na puszystą masę. Następnie wlać olej, wymieszać mikserem, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe(...)małych obrotach.Ciasto wylać do tortownicy (26 cm) lub prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać owoce.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone
Mix smakugłównej jest jak najbardziej mile widziane. Polecam. Tym bardziej, że przygotowanie ciasta na muffinki zajmuje zaledwie kilka minut.Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 jajka1 i 1/4 szklanki jogurtu naturalnego lub maślanki70g masła1 płaska łyżeczka proszku dopieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli3 łyżeczki dobrej jakości kakao1 i 1/2 szklanki borówek amerykańskichPrzygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.W jednej misce mieszamy wszystkie suche(...)mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę i kakao). W drugiej wszystkie mokre (jajka, roztopione masło, jogurt). Łączymy składniki obydwu misek, mieszamy łyżką (nie mikserem). Ciasto powinno być grudkowate. Do masy dodajemy szklankę borówek (reszta przyda nam się na sam koniec) i delikatnie mieszamy. Ciasto umieszczamy w foremkach do babeczek, na wierzchu każdej babeczki układamy pozostałe owoce. Pieczemy
Smakowity Blog Kulinarnyprzepis tu ) Zmieszać składniki suche Dodać mokre składniki (oprócz owoców, wanilię pokroić na mniejsze kawałki) i miksować przy pomocy blendera na gładką masę Foremki napełnić ciastem mniej więcej do połowy. Do części dodać borówki, do pozostałych po jednej śliwce. Przykryć resztą ciasta. na wierzchu muffinek ze śliwką ułożyłam małe kawałki suszonych śliwek Piec w 180 st. 20-25 minut Smacznego
pyszne zdrowościpomidory pokrojone w paski oraz ostatnią porcję bulionu, gotuj jeszcze 2 minuty. Dodaj posiekane zioła, kozi ser, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj. Podwieczorek: Bezglutenowe Ciasto Bananowe Putka + garść borówek Kolacja bezglutenowa: Zapiekanki z pieczarkami, szpinakiem i żółtym serem Składniki / na 2 porcje: cebula - 1 mała sztuka pieczarki - 4 sztuki - 150 g oliwa - 1 łyżka(...)łyżka miodu 1 szklanka malin Płatki gryczane i siemię lniane zalej odrobiną wrzątku, aby zmiękły. Dodaj miód, kefir i maliny, wymieszaj. Obiad : ciecierzyca po meksykańsku Podwieczorek: Bezglutenowe Ciasto Owocowe Putka Kolacja: sałatka z jarmużem, brokułami i serkiem wiejskim , grzanki przygotuj z Bezglutenowego Chleba Witalnego Putka Farinata - bezglutenowa pizza z ciecierzycy Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Czwartek: Śniadanie: pasta
Chilli Czosnek i Oliwapuszki) 100-150 g cukru 3 łyżki oleju roślinnego 2 opakowania budyniu malinowego bez dodatku cukru (w sumie 80 g proszku) około 500 g jagodowych owoców (maliny, borówki, jeżyny) Przygotowanie: 2/3 ciasta zetrzeć bezpośrednio na wyłożona pergaminem blachę i podpiec w temp. 180 C około 20 minut. Wodę z ciecierzycy ubić na sztywną pianę, dodadawać stopniowo cukier po czym budyniowy
greenscarfodrobiną soli, mieszamy i odstawiamy przynajmniej na 30 minut do lodówki. W tym czasie robimy sos i ubijamy na sztywno białka. Ubite białka łączymy delikatnie z ciastem z lodówki oraz borówkami, a następnie smażymy racuchy. sos: Maliny posypujemy cukrem i podgrzewamy w małym rondlu lub na patelni, a kiedy puszczą soki i zaczną się rozpadać, całość przecieramy przez sito
Bon appetit mon amiePianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej więcej
Mieszam w Garnkuciasto powinno być rzadsze, jeżeli lubimy grubsze – robimy ciasto bardziej gęste. Przed smażeniem naleśników ciasto musi odpocząć minimum 0,5 godz. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wylewając cieniutką warstwę ciasta. Jeżeli planujemy smażenie dużej ilości naleśników warto użyć naleśnikarki . Dzięki smażeniu bez tłuszczu na naleśnikarce nasze naleśniki będą naprawdę fit! Usmażone naleśniki powinny być delikatnie złote, ale nie spieczone(...)wymieszać i doprawić do smaku. Wystudzone naleśniki wypełnić przygotowanym nadzieniem. Najlepiej zawinąć je w rulon, ale można także smarować połówki naleśników i składać w trójkąty. Sałatka owocowa 1 opakowanie borówek amerykańskich 1 opakowanie malin 1 soczyste jabłko np. golden delicious 1 świeża brzoskwinia lub brzoskwinia z puszki banan kilka białych i ciemnych winogron bez pestek truskawki, gruszki lub inne owoce
Korniszonkidobroci. Placek wilgotny, pachnący, delikatny no cóż same zalety, Zapraszam... Przepis autorski. Skala smaku 10/10 Uwagi: Zamiast wiśni mogą być oczywiście czereśnie, Ciasto powinno być gęste nie lejące. Jeżeli używamy borówek mrożonych nie rozmnażamy ich wcześniej tylko odrazu posypujemy na ciasto. Składniki: 500g. wiśni już po usunięciu pestek lub można pomieszać ja tak zrobiłam i dodać
Kubki smaku