ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:43/198)

Wegański, bezglutenowy i bezcukrowy chlebek bananowy z borówkami 186

powodzeniem osłodzą wypieki tak, że zbędnym będzie już dodatek tradycyjnych słodzideł. Tym sposobem, banany dzielnie zastępują i cukier, i spoiwo dla ciasta – zwykle w tej roli znajdziemy jajka. Do tego spora garść słodkich borówek, kilka minut przygotowań, parę zamieszań łyżką i po mniej niż godzinie, ciasto z piekarnika ponownie ląduje na kuchennym blacie. To się nazywa kulinarny recykling! Składniki(...)nadmiernie). Do purée bananowego dodać olej, jogurt oraz ekstrakt – wymieszać łyżką do połączenia. Płynne składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia. Na koniec wsypać borówki i delikatnie wmieszać je w ciasto, ciasto odstawić na 2 minuty, po czym przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto

Even Better Food
MUFFINKI NADZIANE BORÓWKAMI 169

szklanka mleka dodatkowo: 300g borów ek cukier brązowy po posypania Wykonanie:  Wszystkie składniki wrzucić do misy miksera. Miksować chwilę do połączenia się składników. Następnie dorzucić umyte borówki. Wymieszać łyżką. Ciastem napełniać papilotki do 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15-20 minut. (Moje piekły się ok 17 minut

Walijskie Pichcenie
Owsiana tarta z borówkami 137

mleka Sposób przygotowania: Składniki na kruszonkę miksujemy granolę miksujemy jak najdrobniej dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto na wierzch wykładamy borówki i kruszymy kruszonkę ;) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym 400

będziecie zaglądać tutaj często i polecać moją stronę znajomym. ;-)) Tymczasem dzisiaj zapraszam Was na tarte z kremem na bazie mleczka kokosowego, z dodatkiem aromatycznych borówek i odrobiny limonki. Ciasto w sam raz na letnie dni, nie wymagające zbyt dużo wysiłku.składniki:1. CIASTO:25 dag mąki125g zimnego masłajajo (gdyby ciasto było za sypkie ewentualnie jeszcze jedno(...)kubku mieszamy z mąką i żółtkami za pomocą trzepaczki, wlewamy i ciągle mieszamy, stawiamy na ogniu, ciągle mieszając, krem będzie miał konsystencję budyniu. 3. Dżem porzeczkowy lub jagodowy.4. Borówki amerykańskie5. Otarta skórka z limonki. Upieczony i wystudzony spód tarty smarujemy dżemem, wykładamy krem kokosowy, posypujemy otartą skórką z limonki, układamy borówki. Tarte schładzamy w lodówce min. 3 godziny

SMYKWKUCHNI
Torcik agerstowo-śmietanowy z borówkami 147

ubiłam na sztywną pianę,po czym dodawałam po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiałam  mąkę powoli i delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam do tortownicy (kwadratowa o śred. 25 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt(...)agrestową wylałam na przygotowany biszkopt,włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia. masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 250 serka maskarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego ponadto: borówki do dekoracji  listki mięty Mocno schłodzoną śmietanę ubiłam na sztywno,pod koniec ubijania dodałam cukier puder i cukier waniliowy. Serek maskarpone osobno zmiksowałam i po 1 łyżce dodawałam

Kolorowa kuchnia Elki
Leśny mech z warstwą malinową 167

wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w 180 stopniach przez ok 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z zimnego ciasta odciąć wierzch (max 1 cm), pozostałe ciasto przekroić na 2 równe części. Krem śmietanowy: 500 ml   śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru Zimną śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier i wmiksować na najmniejszej mocy(...)wodę przełożyć do garnka, zagotować, maliny rozdrobnić widelce. Do gorącego dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki.   Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich   Na dolną część ciasta wyłożyć tężejącą masę malinową, wyrównać, przykryć 2 plackiem, docisnąć. Na ciasto wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Całość posypać pokruszonym ciastem (odcięta górna część). Udekorować ziarnami granatu i borówkami. Schłodzić

kulinarnyswiatdomi
Ciasto ucierane z kwaśną śmietaną i owocami 122

Jestem ogromną fanką ciast z owocami sezonowymi. Z kremem czy bez, świeże owoce zatopione w cieście to coś, co uwielbiam. Tym razem przygotowałam ucierane ciasto ze świeżymi malinami i borówkami, słupkami migdałów i gęstą, kwaśną śmietaną. Przepis jest banalnie prosty, a wykonanie szybkie. Potrzebne nam (na prostokątną formę 20cm x7cm) : *na ciasto ucierane: - 2 spore jajka - 100 g masła - 1/3szklanki(...)cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Tip: Składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej. * dodatkowo: - świeże owoce (u mnie maliny i borówki) - kilka łyżek migdałów w słupkach - gęsta, kwaśna śmietana Przygotowanie: Masło należy utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cły czas ubijając dodać sól. Następnie dodać jajka

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto drożdżowe na maślance z owocami 246

ciasta, najlepiej jeszcze ciepłe, z dużą ilością owoców i kubkiem mleka do tego:) postanowiłam wykorzystać bogactwo wszystkich owoców jakie akurat miałam, czyli maliny, truskawki, porzeczki, jagody i borówkę amerykańską.  Dodatkowo do ciasta użyłam nie mleko a maślankę, co nadało ciastu nieco inny smak i konsystencję:)  Zaczyn:  50g świeżych drożdży,  60 ml ciepłej wody,  2 łyżki(...)stopionego masła,  szczypta kurkumy dla koloru,  500 g owoców (u mnie truskawki, maliny, jagody, borówka amerykańska i porzeczki).  Mąkę przesiać, dodać po szczypcie soli i kurkumy oraz 3/4 szklanki cukru. Wymieszać. Dodać zaczyn, stopione masło, maślankę i jajka. Zagnieść gładkie ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość. W między

Z miłości do słodkości
Tort z borówkami 184

żółtka i jeszcze ubijamy chwilkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni . Po upieczeniu biszkopt studzimy. Teraz kolej na masę. Borówki myjemy i jeżeli są ogonki to je urywamy. Następnie blendujemy je z cukrem pudrem na gładką masę

Kuchenne Wariacje
drożdżówki z serkiem i letnimi owocami 131

jeść ale cóż...nigdy nie możemy się powstrzymać.  *na 12 sztuk: Składniki: na ciasto: 500 g mąki 2 jajka szklanka letniego mleka 1/2 szklanki cukru 30 g drożdży świeżych 75 g masła szczypta soli na nadzienie: 150 g serka homogenizowanego waniliowego 100 g borówek amerykańskich kilka truskawek 2 łyżki kokosu jajko Masło rozpuścić. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól(...)szklanki (od zewnątrz) oprószyć mąką i przyciskać środek każdej części ciasta tak, żeby zrobiło się okrągłe miejsce na nadzienie. Truskawki pokroić na połówki. Na każdą część ciasta nałożyć po łyżce serka, truskawki i borówki. Jajko rozbełtać i posmarować nim brzegi ciasta. Posypać całość kokosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Po wystudzeniu można posypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
smaczny leśny mech muśnięty czekoladą gorzką... 186

śmietan fix 1 opakowanie, czekolada gorzka 60% Goplana 100 gram, borówki 10 dag szpinak mrożony odmrozić na drobnym sicie, odcisnąć nadmiar wody jajka, cukier, cukier waniliowy utrzeć do białości, porcjami wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem, wlać pomału olej i krótko połączyć składniki dodać szpinak i łyżką wmieszać w ciasto tortownica 20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto szpinakowe upiec(...)cukru i śmietan fixem na sztywno, wyłożyć na całe ciasto na śmietanie rozsypać pokruszone ciasto łącznie z bokami, czekoladę gorzką Goplana rozptopić w kąpieli wodnej i na ciasto łyżką polać kleksy, rozsypać borówki, połówki truskawek i do lodówki najlepiej na całą noc - ciasto jest pysznie smaczne i warte upieczenia...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Proteinowe muffiny 199

łyżeczka proszku do pieczenia łyżka jagód goi (mielimy razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy je do środka masy;)) pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dania wielkanocne 147

Klasyka. Sernik z rosą. Jego nie trzeba polecać. Frajer ten co nie spróbuje Sernik na zimno z borówkami – przepis z bloga Jazwyklamatkaa Kolejne pięknie wyglądające ciasto to sernik na zimno z borówkami. Mmmmm Murzynek z serem – przepis z bloga Zwyklamatka Robię go bardzo często. Nie tylko od święta, bo wszyscy w rodzinie za nim przepadamy. Babki wielkanocne: Babka(...)Leśny mech – przepis naniego tutaj To kolejny przykład na pyszne ciasto. Robię je co święta. Przede wszystkim jest delikatne i bardzo dekoracyjne. Czy czuć w nim szpinak? Absolutnie nie! Tarta z owocami – przepis z bloga ZarazWracam Uwielbiam tarty. Na przykład te z truskawkami albo malinami czy borówkami. Pomimo to że choć głownie kojarzą mi się z latem

Arbuziaki
Tort bezowy z owocami wg Aleex 161

ciast bezowych, stwierdził, że to mogę przygotowywać co tydzień. No to częstujcie się, proszę. Składniki: 3 blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli • 250 g drobnego cukru do wypieków • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Masa: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 250 g serka mascarpone • 1 cukier waniliowy Dodatkowo: • 100 g borówki amerykańskiej(...)plasterki. 12. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, posmarować 1/3 masy. Rozsypać pokrojone truskawki. 13. Przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować 1/3 masy, a na niej równomiernie rozłożyć borówki. 14. Przykryć trzecim blatem ciasta. Posmarować resztą masy, a na niej ułożyć plasterki truskawek. 15. Podawać z kawą lub herbatą od raz po przygotowaniu. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania